A Nyugat-Dunántúlon gyenge havazás, a Nyírségben széllökések lehetnek, a déli megyékben felhők várhatóak, északon viszont akár többórás is lehet a napsütés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a Dunántúl északi részén is csökken a felhőzet, így északon többórás napsütésre számíthatunk, ugyanakkor a déli megyékben továbbra is sok marad a felhő. Gyenge, időszakos havazás eleinte még a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, a nap második felében a Nyugat-Dunántúlon és Bodrogközben megerősödik, emiatt késő délutántól a keleti tájakon néhol hófúvás lehetséges. A csúcshőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Napos idő, gyenge havazás, hófúvás: ez várható hétfőn

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő délelőttig a Dunántúl nyugati felén időszakosan gyenge havazás, fagyott eső, havas eső valószínű, de csak helyenként alakulhat ki lepel – 1, 2 cm-es hóréteg. Hétfőn estétől a Nyírség térségében a megerősödő északkeleti szél gyenge hófúvást okozhat, utóbbi miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Hétfő éjjel általában kevés lesz a felhő, ugyanakkor a déli megyékben még többnyire erősen felhős égre van kilátás. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél nagy területen megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, -9 fok között alakul, de a kevésbé szeles Észak-magyarországi medencékben -10 fok alá is hűlhet a levegő.

Kedden mindenütt csökken a felhőzet, nagyrészt derült vagy kissé felhős lesz az ég, általában több órára kisüt a nap. Nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, a Nyugat-Dunántúlon és keleten erős lökések. Kora délután -1, +4 fokot mérhetnek.

Keddre Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre hófúvás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat. Borsodra a várhatóan erős széllökések miatt ki lett adva egy elsőfokú figyelmeztető előrejelzés keddre.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.