Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor bejelentette, hogy több élelmiszerárát is befagyasztják, az akkor felsorolt termékek közé később bekerült a csirkefarhát is, amit Gulyás Gergely jelentett be a kormányinfón.

Gyurcsány megmutatta, hogy mit kell csinálni a csirkefarháttal
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalára írt bejegyzést, amelyben kifejti "háláját":

Alaplé. Mert ugye ugye a főzés lelke, hogy az mindig legyen. Ha jó alaplevet akarsz csinálni, akkor először süsd meg a csontokat és a zöldségeket. Marha, sertés, bárány. Ami van. Csirkefarhát?

- írja bejegyzésben, majd kiemelte:

Azt nem. Azt ne süsd meg. Azt főzd nagyon sokáig. Én ezt teszem. Most olcsóbb lesz, kihirdették. Gondoltak az emberekre. Fényes jövő, emelkedés, alaplé. Szép sárga. Magában nem sokat ér. Egy picivel több, mint a semmi. Ezek meg annál is kevesebbek.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Igaza van Gyurcsánynak- szekunder szégyene az országnak ez a kormány. Ez a kormány, amely csak ennyire becsüli, a valóságban is a polgártársait, hogy a csirke-farhát alapvető élelmiszernek számit- mert oly szegény a társadalom. A 12 év pr-kodás után, amikor is a társadalmi olló olyan szélesre nyilt , hogy lehetetlenség rajta szúkiteni is. A pandémiia két éve alatt csak és kizárólag a NER qrva ologarchái a "nemzeti tőkésosztály" garapodott, az ország lakóinak többsége tovább szzegényedett. Mikor fogunk arról beszélni, hogy az alma, a narancs, a banán, a mandarin =alapvető élelmiszer.
Mikor fogunk arról beszélni, hogy a csirke-farhát alapléből nagyon finom karfiol leves, brokkolli krémleves, vagy éppen sjatleves készithető- és ezek az ételek mindennaposak az asztalon.Lassan már a krumpli leves sem lesz az- vagy paprikáskrumpli, amelynek izei fokozhatóak, ha nem sima vizzel engedi fel az ember, hanem egy jó "alaplével".Sajnos "alaplé" sem jut manapság a legrászorultabbaknak, akik Debrecenben úgy eszik a karácsonyi káposztát, amit az ételosztáson kapnak, hogy hozzá álmodják a tejfölt.

Szégyen, szégyen, szégyen...mindannyiunk szégyene.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maresi55
A Maggi és Knorr kockákat miért nem fagyasztotta be Orbán? És akkor még jó sokáig el is állna... Alaplének...
rokker33
@Peller buta Anikó: tudtam hogy buta vagy, de azt nem hogy ennyire! Tudom Te még Gyurcsány idején a homokozóba pisiltél, meg papás mamást játszottál, de Én 2007 ben kezdtem el dolgozni és már akkor éreztem, hogy nem lehet előre jutni havi nettó 67 000 forintból!
Peller Anikó
@rokker33: "Te róker, elárulom hogy 22 az emelkedés éve lesz és nem a gazdaságé, mert minden emelkedni fog ha ezek hatalomban maradnak!

Még vesznek fel némi hitelt, mert a gyaurország nem LYÓL tejesít, csak jól tejel. Nem tudom érted e a különbséget, valószínűleg nem."

Te úgy látom nemcsak a különbséget nem érted, hanem azt sem amit kettő és fél mondatban írtam. A másik felét ráadásul te írtad, de ezek szerint már azt sem értetted.
percsi
@jesz: "alaplevet nem csinál otthon az ember, főleg, ha egymaga, vagy kettecskén él."

Én szoktam csinálni, zöldséges vagy csirke alaplevet.
Kb. másfél órát főzöm, majd kiveszem a húsit és zöldséget, külön elfogyasztjuk.
Az alaplét már a hús és zöldségek nélkül tovább főzve lesűrítem felére, negyedére. Egészen sűrű formában jégkockatartóba téve lefagyasztom, valódi, házi leveskockát kapok! Étel ízesítéséhez egy-két kocka elég, sokkal intenzívebb, zamatosabb lesz az íze pl. egy krémlevesnek, vagy akár húslevesnek.
Sámannus
Én farhátas tollal fogom behízni azix-et
ómió
Jé! Böszme efftársnak megmutatták, hogy az milyen!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.