Mint arról folyamatosan beszámolunk, komoly konfliktus zajlik Szilágyi Liliána Eb-ezüstérmes úszó és édesapja, a szintén korábbi olimpikon, Szilágyi Zoltán ügyvéd között.

Előkerültek Szilágyi Liliána szüleinek válási papírjai, az úszónő édesapja ennek nem fog örülni
Fotó: Facebook/Magyar Úszó Szövetség

Miután lánya kitálalt, és számos bűncselekménnyel vádolta meg édesapját, az apa is reagált, és mindent tagadott. Szilágyi Zoltán mellé állt kisebbik lánya, Gerda (aki szintén úszó) is. A szövetség pedig vizsgálatot indított az ügyben, sőt, már Havas Henrik is közkinccsé tette sommás véleményét.

A Telex most friss fejleménnyel jelentkezett, a portál ugyanis megszerezte a lányok szüleinek válási papírjait. A portál szerint a 2020-as bírósági ítéletben nincs utalás azokra a bántalmazásokra, amelyeket Szilágyi Liliána saját állítása szerint elszenvedett az apjától, így a dokumentum nem használható ezek alátámasztására vagy cáfolatára. De azért akadnak benne érdekes részletek.

A bíróság az elsőfokú döntést helyben hagyva az anyának, Gyarmati Eszternek ítélte oda az akkor még kiskorú Gerda felügyeleti jogát. Az indoklás úgy fogalmaz, hogy Szilágyi Zoltán és Gyarmati Eszter házassága a férfi durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg, érzelmileg zsarolta, megfélemlítette feleségét, „zsarnokoskodott felette, a családjától, barátaitól eltiltotta.”

- idéz a Telex a válási iratokból.

A bírósági döntés indoklásából az is kiderül, hogy Gyarmati Eszter (Gyarmati Andrea Európa-bajnok úszó féltestvére) korábban kétszer is el akart válni férjétől, de mindig meggondolta magát, mert úgy gondolta, hogy még helyreállítható a kapcsolatuk.

Gyarmati Eszter végül 2016-ban adta be a válókeresetet, azután, hogy a nagyobbik lánya összeveszett az apjával, és elköltözött otthonról.

Forrás: telex.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Pálinkás Pál: Az anyának ítélte mind két gyereket a bíróság ezért az anya sem tartotta indokoltnak, hogy kitegye a lányát annak, hogy a világ megtudja hogy alázta meg az apja. Próbáld elképzelni milyen bélyeget jelent ez egy tini lánynak. Nem nehéz feltételezni egy erőszakos apáról, hogy meg is zsarolta mind az anyát, mind a lányát, hogy ne beszéljenek. Az anya örült neki, hogy a gyerekeivel otthagyhatják és ezzel véget ér történet. Nem akart többet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
" azután, hogy a nagyobbik lánya összeveszett az apjával, és elköltözött otthonról."
és ezek után szó nélkül elhiszitek a lány dumáját?...
jesz
..."sőt, már Havas Henrik is közkinccsé tette sommás véleményét."...
jesz
ezt a durva izét nem lehetne végre senkivé tenni? ez a pasi örökké rajtunk marad, mint szamáron a fül?
human
@Pálinkás Pál: Miért ne mondana igazat? Vagy szerinted a szoba falának színén vesztek össze és ezért inkább elköltözött a szerető családi házból a lány?
Pálinkás Pál
@human: a válásnál, frissiben a bíróságon miért is nem említette?..talán ott bizonyítania kellett volna?..
human
@Pálinkás Pál: Az anyának ítélte mind két gyereket a bíróság ezért az anya sem tartotta indokoltnak, hogy kitegye a lányát annak, hogy a világ megtudja hogy alázta meg az apja. Próbáld elképzelni milyen bélyeget jelent ez egy tini lánynak. Nem nehéz feltételezni egy erőszakos apáról, hogy meg is zsarolta mind az anyát, mind a lányát, hogy ne beszéljenek. Az anya örült neki, hogy a gyerekeivel otthagyhatják és ezzel véget ér történet. Nem akart többet.
Pálinkás Pál
@human: amit itt előadsz, csak feltételezés...
human
@Pálinkás Pál: Ok. Legyen feltételezés. Csak az enyémet jobban alátámasztja a bírói döntés és indoklás.
Istenakinincsen
Családi dráma,és valaki nem mond igazat.Mi ezt nem tudjuk,nem látjuk.
human
@Pálinkás Pál: Cikket olvastad? Vagy mi nem érthető?
Borsó
@Pálinkás Pál: “ a válásnál, frissiben a bíróságon miért is nem említette?..talán ott bizonyítania kellett volna?..”
Most is bizonyítania kell. És a válásnál az anya vált, nem a lány. A lány akkor még nem állt készen arra, hogy csengő hangon tízszer egymás után elmondja három különböző férfi rendőrnek azt, hogy “…és akkor édesapám a péniszét a számba tette, és azt mondta, hogy meg akar b aszni, miközben erősen szorította a nyakamat”. Ez a procedúra egyébként pont ugyanolyan megalázó a nőknek, mint maga az erőszak, ezért is nem megy azonnal, vagy nem megy soha feljelenteni a bántalmazóját a legtöbb.

