A drasztikus üzemanyagár-drágulás miatt tüntetnek az emberek napok óta Kazahsztánban, és egyelőre nem látszik a megoldás.

Az RTL Klub talált egy magyar családot, akik az ország legnagyobb városában, Almatiban élnek. Bár lakhelyük kissé odébb van a belvárostól, a tüntetők már az ő otthonukat is fenyegetik.

Többen ugyanis fosztogatásba, gyújtogatásba kezdtek.

Sebestyén Péter, a családfő az RTL Híradónak azt mondta, arra számítanak, hogy komolyabb összecsapások lesznek. A helyiektől azt kérik, húzzák le a redőnyt, és ne gyújtsanak a lakásaikban villanyt.

Napközben még viszonylagos nyugalom van az utcákon, de vásárolni, ügyet intézni így is szinte lehetetlen.

Senki nem készült fel erre a helyzetre, így élelmiszer-tartalékokat sem igazán halmoztak fel. A bankkártyás szolgáltatás is teljesen megszűnt, készpénz alig van, az automaták nem működnek – számolt be az egyre lehetetlenebb helyzetről Péter, aki feleségével és két gyerekével várja otthonában, hogy mikor tudják elhagyni az országot.

Forrás: rtlklub.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Toporzék, kipcsak külügyminiszterünk azt mondta a minap, hogy nincsenek magyarok Kazahsztánban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Maxipocak
Ez kedves. Nálunk itt Baranyában, mikor 91-ben a mocsok JNA lőtte a horvát városokat, senki nem aludt ám rosszul. Akkor a beremendieknek sem éjjelük sem nappaluk nem volt. Az akkori "hadsereg", a miénk meg arra sem volt képes hogy legalább nehéztüzérzéggel felvonuljanak. Pedig, akkor a régi "néphadsereg" Közép-Európa legkoncentráltabb nehéztüzérségével rendelkezett.
Sámannus
A film elején 1:13-nál az egyik tüntető egy kb tízkilós samuval sétált...
Sámannus
@Maxipocak: Tévedsz voltak akik a határon szolgáltak. Nem volt szükség olyan fegyverre. Gondolom laikus vagy.
A te egészségere is káros lehetett volna ha felvonulnak. Gondolkozzá má!
jesz
talán egyszerűbb élelmet vinni nekik, mint kimenekíteni...
Rizikó
Kijárási tilalmat éjszakára és könnyű gyalogságot az utcára. Éjjel felszólítás nélkül tüzelni a nem katonai mozgásra.Egyszerű a megoldás!
kereső
Toporzék, kipcsak külügyminiszterünk azt mondta a minap, hogy nincsenek magyarok Kazahsztánban.
Clavigo
@kereső: Anno,,mikor ment cirkusz Afganisztánban,,,( utoljára ) ,,ugyan ezt mondta...nincsenek kint magyarok..
magyar1
@Maxipocak: Én akkoriban voltam ott vendégségben Barcson és bizony félelmetes volt, de ha ott a magyarok részéről bármit is tettek volna az beavatkozás lett volna az ő háborújukba és belekeveredtünk volna, Ez meg nem kellett volna senkinek. Nem lőttek át egyébként.
simmering73
Tarajos azt pofázta a királyi szennycsatornán, hogy nincsenek kint magyarok. Most találtak egyet, mint a 77 magyar népmesében.
rokker33
@Rizikó: pontosan! Mocskos terrorista csürhét szét kell verni!!!Nehogy már egy kis üzemanyag emelés miatt milliók legyenek megfélemlítve !Törnek zúznak ez nem az üzemanyag emelésről szól,ennek komoly politikai háttere van,de nem igaz hogy nem lehet ezeket azonnal agyonlőni?
Rizikó
@rokker33: Biztos teljesen, hogy a globalofasiszta, spekuláns csürhe pénzeli és szítja a zavargásokat, támogatja a bűnözőket. A fosztogatókat, fegyvereseket, ellenszegülőket helyben agyon lőni és egy hét alatt rend lesz.
kereső
@simmering73: Már 11 az,az egy. És hány lesz még?
kissé felnőttem
@kereső: mondani ? és a valóság ? 99 x eltér ám, és itthon mennyivel lesz bármi is szebb meg jobb ?? hiszen sodródunk mi is a szegénység a benzinhiány a gázhiány parttalan lesz élelmiszer árak??? gyümölcs? ,hamarosan itt is a pénz már lassan a pengős világot villantja fel, és amikor a szél fújja majd a körúton ? 1945 ben sem volt másképp. majd 15 - 25 luxus repülő innen is elstartól azt is meg fogják valamilyen nyelven irni, idő kérdése.
rokker33
@Rizikó: pont mint a migránsok! Azokat is pénzeli valaki és káoszt akarnak Európában! A világ nagyon rossz felé halad előbb vagy utóbb kitör a háború ,akkor megint milliók fognak meghalni :( jó hogy nálunk nyugalom van! Egyenlőre...
Rizikó
@rokker33: Pontosan ezt mondom én is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.