Teljes az összevisszaság a járványkezelésben.

Falus Ferenc szerint teljes a káosz: "Senki nem ellenőrzi, hogy a karanténszabályokat betartják-e"

MTI Fotó: Beliczay László

Teljes összevisszaság van a járványkezelésben” jelenleg Magyarországon, mondta Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos az RTL Híradónak. Szerinte

tízszer több koronavírusos eset lehet Magyarországon, mint amennyi a hivatalos adatokban szerepel,

mert a saját pénzből vásárolt teszttel otthon igazolt esetek zöme be sem kerül a nyilvántartásba.

Falus szerint a hatósági karantén nem működik jelenleg Magyarországon. Senki nem ellenőrzi, hogy a karanténszabályokat betartatják-e.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása amúgy is elavult, mondta. Jelenleg a hivatalos javaslat az, hogy a koronavírus tüneteinek jelentkezése után minimum 10 napig otthon kell maradnia annak, aki megfertőződött. A most terjedő omikron variánsánál viszont rövidebb a lappangási idő és a fertőzőképesség is hamarabb elmúlik.

Forrás: RTL Híradó

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Járványkezelés?! Ki kezelné itt a járványt?A reszketeg belassult kásler,akit a belügyminiszter felügyel?Vagy nyunyó-müller cecil?Aki ugyanolyan belassult,mint kásler. A kórházak egymásnak se adhatnak ki adatokat, mi ez,ha nem maga az elmebaj?Minden normális országban naponta közlik a járványüggyel kapcsolatos adatokat,nálunk meg titkolóznak. 40 napig visszatarthatják az adatokat,és amikor már nem aktuális,akkor kiadják,vagy kiperlik tőlük. Ez egészen elképesztő,amit ez az operett-tözs művel. Szerintem meg se tudnák magyarázni,hogy mire ez a nagy titkolózás. Egy röhej. Valószínűleg ennek a "szenzációs" járványkezelésnek köszönhetjük a közel 40 ezer halottat is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@magyar1: Mostantól fogjuk rá, mivel február 15 - től oltási igazolványa csak azoknak lehet, akik valóban megkapták a 3. oltást is, vagy a 2. óta nem telt még el több mint 6 hónap. Ez egy fontos lépés volt az omikron végett, max. már tavaly kellett volna, vagy amikor az első oltás után kiadták a védettségit, ami lényegében nem jelentette azt, hogy az illető valóban védett is. Ezzel sokan vissza is éltek nagyon, ők is pofára esnek végre most.
csak úgy....
a márciusi békemeneten majd ellenörizni fogják,mint a legutóbbin.. :) tavaszra lesz még egy fidesz variáns is az omikron mellé..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.