De ezek csak tények, a pszichológia meg azt mondja, hogy te olyan sérülékeny lelkű vagy, annyira megreccsentené a világodat az, hogy ilyet lehet tenni egy “normális” családban, egy ügyvéd apa, egy tisztességes anya, két sikeres, sportoló lánygyerek, és mégis… és ezért inkább te tagadásba menekülsz. Nem-nem, ilyen nincs, a lány hazudik! Biztos élvezi, hogy most mindenki hazugnak nevezi őt, élvezi újra meg újra elmondani, miket tett az apja az anyjával és vele, élvezi felszakítani a sebeket. Az nem lehet ugyebár, hogy elege lett az áldozat szerepéből, és most inkább túlélő szeretne lenni, aki elégtételt akar az elszenvedett dolgokért, az ellopott gyerekkorért. Nem, nyilván hazudik, hiszen ha igazat mondana, akkor bármelyikünk családjában lehet hasonló borzalom.

Na ezt nem fogadja be a te érzékeny lelked, ezért jössz olyan rettenetes közhellyel, mint “miért nem akkor szólt”. Még jó, hogy azt nem firtatod, hogy ha nem akarta hatévesen a saját apjától a nemi erőszakot, akkor minek illegette magát folyton fürdőruhában az edzések alatt. A veréseket meg nyilván ő provokálta ki, mikor tiltakozott. Hülye lány, most meg már felnőttként ugye mit ugrál. Így gondolkodsz valahogy?
Manhattan
@Pegero: Jó, hogy elmondta Liliána, így erőt ad másoknak is, akik hasonló zsarnokkal élnek!
Baker
Úgy látom, van, ki picit előre szaladt :)
Baker
@sgl: Cseh Lászlóra rá kell nézni..egyszerűen fogyatékos a srác!
Aki Én
@Pálinkás Pál: azért @human: véleménye a tiéddel szemben több, mint feltételezés.
Egyre kevesebb kérdőjel marad, csak figyelni kell.
A lány esetleg eltúlozhatja, de egyre biztosabb, hogy igazat mond.
Az ilyen eset lélektanát meg nem fogod megérteni, ha nem is akarod.
Pálinkás Pál
@Aki Én: alapból hiteltelen az, aki hosszú évek után " világosodik " meg...
Aki Én
@Pálinkás Pál: ez nem igaz. Ennek komoly lélektana van.
Toller Béla
Végtelenül szomorú történet ez Eszterrel és a gyermekeivel kapcsolatban. Jön egy dúvad, a családban nem ez volt az első, hiszen Andrea is behúzta Hesst, és szétdúl egy csalkádot, vagy még többet ! És még ilyen exponált esetekben is tehetetlen ez a társadalom, a maga macsó rezsimjeivel, pökhendi, érzéketlen, tuskó csinovnyikjaival. Európa tényleg bitang messze van innen ...
human
Ezt ajánlom mindenkinek elolvasni:
"FÁJ FELISMERNI, HOGY AKIKNEK SZERETNIÜK KELLETT VOLNA, ŐK BÁNTOTTAK: SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY A SZILÁGYI LILIÁNA-ÜGY KAPCSÁN"
divany.hu/szuloseg/szilagyi-liliana-bantalmazas-szakerto/
RonaGyuri
azért ne fetisizáljuk az ilyen bírói papírokat. Ha máshonnan nem hallottál róla, Hernádi Miklós sokat írt az ilyenek keletkezéséről! =))
Baker
@human: Egy szakembert ismerek el társadalomtudomány-pszichológia témákban, ő Hari Seldon ;)
surdilloFUJT
@human: ...de az apa addig bűvészkedett jogilag(nyilván voltak segítői biroi körökben)mig a kisebbik gyerek 18 éves lett és már így önálló!!!Tehát nem adta ki birói végzésre sem a gyereket,manipulálta az anyja ésnővére ellen!!!
magyar1
Mivel az unio betiltotta az akasztást, így az ilyen apáknak akik a saját gyereküket bántják szexuálisan egyszerűen levágnám bírósági ítélettel a farkát.
Egyébként példaként lehet említeni Orbánt is akit vert az apja és bizony nem akkor mondta el amikor még otthon volt a hatalma alatt hanem később, mert fájt neki, minden gyereknek fáj akit bántanak.
Engem is vertek gyerekkoromban és míg élek nem tudom megbocsájtani a szüleimnek.
De ha szexuálisan bántottak volna megöltem volna az apámat az biztos felnőttkoromban. Hasonló kínzásokkal. Én sosem szeretek adós maradni semmiben.
human
@surdilloFUJT: Igen. Ha kiadta volna a bírósági határozatra, akkor a kislány feje kitisztult volna és rájönne, hogy amit az apja művelt nem normális.
Nils Holgersson
Be kéne már fejezni ezt a témát, de végleg! Csak felbátorodik itt a sok pszichopata, aztán bárkiből bűnbakot csinál: tanárból, katonából, rendőrből, orvosból, ...
Nincs erre szükség!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.