Kásler szerint nehéz időszak jön.

Kásler Miklós" az ötödik hullám elkezdődött!"

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Elkezdődött Magyarországon a koronavírus-járvány ötödik hulláma, és ha nem jön újabb mutáció, valamint nem nő jelentősen az átoltottság, akkor a csúcsán 13 ezer is lehet a napi fertőzések száma, 8-9 ezer kórházban ápolttal – mondta Kásler Miklós az Inforádiónak adott interjújában.

Az emberi erőforrások minisztere szerint január 1-je és május 1-je között várható az omikron okozta következő hullám, a napi halálozás a tetőzéskor körülbelül 200 lehet.

Kásler többek közt elmondta, hogy az szeptember 7-e és az idei év január 3-a között

456 ezer magyar fertőződött meg,

akik közül 17 ezren szorultak kórházi kezelésre.

A kórházba kerültek 60 százaléka nem részesült oltásban,

40 százalékuk azonban igen.

1850 személyt kellett intenzív osztályon kezelni, közülük 70 százalék nem volt oltott, és 30 százalék vette fel a vakcinát.

Kásler felidézte, hogy három komoly klinikai vizsgálat indult Magyarországon, egyik egy epidemiológiai vizsgálat volt. Erről közölte, hogy

a 2021 januárja és májusa között beoltott 3,7 millió ember adatait vizsgálva kijelenthető a két oltás abban az időszakban a fertőzéssel szemben 69-89 százalékos védelmet adott, a halálozás ellen 88-98 százalékot. Ez mind az öt vakcinára egyértelműen vonatkozik.

A negyedik oltásról Kásler kijelentette, hogy teljesen biztos abban, hogy számolni kell a negyedik oltás szükségességével, az egészségügyi kormányzat pedig számol is ezzel.

Forrás: 444.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
Elarulna nekem valaki, hogyan jöhet 5. hullam, meg miert kell 4. oltas, mikor a Kedves Vezetö 1 eve kijelentette, hogy nem lesz 3. hullam??? A virus nem hallotta a parancsot? Igaz, 2019 marciusaban azt is lehülyeztek a fideszesek, aki pandemiarol beszelt... Aztan ha olyan nehez idö jön, akkor miert nincsenek korlatozasok, miert mehetnek ezrevel az emberek es turistak foci- es kezilabdameccsre, körmenetre, bekamenetre, stb.???
Néro
Francois Villon : Rőf kötél súgja meg fejednek, hogy a mi súlya fenekednek.
(Jovan má' kicsit átírva.)
kissé felnőttem
AZT mondá ? de az első négyet sem láttuk melyik volt akkor
boldog
Ki irányítja a vírust az indulásra? Furcsa és erőszakos intézkedések.
kereső
Elárulná nekem valaki, hogy mit tesz ez a lény és az NNK vezetője azon kivül, hogy most egymás után bejelentenek?
A 122.424 pozitiv fertőzöttből 40.560 van hatósági karanténban- amit meg a kutya sem ellenőriz.És hol van a további 81.864 pozitiv fertőzött? És hány kontaktja van ezeknek, és a tegnapi 9 ezer fertőzöttnek? Hány beteget terveznek kidobni a kórházakból - mert kell az ágy? Az a kormány, amely minden téren annyira tudja irányitani a propgandájával az országot- csak az oltásra nem birja rávenni a lakosságot, hogy tehermentesitse az egészségügyet, és ne maradjanak el műtétek, rákszúrések, kezelések? Miért nem azt plakátolja ki, hogy oltakozni trendi, meg fancy. meg az anyám tyúkja. És , ha kérhetnénk- tessenek már igazat szólni a covidról- a járványról.
Rockxy
a hullámzás elkezdődött, mert az elmebajnak még nincs vége

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.