Interjút adott Ron Werber a hvg.hu-nak, a téma az áprilisi választás volt természetesen. Werber 2002-ben vezette Medgyessy Péter kampányát, de 2010-ben és 2014-ben is feltűnt az MSZP, illetve az Összefogás kampányában.

Werber szerint Márki-Zay legyőzheti Orbánt egy tévés vitában

Fotó: facebook

A 24.hu által idézett mostani interjúban először a választási mozgósítás, az utcai jelenlét fontosságáról beszélt Werber. Szerinte

„lehet sajtótájékoztatókat és tv-interjúkat tartani, de nem ez fogja kifejezni a tényleges összefogást, inkább arra szokták használni, hogy leplezzék a háttérben lévő problémákat. Ez volt a 2014-es Összefogás története: a bizalom teljes hiánya a koalíciós partnerek között ahhoz vezetett, hogy szervezeti szinten sem volt semmiféle összhang.”

Arra is felhívja a figyelmet, hogy „nem fogsz tudni a választás napján támogatóból szavazót csinálni. Ha mondjuk 52-48 arányban vezetsz a mérésekben, de te csak a támogatóid 60, míg az ellenfeled a 70 százalékát tudja megmozgatni, annak ellenére vesztettél, hogy a közvélemény-kutatók az ellenkezőjét mondták. Ezért rossz ópiuma a politikusoknak, hogy a mérésekre koncentrálnak: ez elveszi a figyelmet attól, hogy a sikerhez alulról kell építkezni.”

Márki Zay Péterről azt mondta, hogy

párton kívüli politikusként tapasztalatlanul mozoghat az összefogásban. Egy ilyen szerteágazó koalíció csapattá kovácsolásához a személyes tehetség mellett rengeteg tapasztalatra, kompromisszumra és türelemre van szükség. De biztos vagyok abban, hogy egy intelligens ember ehhez hamar tud alkalmazkodni. És ne felejtsük el: amit sokan nyersségnek neveznek Márki-Zayval kapcsolatban, az az előnyére válhat. Úgy fest, hogy kellő felkészültséggel megvan benne minden, hogy legyőzze Orbánt bármilyen élő vitában, szócsatában.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Milyen vitában? :D
A 'csúti dagadék nem mer vitázni senkivel!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Ami soha nem lesz. Ne ábrándozzon az izraelita.
Választáson nem győz.
Tűzzel vassal.
sokanvagyunk
Az ATV tegnapi Egyenes beszédet nézve szerintem Márki Zay képes még saját magát is legyőzni.
Szevasztok
Lesznek vállasztások, vitázni meg ott a parlament.
Rizikó
Sőt! macilaci is legyőzheti Orbán Viktort, ha választást nyer!
Aki Én
@fergeteg: @KisTehen: @Rizikó: Elég beszédes, hogy a fideszesek mennyire nem gondolkodnak demokratikusan, és az is, hogy mennyire féltik a gazdát egy esetleges vitától.
Pedig logika szerint azt kellene javasolniuk, hogy orbán vitázzon, alázza le ellenfelét, az hiteles lenne.
De nem :)
Emmersson71
Milyen vitában? :D
A 'csúti dagadék nem mer vitázni senkivel!
RonaGyuri
kizárt! Mert a retardált dagadt törpe nem áll ki! =))
Néro
Nem a szívem csücske ez a MZP. De mindegy csak a Fitymák takarodjanak. Meg egyébként se kell nekem a SZEMÉLYÉRE szavazni. (Ráér picsán rúgni később is.)
RonaGyuri
@Néro: nem is tudsz!! Már sokszor szóltam: a magyar jogrendben nem választanak ME-t!! =))
human
Nem fog Orbán kiállni. Valamire hivatkozik majd miért nem jó neki. Csak bukná a vitát. A hívek szemében meg megdőlne a bálvány.
Macskaszem
A csüngőhasú soha az életben nem áll már ki vitázni, mert az egyenes út a bukáshoz. Ott nem tudja a rogán gépezet előre megfogalmazni a kikerülő, semmitmondó, egész másról hablatyoló válaszokat, még az idétlen vicceit, erőltetett jópofizásait is papírról olvassa.
Néro
@RonaGyuri: Nem hiába mondom én is.
Yoda69
Ez nem is kérdéses. MZP nagyságrendekkel műveltebb, okosabb es intelligensebb O1G-nel. Úgyhogy vita biztos nem lesz, mert O1G egy gyáva féreg.
ómió
Orbán fejét lehazudni már Böszme efftársnak is sikerült! Miért ne sikerülhetne méltó utódjának!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.