A lap információi szerint a héten már megjelenhet közel hárommillió példányban az ellenzéki közös kampánykiadvány. Január elején volt egy közös pártelnöki értekezlet, ami után a miniszterelnök-jelötlttel is leültek beszélni, hogy a köztük fennálló vitás kérdéseket rendezzék és nekiálljanak végre a kampánynak.

A Telex értesülései szerint csaknem hárommillió példányban jelenik meg a közös listán induló hat ellenzéki párt és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt közös kampányújságja a héten. A lap információi szerint az újságban lesz interjú Márki-Zay Péterrel, de emellett jelöltbemutatók is lesznek benne, a kampányagot a következő két hétben tervezik szétszórni az országban. Emellett mintegy ezer óriásplakáton fogja reklámozni az összefogást, amely Egységben Magyarországért, egységes kampányarculattal vág neki a választásig visszalévő pár hónapnak. 

Telex: indul az ellenzéki kampány, Márki-Zaynak több kérdésben engedtek a pártelnökök

Fotó: Facebook/Szabad Városok Közös Kiállása/videórészlet

A Telex arról is értesült, hogy január első hetében hétfőn és kedden a hat párt elnöke egymás között egyeztetette le, hogy hogyan akarnak kampányolni, majd mindezt Márki-Zay Péterrel is tisztázták. Ezek mellett a fennálló vitás kérdésekben is igyekeztek közös platformra jutni. A pártelnöki egyeztetés – amelyen még nem volt ott a miniszterelnök-jelölt – a lap információi szerint Márki-Zay tudtával zajlott le. Ezek után szerdán találkoztak a miniszterelnök-jelölttel, és mindezek után jelentette be Márki-Zay a Telexnek, hogy egyelőre eláll a hetedik frakció igényétől, hogy ez ne legyen az ellenzéki összefogás kerékkötője.

Egy kiskaput azonban nyitva hagytak a pártelnökök: parlamentbe jutásuk esetén a képviselőknek frakcióalakítási szabdsága lesz, tehát elvben akár egy hetedik frakció is kialakulhat az MSZP, Párbeszéd, Jobbik, DK, Momentum és LMP mellett. A Telex szerint akár Márki-Zay Péter is szervezhet magának új frakciót, viszont ehhez szükség lesz a házszabály kétharmados módosítására is.

A lap értesülései szerint az nem merült fel az ellenzéki pártelnökökben, hogy Márki-Zayt leváltsák, vagy lecseréljék, hiába vannak ilyen híresztelések. Arról is született döntés, hogy kampányügyekben a miniszterelnök-jelölt és csapata nagyobb szabadságot kap a hatpárti kampánytanács mellett. 

A programban eddig kérdéses pontok kapcsán is született megállapodás a Telex információi alapján: az euró bevezetését belátható időn belülre tervezik (öt év, de ez a lap szerint megszorításokkal járhat), a Budapest-Belgrád közötti, kínai hitelből finanszírozni szándékozott vasúti nagyberuházásnál felülvizsgálják az ügyet, és az esetleges leállítás is benne van a pakliban.

A lap úgy értesült, számos ponton engedtek a közös ellenzéki programban Márki-Zaynak a pártelnökök (kaszinó-koncessziók felülvizsgálata, társasági adókedvezmény megtartása, de kiterjesztése), de még így is maradtak vitás kérdések (melegházasság ügye; három roma jelölt felkerülése befutó helyre a közös listára), és a közös listának is csak az eleje van meg még. Márki-Zay Péter az első, Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció) a második, Karácsony Gergely (Párbeszéd) a harmadik, Jakab Péter (Jobbik) a negyedik, Fekete-Győr András (Momentum) az ötödik, Tóth Bertalan (MSZP) a hatodik, és Ungár Péter (LMP) a hetedik rajta.

A cikk szerint a lista többi helyére még megy a matekozás, a tervek szerint az ellenzéki összefogás január végére egységesíti a közös programot és a közös listát, addigra pedig az ellenzéki népszavazási ügyekben (Fudan Egyetem elleni és az álláskeresési támogatás 9 hónapra növelése) is meglehet a szükséges 200 ezer aláírás.

