Engedje meg, hogy jó egészséget és boldog új évet kívánjunk! – ezzel a kezdéssel kapott rengeteg magyar emailt a kormánytól. 

Bejelentést tett az Orbán-kormány: milliókat érinthetnek az intézkedések

A levél tanulsága szerint 2022-ben számos változás lép életbe. Ezeket foglalták most össze röviden és tömören. 

Béremelések

Január elsejétől 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. Ez háromszoros emelkedést jelent a kormányzás kezdetéhez képest. Folytatódik az ápolói és az orvosi béremelési program is.

Magasabb bérre számíthatnak a bölcsődei dolgozók, az óvónők, a tanárok, a szociális és kulturális ágazatban dolgozók, emellett a katonák és a rendvédelmi feladatokat ellátó hivatásos állomány tagjai is.

Adócsökkentések

A kormány továbbra is az adócsökkentés politikáját folytatja. Ezért 17-ről 13 százalékra csökken a munkáltatók által fizetett közteher.

Ez nagyobb mozgásteret biztosít a vállalkozásoknak a jövőbeni béremelésekhez.

Emellett csökken az ekho, mérséklődik a kisvállalati adó, valamint meghosszabbítjuk a kis- és középvállalkozások kedvezményét a helyi iparűzési adóban.

Plusz támogatás időseknek és fiataloknak

Egy régi adósságot törlesztünk azzal, hogy visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat. Emellett januártól minden nyugdíj emelkedik 5 százalékkal. A 25 év alatti fiataloknak mostantól nem kell jövedelemadót fizetniük. Az adókedvezmény a bruttó átlagkereset szintjéig érvényesíthető.

Ilyen intézkedés korábban nem volt, ez átlagosan 40 ezer forintos pluszt jelenthet több százezer fiatalnak.

Több támogatás a családoknak

Mivel a gazdaság erősödik, ezért életbe léphet a családi adóvisszatérítés. Ez azt jelenti, hogy a gyermeket nevelő családok visszakapják a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat a bruttó átlagkereset adószintjéig. 6-ról 12 ezer forintra nő a babakötvény támogatása, emellett továbbra is elérhető a babaváró támogatás, mint ahogy az otthonteremtési támogatások széles köre is.

Elindult az eddigi legnagyobb napelem-telepítési program is, jelentős állami támogatás mellett.

A levélben arra is kitértek, hogy 2022-ben is azért dolgoznak, hogy az oltási programmal visszaszorítsák a járványt, és eközben működjön és tovább erősödjön az ország.

Az a célunk, hogy ezt az erősödést minden magyar ember érezze a saját életében.

- tették hozzá. 

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Ezt az e-mailt nyílván azoknak postázzák, akik a napokban kapott sárga csekkel már fordultak is a postákra és tejeltek orbán kérésére. Az infóról mi sem maradunk le (mi, leginkább nem magyaroknak titulált polgárok), hiszen a média gondoskodik róla, hogy az egyébként dicsekvésükről tudomást szerezzünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@csak úgy...: A sok évtized alatt már volt mindenféle kormány de mind csak a választások előtt volt néppárti utána azt is elfelejtették mit ígértek.
csak úgy....
@magyar1: megértem,hogy szkeptikus vagy de ez a migráncsokkal riogató duma már mindennek a teteje! több mint 30 éve élek németországban,de az itteni,állítólagos migráncspárti kormány,velem még 1X sem baxott ki!
magyar1
@csak úgy...: A migránsokat illetően igaza van, mutatja ezt az is, hogy az ellenzék egyszer sem ígérte meg, hogy nem engedi be őket. Semmi esélyük a győzelemre.
De még így is látjuk, hogy kevés szakaszon van drótvédettség mindig fognak el migriket.
A többi az más, igen, a nép nyomorgatása árán gazdagítja a gazdagokat a fidesz is.
csak úgy....
@magyar1: örülök,hogy te jobban félsz a "migriktöl" mint az éhenhalástól! fideszék elérték a céljukat nálad is! nincs az a hülye migráncs,aki nálatok, magyarországon szeretne tengödni mint ti! - te valahol nagyon félre vagy tájékoztatva...
magyar1
@csak úgy...: A migránsokat senki nem akarja mármint a nép, se a németeknél se a franciáknál csak a vezetőiket vették meg.
Istenakinincsen
@Rizikó: te hülye fasz.Mindenki magából indul ki.Te vagy egy megélhetési rettegő.
Én nem függök senkitől te birka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.