Átalakul az OPUS igazgatósága, távozik Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Beatrix a cég éléről – jelentette be a vállalat a Budapesti Értéktőzsde oldalán írja a HVG.

Mi történt? Távozik Mészáros lánya apja cégének éléről
Fotó: Komka Péter/MTI

A távozás oka közlemény szerint az, hogy:

jelentősen megnövekedtek a bankholdingnál augusztus óta betöltött leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatai, és a jövőben kizárólag ezekre kíván fókuszálni.

Mészáros 2017 óta vezette a vállalatot. Elnöksége alatt valósult meg a magyar tőzsde életében korábban példátlannak számító két nyilvános kibocsátó fúziója, valamint az OPUS csoport portfóliójának bővítése a magyar gazdaság stratégiai ágazataiban

köztük két nagy energetikai elosztóhálózat, a Tigáz és a Titász többségi részvényeinek megvásárlása.

Az OPUS GLOBAL a Budapesti Értéktőzsde honlapján elérhető jelentése szerint 23,8 milliárd forint adózott eredményt ért el konszolidáltan 2021 első három negyedévében, ami az egy évvel korábbihoz képest 20,8 milliárd forintos eredményjavulás.

Forrás: HVG
Címlapkép: Komka Péter/MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Jaj istenem, mi lesz most, ha ekkora űrt hagyott maga után a távozásával? Remélem a zsenicsalád hamarosan újabb utóddal gyarapszik, ha az új asszony is úgy akarja, hogy a növekvő feladatokat el tudják látni a a világegyetem módjára táguló birodalmukban!
vitriol
Felmérte, hogy a kormányváltás miatt neki is saját lábára kell állni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.