Ujhelyi István közösségi oldalán közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, "jelentős uniós forrást kapott a magyar kormány arra, hogy olcsón vagy akár ingyenesen biztosítson az utazási korlátozások miatt szükséges covid-teszteket a magyar polgárok számára".

Ujhelyi: "Hol a lóvé Viktor?" – felszólítja Orbán Viktort a tételes elszámolásra
Fotó: MTI/Kovács Attila

Úgy fogalmazott:

Erről titkolóznak és azt sem tudni, hogy végül mire költötték az erre szolgáló közel 900 milliós keretet

– mondta az Európai Bizottságtól kapott hivatalos tájékoztatásra hivatkozva brüsszeli online sajtótájékoztatóján Ujhelyi István szocialista EP-képviselő.

A politikus bejelentette, hogy ezért levélben keresi meg Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy az ügy kivizsgálására és az uniós pénz felhasználásának tételes elszámolására szólítsa fel a kormányfőt.

Hallottak Önök bármilyen felhívást a kormány részéről, hogy ezzel élni lehet? Hogy akiknek a külföldi utazása miatt tesztelési kötelezettsége van, igényelhet kedvezményes vagy akár ingyenes teszteket az államtól? Akárhogy böngésztük, mi nem találtunk nyomára

– fogalmazott a sajtótájékoztatón Ujhelyi István, hozzátéve: ezután elképzelhető, hogy csak a Fidesz-tagok, vagy a kormányzati dolgozók részesülhettek ebből a kedvezményből.

Ujhelyi többek között arra vár választ a kormányfőtől, hogy mennyi pénzt igényelt végül a Fidesz-kabinet a rendelkezésre álló 900 milliós keretből, abból hány magyar embernek és milyen logika, illetve rendező elv alapján biztosított az utazásához kedvezményes vagy ingyenes covid-teszteket.

Ehhez kapcsolódóan ugyancsak választ vár az MSZP politikusa arra is, hogy az Európai Unió által – egy másik támogatási program – keretében még tavaly tavasszal Magyarország számára küldött 500ezer rapid gyorstesztet miként használta fel a kormányzat.

 Tesztelem a kormányt a covid-tesztek kapcsán. Talán csak a megérzéseim rosszak és tényleg a magyar társadalom egészségére és utazási lehetőségeire tekintettel használták fel ezt az uniós támogatást, de ennek a programnak az egyik elindítójaként követelem, hogy a magyar kormány mielőbb tételesen számoljon el ennek a keretnek a felhasználásával! Jogunk van hozzá, hogy tudjuk, miként költötték el!

- fogalmazott a sajtótájékoztatón Ujhelyi István.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hülye kérdés, miért pont ezt ne lopta volna el??? =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@tudode: hogy mi lesz van Sopronkőhida, Vác, CSillagos Szeged majd feltellik és válasz is lesz biztosan
Béla333
Hogy hol a lóvé? Hát ellopták!
Ezt is, mint minden mást, ami nincs lebetonozva.
Ami meg le van betonozva, azt meg elrontják!
Kártékony egy féreg ez a banda!
ómió
Az a 14000 milliárd hol van, Újhülye efftárs, amivel 2002-2010. között megnöveltétek az államadósságot!?
Nyírfa
@Peller Anikó: tegnap, 20.48

Kovács már nyilatkozott, hogy azokban a körzetekben, ahol a legkisebb esély is mutatkozik a hat párt által indított képviselőjelölt győzelmére, ott a saját embereiket nem indítják.
Aki Én
@Gyurka80: @ómió: Most ez a téma, esetleg válaszolhatnátok erre a kérdésre, vagy megint mellébeszéltek mentségül?
Miért van az, hogy ti 100 korrupciós ügyből 100-at vontok kétségbe?
Normális ember a saját családjával kritikusabb, mint ti a hazaáruló gazdátokkal.
Nem érzitek, hogy ez mennyire elmebeteg és káros dolog?
@ómió: Azt láttad, hogy 2010-óta mennyit nőtt??? Ha tagadod elmebeteg módra, akkor nincs? Mi lesz a következő, eltagadod a napot, te végelgyengült idióta?
Gyurka80
@Aki Én: Neked van hazaáruló gazdád böszmeferi aki csődbevitte az országot.A lopás dumádról annyit, most is a zászlórúd eset:"Lassan mondjuk, hogy a SZEM-LŐ-HEGY utcában is megértsék!‼Nem a zászlórúd kerül ennyibe, hanem a projekt! A FOS ("független, objektív" sajtó) már törölte és átírta a hazug cikkeit, a szemkilövető azonban továbbra is a hazugságot terjeszti, és már több mint 1700 fizetett bértroll osztotta meg a hataloméhes, külföldi érdekeket kiszolgáló oligarcha posztját. "Hazudtunk reggel, éjjel meg este" - Mi változott? SEMMI.
Megújul a teljes Citadella, új funkciókkal bővül, a zöldfelület másfélszeresére nő, új közpark épül, lesz tó, kávézó, új kilátóteraszok és egy 35 méter magas magyar zászló "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.