Az Azonnali szúrta ki, hogy az Igazságügyi Minisztérium rendeletébe rejtettek el egy érdekes mondatot, ami szerint a veszélyhelyzet miatt el is maradhatnak a választások.

A kormány számol azzal is, hogy elmaradhatnak a választások

Az idézet az Igazságügyi Minisztérium rendeletéből származik, amelyik egyébként az országgyűlési választások, valamint az ugyanerre a napra tervezett népszavazás költségeinek elszámolásáról szól.

Ha a választás veszélyhelyzet miatt elmarad, de az OEVI (Országos Egyéni Választási Iroda) a Ve. 121. § (2) bekezdése szerinti ajánlóívet már kinyomtatta, az ellátandó feladatokkal kapcsolatos normatívák alapján a támogatás megállapításra kerül

– olvasható a friss Magyar Közlönyben a 3/2002. (I. 11) számú IM rendelet alatt.

Eddig azonban kormányzati dokumentumban sehol nem írták le, hogy a kormány akár a választások elhalasztásával is számol a veszélyhelyzet miatt sőt, amikor tavaly decemberében ezt újabb hat hónappal meghosszabbították, a törvény indoklásában külön szerepelt, hogy a választások kiírása és megtartása az Alaptörvényből következik.

Forrás: Azonnali

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@verőce21: Akkor nyugodtan lehet egy csendes kampány, és választás! Ennyi törvénybe iktatott csalás mellett logikus a fidesz győzelem!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@human: Csak a hülye segít másokon...!
Nessy
@verőce21: Akkor nyugodtan lehet egy csendes kampány, és választás! Ennyi törvénybe iktatott csalás mellett logikus a fidesz győzelem!
verőce21
@Nessy: Sőt, elvárható és törvényes!
Nessy
@verőce21: Különben is minden fontos pozícióba 9 évre bebetonozta az embereit, két hónappal előbb márciusban választanak maguknak köztársasági elnököt, van magukra szabott választási törvényük, stb! Valóban minden törvényes!
ómió
Ne tojjatok be, efftársak! Nem Böszme vezéretek "kormányoz"!
Sámannus
@Nessy: Valószínű akkora a kétharmad is a dutyibúl jár szavazni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.