A Terror Házánál látható kiállítások most vidékre is eljuthatnak.

1,3 milliárdért turnéztatja meg a kiállításait Schmidt Mária alapítványaFotó: MTI/Illyés Tibor

A Schmidt Mária-vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány két utazó kiállításra keresett megvalósító partnert. Most pedig úgy tűnik, meg is találták a nyertest, akit a kiállítás-szervezési feladatokkal megbíztak.

A nyílt közbeszerzésen a nyertes cégen kívül más nem is indult, maga a nyertes pedig a Hybrid Art Management Művészeti és Szolgáltató Kft. – írja a hvg.hu. Az eredeti kiírás szerint 1,52 milliárd forintot ért a munkacsomag, ők azonban végül 1,28 milliárdért dolgozhatnak. Erről a szerződést tavaly december 21-én kötötték meg Schmidt alapítványával.

A feladatcsomaguknak két fő része van.

Az egyik, a nagyobb falat a „30 éve szabadon” névre hallgató, rendszerváltás tematikájú vándorkiállítás szervezése megnyitóeseménnyel, legalább 10 napos nyitvatartással, a kapcsolódó szolgáltatások ellátásával 50 magyarországi városban 2021. december és 2022. július között. A másik pedig az Együtt szabadon – magyar cigány hősök című vándorkiállításuk, amihez szükség lesz megnyitóra, 7 napos nyitva tartásra 25 helyszínen, 2022. január és 2022. május között.

A Hybrid Art Management neve egyébként ismerős lehet: az alapítvány már tavaly is ezt a céget választotta, akkor a Trianon-emlékév fő- és vándorkiállításait kellett intézniük, 1,17 milliárdért. Annál a projektnél is ők voltak az egyedüli ajánlattevők.

Forrás: hvg.hu
Fotó: MTI/Illyés Tibor

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

orsos vendel
"A Terror Házánál látható kiállítások most vidékre is eljuthatnak." Maris ne löj !!! Ugy sem talalsz celba !!! Talalj ki valami mast !!! Vidd a szart Romaniaba !!! Es hagyd ott !!! Ha rad nezunk, tudjuk, hogy honnan jöttel, a TERROR HAZA !!!
namihami
Na és? Hiszen saját zsebéből csinálja, nem?
Vagy mégsem!?!?!?
ómió
Pedig "haladóilag" az "efftársi dicső tettek ismeretét" elég volna Budapestre korlátozni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.