A Real-PR 93. legfrissebb reprezentatív kutatásából derül ki, amelyet a Magyar Nemzet szombati számában ismertetett, hogy a magyarok abszolút többsége, azaz 52-53 százalék szerint a baloldal csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, emelné a munkavállalókat és a vállalkozásokat terhelő adókat.

Friss kutatás szerint tovább nőtt a baloldallal szembeni bizalmatlanság
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Még pesszimistább várakozások tapasztalhatók a rezsiköltségeket illetően, 64 százalék vélekedik úgy, hogy ezek növekednének, ha a baloldal jutna kormányra

- írja a lap.

A közvélemény-kutatás szerint

bár minden tekintetben pesszimistábbak a vidékiek, mint a budapestiek, a rezsiköltségeket illetően még a fővárosi választók között is nagy többségben vannak, akik a baloldaltól a körülményeik negatív alakulására számítanak: a fővárosiak 57 százaléka, a vidéken élők 65 százaléka nyilatkozott így.

A vidéki lakosság körében azok is abszolút többséget alkotnak 54-55 százalékos részaránnyal, akik szerint a baloldal emelné a munkavállalói és vállalkozói adókat, csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat.

A budapestiek a két utóbbi kérdésben megosztottnak látszanak, az optimista és a pesszimista vélemények között mindössze háromszázalékos eltérés van.

A Real-PR 93. emlékeztet: már augusztusi kutatásukban is számottevően meghaladta a baloldali győzelem esetén kedvezőtlen változásokra számítók aránya az optimisták számát, de a korábbinál öt százalékkal többen gondolják úgy, hogy a baloldal csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, és hét százalékkal többen számítanak a rezsiköltségek emelkedésére.

Mint írják,

ha a 2022-es választás döntő mértékben az életkörülmények várható alakulásán múlik, az jelentősen csökkenti a baloldal esélyeit, márpedig ez sokaknál jelentős döntésbefolyásoló tényező.

Fontos jelzés, hogy a négy válaszkategória arányát nézve mindhárom kérdésnél az egyértelműen negatív várakozás alkot relatív többséget, a rezsiköltségek emelkedésében 41 százalék, a családi támogatások csökkenésében 30 százalék, a munkavállalói és vállalkozói adók emelésében 28 százalék számít negatív változásokra baloldali győzelem esetén – hívja fel a figyelmet a kutatócég.

Ezzel szemben mindössze 10 százalék körüli azok aránya, akik szerint biztosan nem történne negatív változás a három vizsgált témakörben – ismerteti a Magyar Nemzet.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hazudnak, hamisítanak, manipulálnak.
Mert csak ehhez ért a maffia és a lopáshoz, hazaáruláshoz.
Kormányozni nem tudják az országot.
Hatósági ár az élelmiszerekre, a benzinre? Ez vár ránk, ha hagyjuk a maffiát még tovább lopni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Hazudnak, hamisítanak, manipulálnak.
Mert csak ehhez ért a maffia és a lopáshoz, hazaáruláshoz.
Kormányozni nem tudják az országot.
Hatósági ár az élelmiszerekre, a benzinre? Ez vár ránk, ha hagyjuk a maffiát még tovább lopni...
KisTehen
helyes!

ne engedjünk lámereket a kormányhoz!
KisTehen
@Béla333: faszt!

te hány kiló csirkefarhátat veszel évente?
Béla333
Aki a maffiára szavaz, az az újbóli jegyrendszer bevezetésére szavaz - békeidőben.
(Bár a főnök agyában állandóan dúl a háború...)
sgl
4028 Debrecen Laktanya u. 28. fszt. 2.
+36 70 3389 737 Sóvágó Sándor ügyvezető
[email protected]
Pinczés Tibor †

realpr93.hu/

Kutatók neve persze nincs sehol.

Az meg valami csoda ahogy ezek a fideszhúgyagyuak tudják és előre megmondják mit tenne az ellenzék.

Azt sem tudják, ők mit akarnak, de azt persze kihazudják, amivel mocskolni vagy hátrányt lehet okozni másnak.

A fidesz 98 óta a választási kommunikációját csak mások mocskolásával, karaktergyilkolásával csinálja.

