Egy olyan törvényt sem küldött Kövér Lászlónak, amit a választások előtt tárgyalnának meg a parlamentben.

Semjén már csak a választások utáni időszakra időzített törvényjavaslatokatFotó: MTI/Rosta Tibor

Semjén Zsolt karácsony előtt küldte meg a kormány '22-es tavaszi parlamenti jogalkotási programját Kövér László házelnöknek. Ez a program azért nagyon érdekes, mert bár a parlament  tavaszi ülésszaka február 15-én kezdődik, a miniszterelnök-helyettes által jegyzett törvényalkotási dokumentum az áprilisi választás előtti időszakra egyetlen törvényjavaslatot sem tartalmaz – írja az atv.hu.

Egyébként is csak két törvény szerepel benne, mindkettő májusi benyújtással és júniusi elfogadással.

Ezek a következők: a Pénzügyminisztérium közvetlenül a 2022-es országgyűlési választás után, már májusban benyújtja az ország 2023. évi központi költségvetését, illetve a költségvetést megalapozó törvényt, ezekről júniusban már szavaz is a tervek szerint az Országgyűlés.

A Kövér Lászlónak küldött levelében Semjén Zsolt jelzi: „mindez annak ismeretében történik, hogy a hivatkozott előírás szerint a Kormány megalakulását követően tájékoztatja az Országgyűlést az adott időszakra vonatkozó törvényalkotási programjáról.” A miniszterelnök-helyettes azt is hangsúlyozza: az általa megküldött jogalkotási program nem tartalmazza a nemzetközi szerződésekkel összefüggő jogalkotási feladatokat.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Kövér László az áprilisi választások előtt mikorra hívja össze a parlamentet, és hány napos lesz/meddig tart idén a tavaszi ülésszak. A kampány/az intenzív politikai csatározások miatt a választások évében az Országgyűlés tavaszi ülésszaka rövidebb szokott lenni.

Forrás: atv.hu
Fotó: MTI/Rosta Tibor

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ilyen nincs, hogyan lehet 2023. évi központi költségvetést májusban benyújtani? Nincs joga hozzá, lehet, hogy már egy másik kormány kezdi el az új négyéves kormányzást. Még Orbán maradása esetén is korai, augusztusban szokott elkészülni, ennyire előre, nem lehet megközelíteniük sem a következő év várható fő adatait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.