Mit kell tudni az omikronról? – 5 kérdésre válaszolt Merkely Béla a kormány Facebook-oldalán.

Merkely Béla: ezek az omikron-variáns tünetei

Tart-e már a járvány ötödik hulláma?

Az ötödik hullám az omikron megjelenésével indult el, a delta hullám szépen lecsengett. Nagyjából a betegeknek jelenleg 20-30 százaléka lehet, amelyik delta-variánssal fertőződött, és ez az emelkedés, amelyet újév óta látunk, ez egyértelműen az omikron-variánsnak köszönhető.

Milyen tünetei vannak az omikron-variánsnak?

A három oltás ma a teljes oltás, a három oltás esetében az omikron-variáns által okozott megbetegedés egy enyhe felső légúti megbetegedés képében jelentkezik. Ez várható a három oltástól, de természetesen a jelentős fertőzőképesség, a jelentős terjedési sebesség miatt szinte bizonyos, hogy valamennyi oltatlan meg fog fertőződni.

Még a delta-, vagy már az omikron-variáns fertőzhetett meg?

Ha jelentős tünetek vannak, akkor a delta a valószínűbb, de azért, mint ahogyan az előbbiekben említettük, nem oltottak esetében az omikron is tud súlyos lefolyású, intenzív osztályos kezelést igénylő megbetegedést okozni.

A ma elérhető oltások védenek az omikron-variáns ellen?

Védenek, teljes oltás esetében a súlyos lefolyású megbetegedéstől, a kórházba kerüléstől, és a haláltól.

Milyen gyorsan fertőz az omikron-variáns?

Nagyon gyorsan, nagyon magas számokat lehet látni. Erre példa, hogy néhány nappal ezelőtt már Franciaországban közel 300 ezer eset volt naponta, és az egész világban közelít az ötmillió eset per nap esetszámra, ami hatalmas számokat mutat.

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Szerencsére február 15 - től nem lesznek kibúvók, vagy 3 oltás, vagy kettő, de akkor a második nem lehet 6 hónapnál régebbi, máskülönben ugrik a védettségi kártya. Ezt már jóval hamarabb meg kellett volna csinálni, csak aztán tartassák is be mindenkinél a szabályokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
bélabácsinál agykárosodást okozott a mikró, nála kimaradt a negyedik, de az ötödiket láthatóan imádja.
ez abból is látszik, hogy mellébeszél és fantáziál.
division
Szerencsére február 15 - től nem lesznek kibúvók, vagy 3 oltás, vagy kettő, de akkor a második nem lehet 6 hónapnál régebbi, máskülönben ugrik a védettségi kártya. Ezt már jóval hamarabb meg kellett volna csinálni, csak aztán tartassák is be mindenkinél a szabályokat.
orsos vendel
mejkej becinek, fingja nincs, hogy mit mond...orsos leirta, ö elmondja...nem akarok ilyen "orvosokat" sullyesztöbe veluk !!!
Pálinkás Pál
előhalászták a kipást...
" Védenek, teljes oltás esetében a súlyos lefolyású megbetegedéstől, a kórházba kerüléstől, és a haláltól."
erről tudnak a haldokló oltottak is,te görény?...
magyar1
@division: Majd amikor már a 13 oltás számít akkor mit mondasz?
Eladott Ország
"Tart-e már a járvány ötödik hulláma?" Merkely: Negyedik sem vót'.
Nem lesz negyedik hullám ( Merkely 2021/5)
Hónapokon át tartó negyedik hullámra készülhetünk ( Merkely 2021/8)
A valamikor jó szakember, aki eladta magát a hatalomnak. Nyugodtan és nyíltan hazudik össze-vissza. Nagyon hiteles. Mint a vakablak.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/252846751_621257519238972_7789788418192085715_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=DKDyFJvAxJYAX8Ma_nN&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_xiL5Ywd7TZ7U5SshTM9aXNtC1fCBQmtXxOiBXNhG_wA&oe=61E67CF2
Pálinkás Pál
@division: te hülye, mi változik?...csak azokat szívatják 15-től,akik eddig is birkák voltak-...nekem azt édesmindegy,hogy hívjátok a bárcátokat..
kereső
Teljesen mindegy, hogy mi lesz febr.15-től. Inkább a hazugságokra épülő járvány kommunikációval kellene foglakozni a professzor úrnak. Mert ahol a fertőzöttek csak!!29 %-a hordozza az omikron variánst, ott messze nem lehet beszélni arról, hogy ez a variáns felel a jelenlegi fertőzésekért- sokkal inkább a delta- amely ugyan nem olyan fertőző, de sokkal súlyosabb szövődményeket okoz. Az Omikron ég messze van.
Manhattan
Ezt már képtelenség követni. Meg már úgy bele is fásultam, hogy ezek után meg sem nyitok semmi vírusos hablatyot.
Béla333
Béla b+ mikor fogod már belátni, hogy nem értesz a Covid járványhoz?
Már annyi mindent mondtál és annak az ellenkezőjét is, hogy most már mindenki az ellenkezőjére gondol, mint amit te elhintesz. Vagy szándékosan hazudsz vagy fogalmad sincs az egészről. A Szeszil méltó párja vagy!
division
@Pálinkás Pál: Nem igazán akarok veled társalogni vírus ügyben, mert abszolút nem tudod mit beszélsz a legtöbbször, de most mégis: abban bízok, hogy az oltási igazolással nem rendelkezőket majd nem fogják beengedni egyetlen zárt helyre sem, ülhetnek otthon, meg mehetnek sportolni a szabadba. Ezek nélkül valóban nem ér semmit majd.
magyar1
@division: Az oltatlanok ne is menjenek az oltottak közelébe mert elkapják tőlük a vírust.
Rockxy
ha visszatérünk az elejére, akkor még mindig kurvára logikus, hogy aki nem akar szurit, az felelőtlen?
1 a gyártó nem felelős
2 aki szúr, az sem felelős
3 aki erőlteti, az sem felelős
és én bízzak meg bennük?
minek okán?

video.ugetube.com/uge-source/2021/12/icX6D7TB6UGbWAWSOKoF_16_1200_d73b1a8acd24e64af1413dafc1bb0ed5.mp4?__cf_chl_jschl_tk__=KKx5BgkzB5Idwr.vTjQz3JTIV7Xl3AfTZ8tYg.qakx4-1642265394-0-gaNycGzNCWU
division
@Rockxy: Nem kell oltatnod, ha nem akarsz, csak vállald azt, hogy maradsz otthon akkor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.