Azt persze tudjuk, ha konkrétan igértek valamit azt sosem tartják be.
KisTehen
@Béla333: a jegyrendszer akkor lesz, ha visszatér a baloldal

megint imf hitelt veszünk fel, mint 2009-ben is
justhpeter
Komolytalan dolgokkal nem foglalkozom.
jesz
Fekete-Győr mi a faszt keres a képen? Ha kirúgják az ajtón, visszamászik az ablakon?
RonaGyuri
MTI, Magyar Nemzet, Real-PR 93. Kft., Sóvágó Sándor István,!! Kérdés van??? =))
ómió
Eszerint sokan elgondolkodtak már az efftársilag beígért háromszoros gázáron?
rokker33
Gondolom ezt a rengeteg információt 1000 ember megkérdezésével érték el és minimum 500 fix Fideszes szavazó a többi 500 véletlenszerűen lett kiválasztva!!!És ezek is 100 milliókat kapnak, hogy ezt a moslékot közöljék velünk!
kereső
Nem tudom, hogy a kutató mit ért "vidék" alatt? A városokat? Mert a valódi vidéken nem sokat játszik a világbajnok rezsicsökkentés, hiszen ott nem igazán jellemző a távfútés- amelynek ugyi most 5 % az ÁFA-ja, ellentétben a szénnenek éés a túzifának a 27%-os ÁFA-val. Nosza ellenzéki polotokusok boncolgassátok csak egy kicsit ezt a témát. Meg azt is, hogy a vidéki kisboltban hogy a 3,14-csában fogják megállapitani a pénztárgép adataiból az októberi árakat. Még a városok kisebb -nagyobb üzleteiben sem mindenhol van készletnyilvántartás- vonalkódolvasóval.Látszik, hogy a való élet olyan messze van orbánéktól, mint az óperenciás tengeren túl. Ezt kellene kampánytémává tenni- egyszerúen és érthetően. Hogy a falusi kisbolt nem is árul far-hátat, sem sertés combot- hentesüzlet meg nincs. Koncentráljatok a vidékre- a tényleges vidékre. Az országjárás ne Budát és Újpestet jelentse.Mert érik a bukta, ha ezt nem teszitek.
KisTehen
én UTÁLATNAK nevezném
nem bizalmatlanságnak

:DDD
human
"Real-PR 93." ??? Ez honnan bújt elő?
Horizont
Sóvágó volt rendőrkapitány aki 2008-ban lemondott.
namihami
Az ember nem is hinné, hogy milyen hosszú a fideszes mézesmadzag.
Csupán ""közvéleménykutatóból"" van ennyi.
Yoda69
Netto hazugsag. A baloldal novelne a csaladtamogatasi kedvezmenyeket, amiket a fideSS 12 eve nem emelt. Adokat pedig a fideSS zudit a nepre, tobb mint 50 uj adot vetett ki amiota regnalnak.
Meszy
Ezt ugatták '18 -ban is. Hogy Karácsony a fasorban sincs és tapló nagyot fog nyerni. Aztán hogy pofára estek. Ugyanezt adja az idei év is.
tothjani
A Fasizmusban a Központi propagandának ez a szerepe hogy kiálljon a Fasiszta Kormány mellett és támadjon mindenki mást. De nem probléma hiszen Spanyolországban is csak 36 évig volt Fasizmus, és az elmúlt 47 évben egész jól felzárkóztak. :(
Rockxy
főleg, mióta a balik kiegészült a jobbikkal.
azóta a vonának rémálmai vannak.
verőce21
Jó lenne egy már egy felforrósodott, kvázi-háborús konfliktus egy olyan választás előtt, amit emberi számítás szerint, a moslék amúgy sem tud megnyerni, he?

(Hát még Washington és Brüsszel hogy élvezné...)
csak úgy....
@verőce21: ha bevállalod a családodból az áldozatokat...,elvégre van öt fiad...,és majd közösen gyászoljuk öket..,farkasom,te egy elmebeteg!
csak úgy....
@verőce21: hozzád és a lelkesítö szövegedhez képest ,még a kun béla is csak ócska kezdö lehetett.. :) te lassan beleörülsz a félelembe...,ne fo..s, tölem kapsz majd menedék jogot!
verőce21
Még ismerek egy seggfejet, amelyik 2018-ban is kijelentette hogy "hatalmas néptömegek fognak felkelni ezt a korrupt kormányt leváltani " - ordibálta mint egy megszálott...

A választások/ ...a pofánrúgás után az egész dögkeselyű csürhe meg a többi csicskapárt teljes 5 napig kussolt...! Így lesz ez most is...

10-15 lézengő/lebegő gólyafos vinnyogott az utcán hogy "nem a mi kormányunk " ...
vitriol
A fidesz kínjában már nemlétező közvéleménykutatók felmérésére hivatkozva hülyíti a sajátjait, mert az ellenzéket nem tudja, de ez legyen az ő problémájuk! Az is újdonság, hogy a kormány tagjai szereptévedésben vannak, jósnőt játszanak, mindegyik mond valami marhaságot arról, hogy mit fog csinálni a baloldal, ha kormányra kerül. A választók inkább arra kíváncsiak, hogy a fidesz miért tette tönkre az országot, és miért fenyegette meg az embereket azzal, hogy "FOLYTATJUK!" Erről nyilatkozzanak a hazudozás mellőzésével!
Lepényleső
Forrás az MTI,- vélhetően a bánsági?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.