Az Egészségügyi Világszervezet szerint olyan védőoltásokat kellene készíteni, amelyek kifejezetten a koronavírus mutációi ellen védik az embert.

Csak kapkodjuk a fejünket: a WHO szerint nem az emlékeztető oltások vetnek véget a járványnak

Fotó: pixabay.com

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakemberei arra figyelmeztetnek, hogy a koronavírus mutációi ellen nem az jelenti a jó védekezési stratégiát, hogy az eredetileg kifejlesztett vakcinákból újabb és újabb emlékeztető védőoltásokat adnak be az embereknek. Ehelyett olyan új oltásokat kellene használni, amelyek jobban védenek az új variánsok ellen – összegez a The Guardianre hivatkozva a 24.hu.

A beszámoló szerint a WHO koronavírus elleni védőoltások összetételével foglalkozó szakértői csoportja olyan új vakcinák kifejlesztését szorgalmazza, amely nemcsak a megfertőzőtteket védi meg a súlyos megbetegedéstől, de segít kivédeni már magát a fertőzést is. Ez segíthet abban, hogy sikerüljön megbirkózni az olyan új variánsokkal, mint például az omikron.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
odst
Én nem vettem fel a harmadik oltást.
Miért?
A székértők szerint.
Sokféle szakértő van...
Egyes szakértők ehhez értenek míg más szakértők lefizetve ahhoz értenek.

Az van, hogy mindenki mond mindenfélét - egymásnak ellentmondókat...
Egyes szakértők szerint a mostani oltások nem hatékonyak az omikron ellene, vagyis tök felesleges volt felvenni a harmadikat.
division
@Nessy: Márpedig ez az megfelelő út, de igen, idő kell hozzá, bár az mRNS esetében pont az a jó, hogy pár hónap alatt módosítható a fehérje szerkezete.
Nessy
@division: Ameddig nem szakértők, hanem politikusok döntenek, ameddig összevissza számokat mondanak, a valós adatokat titkosítják, addig egyre több lesz az elutasítás, az összeesküvés elmélet!
division
@Nessy: Igen. Elég sok óvoda került most karantén alá, főleg Pesten, de már Vásárhelyen is egyre több a fertőzött a gyerekek között is.
Nessy
@division: Ejnye, pedig csak az öreg nyuggerek miatt van járvány!
division
@Nessy: Ilyet én sosem mondtam, ez a mi virológusunk privilégiuma:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.