A 444 szerint kissé törékenyek azok a robosztus gazdasági eredmények, amellyekkel a Fidesz javította a jólélet Magyarországon az elmúlt 12 évben.

Hatalmas öngólt rúgott Orbán: piacellenesnek tartotta az olcsóbb élelmiszert választás előtt
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A lap szerint pontosan tudja a miniszterelnök, hogy milyen sikeresen lehet kampányolni az olcsóbb étellel.

1990-ben Orbán Viktor Pesterzsébeten indult egyéni parlamenti mandátumért, az ellenfele az a Zacsek Gyula volt, aki kitalálta az MDF-piacot.

Az MDF-piac egy klasszikus piac volt, ahol a mezőgazdasági termelők közvetlenül találkoztak a vevőkkel, kedvezőbb árakat kínálva.

Az első fordulóban simán meg is előzte Orbánt. Ekkor még volt második forduló, ennek a napján, de még az eredmények ismerete előtt Orbán azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy:

a mai élelmiszerárak mellett joggal számíthat az emberek szavazatára az, aki néhány forinttal olcsóbban adja a krumplit.

És hozzátette azt is, hogy

igen rossz véleményem van az MDF-piacokról. Piacellenesnek tartom. Azt sulykolják az emberekbe, hogy a kereskedők csak élősködők, nincs rájuk szükség, mert lám, ha kikapcsoljuk őket az értékesítési láncból, mindjárt olcsóbb az élet.

De Orbán arra is kitért a lap szerint, hogy Zacsek úr elfelejti, hogy a világ egyetlen piacgazdasága sem nélkülözheti a kereskedőket.

Én azt mondom: az emberek vásároljanak az MDF-piacon olcsón, de szavazzanak rám, mert a parlamentbe politikusok valók és nem kofák: azok maradjanak a piacon.

- jelentette ki a lapnak.

A második fordulóban aztán toronymagasan nyert Zacsek. Orbánnak pedig 1990 után 1994-ben sem sikerült egyéni mandátumot nyernie, aztán nem is próbálkozott többet.

Orbán egyébként a hatósági áras élelmiszerek között nem sorolta fel a krumplit, a hatósági árakról és arról, hogy miért mennyit kell majd fizetni itt irtunk bővebben, egy másik cikkben pedig a kereskedők szólaltak meg ezzel kapcsolatban.

Forrás: 444
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
Ennek az élősködő baromnak semmi nem jó amiből nem tudja leszedni a sápot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Orbán ezért nem mond le a párt vezetéséről , mert így listán Ő az első. Nem viccből mondta ő még ott lesz a parlamentbe míg mások már nem biztos.
Aki Én
@Gyurka80: ...megragadtad a lényeget balfasz. Ezzel is csak rontva a helyzeteden.
Gyurka80
@Aki Én: A te helyzeted már reménytelen!
Aki Én
@Gyurka80: Mondtam már sokszor, ez a magadfajta szellemi totálkártól bók.
Gyere még!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.