Újabb hangfelvétel szivárgott ki az Országos Roma Önkormányzat egyik üléséről, most arról, ahol egy képviselőjük a kormánypárti Lungo Drom tagjait lelkesítette – számolt be a Népszava.

"Fizessék meg" – harcba hívta a Fidesz a romákat, újabb hangfelvétel szivárgott ki
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A lap szerint Sztojka Attila kormánybiztos december hetedikén jelentette be a Roma Közéleti Akadémia megalakítását, ugyancsak december hetediként zárt körben ültek össze a Lungo Drom ORÖ-s tagjai, valamint a hozzájuk csatlakozott képviselők, mindegyiküket aláírásra kész szerződést várta.

A Népszava birtokában lévő hangfelvétel szerint Farkas Félix arról beszélt, hogy akár milliárdos nagyságrendű visszafizetési kötelezettsége is lehet az országos önkormányzatnak. Zárolhatják az ORÖ számláját, akkor pedig a képviselők se kapnak tiszteletdíjat. Szavaiból kitűnt, hogy a kieső jövedelem pótlására keresett alternatív lehetőséget:

így jött képbe a Roma Közéleti Akadémia.

A Népszava kitér arra is, hogy szerintük a részleteket annak a nonprofit kft-nek az ügyvezető igazgatója ismertette, aki megbízóként szerepel az ügyletben. Tájékoztatása szerint Zalaszentlászlón nyolc hónapig tartó, online oktatással kiegészített képzési program indul, ennek keretében 20 fős csoportokban összesen 400-an részesülnek kommunikációs tréningben.

Önöknek semmit nem kell igazából tenni, a szerződést megkötni, és utána mindenkinek a saját területén kommunikációs tréningre buzdítani az embereket

– számolt be a teljesíthetetlennek semmiképp se nevezhető elvárásokról az ügyvezető igazgató. A szerződés 2022. augusztus végéig szól, de határozott szándék van arra, hogy „ez meghosszabbításra kerüljön”.

Akadtak, akik nem egészen értették, mi történik. Ekkor szólalt fel az a képviselő, aki kifejtette, hogy szerinte harminc körzetben a Lungo Drom fogja eldönteni, melyik jelölt nyer.

Meg kell kérni a Fidesztől az árát!

– jelentette ki.

Ha nekik kell a harc, akkor fizessék meg!

– erősített rá egy másik ORÖ-tag – írta a lap.

Forrás: Népszava 
Címlapkép: Koszticsák Szilárd/MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
pénz az jöhet és a munka? az lehet az ördögé persze mert a szlogen onnan van, A munka nemesé tesz na de a szocializmusban nincs szükség nemesekre. 500- 700 éves életmódról átállni az kudarcok nélkül nem fog menni politikai akarat és kormányzati szándék plusz korekt hozzáállás elszámoltatások nélkül. 1740-1780 akkori uralkodónk is próbálkozott bár hamar lebeszélték és feladta.
namihami
Ezek után végképp érthetelen, hogy vajon miért utálják a hazai fideszcigányságot? Hiszen csupán az önzetlenség és a hazaszeretet egy újabb, bár gyönyörű, megnyilvánulásának lehettünk tanúi.
Ez az igazi fideszes és a Füstös iránti hazaszeretet.
ómió
Itt a "ráció"! Cigóék is a háromszoros kajaár hívei (fuldoklanak a "lében"), ha meg fideszék az ellenkezőjét várnák, "fizessék meg"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.