Milliókat érintő járványügyi korlátozásokat és döntéseket hoz, illetve javasol a kormánynak a csaknem két éve működő operatív törzs, ám az, hogy mit mérlegel és mi alapján dönt a testület, legkorábban 2030-ban derülhet ki, mivel az ülések dokumentumai tíz évig nem nyilvánosak.

Tíz évig nem nyilvánosak az operatív törzs üléseiről készült jegyzőkönyvek: megy a titkolózás ezerrel

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök és a kormány tagjai azóta is gyakran hivatkoznak a járványhelyzettel összefüggő döntések meghozatalánál a lassan két éve működő operatív törzs megállapításaira, tanácsaira és javaslataira, ám a hvg.hu közérdekű adatigénylése nyomán kiderült: nem világos, hogy készül-e szó szerinti jegyzőkönyv az operatív törzs üléseiről, nem tudni, hogy ezeken hányszor és miről szavaztak, ráadásul az eddigi több, mint 150 tanácskozás összes dokumentumát azonnal, tíz évre „titkosítják”.

Az üléseken ismertetett helyzetértékelések, álláspontok, az egyes döntéseket, javaslatokat megalapozó adatok, számítások és elemzések, továbbá az is, hogy ki, miről és hogyan szavazott, mind olyan részlet, ami a sajtó és a közvélemény – vagyis végső soron az intézkedésekkel érintett több millió állampolgár – számára nem ismerhető meg.

"Az ülésekről készült dokumentumok megismerését megtagadom, mivel azok a közfeladatot ellátó szerv feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló eljárás során készített vagy rögzített, a döntés megalapozását szolgáló adatok és a keletkezésüktől számított tíz évig nem nyilvánosak”

- kapta a választ a hvg.hu.

Forrás: hvg.hu

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: Az időjárás jelentést mennyi időre titkosítják?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Horizont: Az időjárás jelentést mennyi időre titkosítják?
justhpeter
Nincs másról szó, mint menekülésről a felelősség alól.
namihami
Biztos az lehet az oka, hogy nem akarja (ez a csapat se) megosztani azt a mérhetetlen tudást és bölcsességet, amit Nagy Vezetőnk iránymutatása mellett, felhalmozott az idők során.
Nem akarnak lealacsonyodni az egyszerű halandókhoz, akik egyébként se lennének képesek úgy az orbáni géniusz (bocs ORBÁNI GÉNIUSZ) átlátására mint megértésére.
Ugye, csak rá kell mutatni és máris érthető a döntés.
Giovanni Alba
@namihami: ma, 16:46
Ha kicserélünk pár betűt, és párat még betoldunk, akkor előttünk a megvilágosodás: Orbán=Orákulum. Kipcsak orákulum.
kissé felnőttem
hát akkor vagonnyi téma szól rólatok majd a kisrigó kifütyüli
jesz
a titkosítás azt jelenti, hogy az igazság tudása a hatalom bukásához vezetne...mert életekkel játszanak.
tudode
Ami csúcs!
,
Nem csak az un. operatv törzs anyagait titkosítja a NEMzet CSALOgánya, hanem
-
----- 150 évig átlátható volt a kormányzás, Orbán szakított a hagyománnyal
index.hu/belfold/2019/04/29/orban99_kormanyules_jegyzokonyv_hangfelvetel_titkositas/
--------------
.
De egyáltalán hogy kerül a kandur bandi a népegészségügy asztalára!!!
szaboria1
Nagyon fél már Orbán mert elég sok mindent titkosított.
RonaGyuri
Nyunyóka titkosítva

Csak szólok a bíróság persze kikérheti az infókat egy foglalkozás körében eljövetett felelőtlen tömeggyilkosság vádja esetén

A tegnapi nap egyik híre volt az a vérlázító, de egyáltalán nem meglepő (van abban valami ikonikus, hogy ez a combó manapság elárasztja a hazai rögvalóságot) nyilatkozat, amelyet Lakatos Tibor rendőr dandártábornok, a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője adott a hvg.hu közérdekű adatigénylésére.
Bár a törvény betűje szerint az operatív törzs ülésein keletkező dokumentumok nem számítanának minősített adatnak, de „közfeladatot ellátó szerv feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló eljárás során készített vagy rögzített, a döntés megalapozását szolgáló adatok és a keletkezésüktől számított tíz évig nem nyilvánosak”! =))
Béla333
Remélem az új kormány hamarosan feloldja a titkosítás alól, hiszen azért titkosították, hogy az emberek ne lássák, ne tudják meg, hogy mit hazudtak nekik, hogy milyen aljas módon történt a járvány kezelés. És ezért a piszkos munkáért milliós jutalmakat osztogattak egymásnak - a mi adóforintjainkból.

"Koronavírus: 400 milliós jutalmat kaptak Müller Cecíliáék
A koronavírus-járvány alatt 440 millió forint értékben kaptak pluszjuttatásokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai. Az országos tisztifőorvosnak és két helyettesének is 6-6 millió forint körüli összeg jutott, másoknak néhány százezer forint – értesült a Magyar Hang."
www.napi.hu/magyar-gazdasag/koronavirus-400-6-millio-jutalom-galgoczi-muller-cecilia-nnk.734155.html
ómió
Ezt az emberfeletti ráhazudási alapot elvenni? Hát, ez, ám, az efftársi abcúg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.