A Real-PR 93. legfrissebb reprezentatív kutatásából derül ki, amelyet a Magyar Nemzet szombati számában ismertetett, hogy a magyarok abszolút többsége, azaz 52-53 százalék szerint a baloldal csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, emelné a munkavállalókat és a vállalkozásokat terhelő adókat.

Friss kutatás szerint tovább nőtt a baloldallal szembeni bizalmatlanság
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Még pesszimistább várakozások tapasztalhatók a rezsiköltségeket illetően, 64 százalék vélekedik úgy, hogy ezek növekednének, ha a baloldal jutna kormányra

- írja a lap.

A közvélemény-kutatás szerint

bár minden tekintetben pesszimistábbak a vidékiek, mint a budapestiek, a rezsiköltségeket illetően még a fővárosi választók között is nagy többségben vannak, akik a baloldaltól a körülményeik negatív alakulására számítanak: a fővárosiak 57 százaléka, a vidéken élők 65 százaléka nyilatkozott így.

A vidéki lakosság körében azok is abszolút többséget alkotnak 54-55 százalékos részaránnyal, akik szerint a baloldal emelné a munkavállalói és vállalkozói adókat, csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat.

A budapestiek a két utóbbi kérdésben megosztottnak látszanak, az optimista és a pesszimista vélemények között mindössze háromszázalékos eltérés van.

A Real-PR 93. emlékeztet: már augusztusi kutatásukban is számottevően meghaladta a baloldali győzelem esetén kedvezőtlen változásokra számítók aránya az optimisták számát, de a korábbinál öt százalékkal többen gondolják úgy, hogy a baloldal csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, és hét százalékkal többen számítanak a rezsiköltségek emelkedésére.

Mint írják,

ha a 2022-es választás döntő mértékben az életkörülmények várható alakulásán múlik, az jelentősen csökkenti a baloldal esélyeit, márpedig ez sokaknál jelentős döntésbefolyásoló tényező.

Fontos jelzés, hogy a négy válaszkategória arányát nézve mindhárom kérdésnél az egyértelműen negatív várakozás alkot relatív többséget, a rezsiköltségek emelkedésében 41 százalék, a családi támogatások csökkenésében 30 százalék, a munkavállalói és vállalkozói adók emelésében 28 százalék számít negatív változásokra baloldali győzelem esetén – hívja fel a figyelmet a kutatócég.

Ezzel szemben mindössze 10 százalék körüli azok aránya, akik szerint biztosan nem történne negatív változás a három vizsgált témakörben – ismerteti a Magyar Nemzet.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hazudnak, hamisítanak, manipulálnak.
Mert csak ehhez ért a maffia és a lopáshoz, hazaáruláshoz.
Kormányozni nem tudják az országot.
Hatósági ár az élelmiszerekre, a benzinre? Ez vár ránk, ha hagyjuk a maffiát még tovább lopni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Jó lenne egy már egy felforrósodott, kvázi-háborús konfliktus egy olyan választás előtt, amit emberi számítás szerint, a moslék amúgy sem tud megnyerni, he?

(Hát még Washington és Brüsszel hogy élvezné...)
csak úgy....
@verőce21: ha bevállalod a családodból az áldozatokat...,elvégre van öt fiad...,és majd közösen gyászoljuk öket..,farkasom,te egy elmebeteg!
csak úgy....
@verőce21: hozzád és a lelkesítö szövegedhez képest ,még a kun béla is csak ócska kezdö lehetett.. :) te lassan beleörülsz a félelembe...,ne fo..s, tölem kapsz majd menedék jogot!
verőce21
Még ismerek egy seggfejet, amelyik 2018-ban is kijelentette hogy "hatalmas néptömegek fognak felkelni ezt a korrupt kormányt leváltani " - ordibálta mint egy megszálott...

A választások/ ...a pofánrúgás után az egész dögkeselyű csürhe meg a többi csicskapárt teljes 5 napig kussolt...! Így lesz ez most is...

10-15 lézengő/lebegő gólyafos vinnyogott az utcán hogy "nem a mi kormányunk " ...
vitriol
A fidesz kínjában már nemlétező közvéleménykutatók felmérésére hivatkozva hülyíti a sajátjait, mert az ellenzéket nem tudja, de ez legyen az ő problémájuk! Az is újdonság, hogy a kormány tagjai szereptévedésben vannak, jósnőt játszanak, mindegyik mond valami marhaságot arról, hogy mit fog csinálni a baloldal, ha kormányra kerül. A választók inkább arra kíváncsiak, hogy a fidesz miért tette tönkre az országot, és miért fenyegette meg az embereket azzal, hogy "FOLYTATJUK!" Erről nyilatkozzanak a hazudozás mellőzésével!
Lepényleső
Forrás az MTI,- vélhetően a bánsági?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.