Forrás: telex.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
@Nessy: Csak egyszer értsd meg, mit jelent a White Power.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
orbán sajnos marad...ez a szarjankó magában hordozza a bukást...csúfos bukást,..ez meg az a biciklis buzeráns elintézi a fidesz kétharmadot...
Eladott Ország
"s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés."
Az emberek változást akarnak...
jesz
és tessék mondani, az a hárommillió kampányolvasmány országosan terítve lesz, vagy terjesztők hiányában a diszkréten a kukákban landolnak?
Rizikó
Kormányzásra alkalmatlan, paprikajancsi bohóc banda, amelyik képtelen megegyezni, vagy egyformán beszélni. A bukás már az elején bele volt kódolva ebbe a magyarellenes, külföldről fizetett bandába.
Nessy
@Rizikó: Nem tudod a címet, ahol jelentkezni lehet a külföldi pénzért? Állítólag anno Soros is pénzelt,de arról is csak meséltek! Egyetlen fix pénzosztó manapság Orbán a kegyenceknek közpénzből!
Rizikó
@Nessy: Te nem vagy szervezet. Neked nem fizetnek!
Gauntlet
hiba. ilyen embernek nem szabad engedni. már több ponton felrúgta a közös szerződést.
Gauntlet
@Rizikó: mibe magyarellenes? a kormányod biztosan az, csupa kínai, orosz kapcsolat!
külföldi kapcsolatai is vannak ám a kormánynak. csupa maffiózó!
Rizikó
@Gauntlet: A buzi, migráns, libsi, gender propaganda egyik sem magyar érdek, sem a cigánybűnözők pátyolgatása. Ez mind magyarellenes!
Szevasztok
Hajrá, MZP. !!! Mi lenne ha fizetne is a fidesz.
Nessy
Könyörgöm, itt már minden fideszes dislexiás? Csak egyszer olvasnák el, mit jelent a "gender elmélet", és nem mondanának ennyi zöldséget, különösen azok, akik a parlamentben beszélnek az általuk elvárt női szerepről!
ómió
Szóval, koncentrált efftársi hazugságdömping érkezik!
ómió
@Eladott Ország: 08:13. Bizony! Alig várják a háromszoros gázárat! Persze csak az ütődöttje! Mint te is!
verőce21
Majd mondani kell a DK-s nyuggereknek, hogy Makipöcsre is érvénytelent húzzanak, ne csak a népszavazási ívekre...!
Rizikó
Parádés szereposztás van ellenzéknél. A terrorista Gyurcsány terelgeti az összes külföldről pénzelt és irányított ügynököt!
Jelenleg ez a hazaáruló horda ellenzéki politikusok néven fut, pedig globalista, spekulánsok fizette csicskáknak is nevezhetnék magukat!
Rizikó
@Nessy: Csak egyszer értsd meg, mit jelent a White Power.
Nessy
@Rizikó: Informatikai szempontból, vagy az amerikai fehér rasszizmusra gondolsz ?
Rizikó
@Nessy: Ha a BLM nem rasszizmus, akkor a White Power sem!
Nessy
@Rizikó: De mi köze a gender elméletnek a fehér rasszizmushoz? A gender a férfi - nő gyerekként otthon tanult, felnőttként az adott korszak és hatalom által elvárt szerepet jelenti, ami minden korban más. Pár száz éve az elvárt női szerep a három K volt. Kinder,Kuche, Kirche!
Rizikó
@Nessy: Kedves! Ez egy olyan liberális csomag, amelyikben a társadalom szétverésének minden eszköze szerepel. Így jön össze ez!
Nessy
@Rizikó: Ami azt illeti a rasszizmus és a gender végig kíséri a történelmet, a liberalizmus nem olyan régi fogalom! Igaz, a rómaiak már ismerték! Csak évszázadokkal ezelőtt nem így nevezték!
Rizikó
@Nessy: Persze. Felforgatásnak hívták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.