Bruttó 500 000 forint fölötti átlagkeresetről számolt be a kormányzati Facebook-csatorna az ápolók béremelésének eredményeként, ám az ápolók teljesen kiborultak a statisztikán.

"Köszönjük Orbán Viktor hogy megint hülyére veszed az EÜ dolgozókat" – bérekkel trükközik a kormány, háborognak az ápolók
Kép: Facebook

Azonban kiderült, hogy a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Soós Adrianna a KSH adataira támaszkodva kétségbe vonta a kormányzati kommunikációban szereplő számok valódiságát.

Szerinte abban a kategóriában, ahol a poszt alapján bruttó 517 ezer forintot kellene keresnie az ápolóknak, a valóság szerint

mindössze bruttó 340 ezer forint jár.

Az 575 ezres rubrikában 389 ezer forint a valódi szám, a 649 ezer helyett a 422 ezer, a 690 ezer helyett a 499 ezer, ám még az alacsonyabb számokat is csak a beígért februári béremelés után kapják meg az egészségügyi szakdolgozók.

Köszönjük Magyarország Kormánya,köszönjük Orbán Viktor hogy megint hülyére veszed az egészségügyi dolgozókat. És ebből a táblazatból a sok krumplibogár 1 csak is 1 számot fog megjegyezni, hogy a nővérek félmillát keresnek. Hát hányok ettől az egésztől.

- írta valaki kommentben. 

Elnézést de melyik országban értik ezt??? Családtagom ott van EÜ dolgozó végig dolgozta a covidot és még 200000 forintot se keres, ez már viccnek is siralmas, nem még valóságnak..

- tette hozzá egy másik. 

Az ősszel az egészségügyi dolgozóknak beígért, januártól érvényes 30 százalékos béremelés valójában lényegesen kevesebbet ér, ugyanis az EMMI a 30 százalékot nem a mostani, hanem a 2018-as bérükhöz mérte.

Forrás: Népszava

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Pont ezt írják kommentben te gyökér. Az ilyen krumplibogarak mint te, egy kurva cikket nem tudnak elolvasni és értelmezni. Neked orvosra van szükséged. Marha
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Unortodox Orbán; ezt is másképp tudja!
Van az állítólagos Széchenyi mondás "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel", Ő ezt úgy értelmezi, hogy minden uralkodónak olyan népe van mint aminőnek ő nézi; HÜLYE!!!
Néro
Tróger hazug tolvaj banda egy aljas népség meg az is aki támogatja őket.
lusta
@Mirabilis: Nem lehet egyszerre kezet csókolni és tüntetni.
Emmersson71
Az ég kék, a fű zöld, Orbán hazudik.
justhpeter
Aljas dolog a nép hergelése primitív hazugságokkal. Egy "valódi" rendszerváltás után a KSH-t is át kell világítani.
ómió
Na, ugye! Van őnékik saját KSH-juk! És különben is, az efftársi fizulenyuláshoz vannak "szoktatva"! Az jöjjön már, mert szörnyűek ezek az "elvonási tünetek"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.