A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás alapján a 444.hu számolt be arról, hogy súlyos visszeélések gyanúját felvető Völner-ügy kipattanása után hogyan változtatják meg a végrehajtói álláspályázatok elbírálását.

Teljhatalmat kapott Orbán bizalmi embere a bírósági végrehajtói pályázatok elbírálásában
Fotó: MTI/Beliczay László

A rendeletet Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke jegyzi. A jogszabály szerint a jövőben az Orbán Viktor bizalmasának Biró Marcell még erősebb jogosítványokat kap a végrehajtók kiválasztásakor – írja a Telex.hu a 444.hu nyomán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Völner Pál igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a legfőbb ügyész hivatali vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt decemberben. Völner vállalta az ügy politikai következményeit és lemondott államtitkári posztjáról.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. 

- állt a Legfőbb Ügyészség közleményében.

A legfőbb ügyész indítványa szerint Völner Pál alkalmanként milliókat kapott azért Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, hogy államtitkárként és miniszterhelyettesként azokat nevezze ki végrehajtónak, akiket informálisan Schadl támogatott – írja a Telex.hu.

A most megjelent rendelet szabályozza a pályázatok elbírálásának új rendjét. Eszerint a pályázatot továbbra is a Magyar Bírósági Végrehajtói Karhoz kell benyújtani, de mellékelni kell egy vagyonnyilatkozatot is.

További részletek itt olvashatóak.

Az újonnan létrehozott Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának élére 2021. október elsejével nevezték ki Biró Marcellt, aki tavaly nyárig a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára volt.

Biró Marcell kinevezése kilenc évre szól, addig nem váltható le. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke felügyeli a dohánykereskedelmet, a szerencsejáték-piacot, a bírósági végrehajtást, a felszámolói névjegyzéket, és látja el a koncessziós feladatokat – írja a Telex.hu.

Forrás: Telex.hu, 444.hu
Címlapkép: MTI/Beliczay László

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Közvetlenül csatornázza be a korrupciós pénzeket Lölőhöz?! (És így a maffiafőnökhöz...!)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: töled tanultam! :)- neked fölösleges valamit is mondani, a te látás és gondolkodás módod nagyon egyedi! te azt sem veszed észre vagy nem is akarod látni,hogy a fidesz atyafiak az utóbbi 12 évben a jövedelmük sokszorosával gyarapodtak! -elszámoltatni meg elfelejtette a fidesz az elödöket,akik állítólag szintén loptak, ennek ellenére minden megy tovább a régibe...
ezt a rablógazdálkodást nem is akarták fideszék megszüntetni sött , tökéletesítették az igényeik szerint..
csagyi
Vagyonnyilatkozatot kell adni.
Jajj!
Ez eddig is egy csodás találmánynak bizonyult.
Tehát:vélhetően marad minden a jól bevált szokások szerint.
Lepényleső
Tehát élet és halál ura immáron ő is?
(Aztán mint Nünbergben áldozatként,- parancsot teljesített csupán,
hány emberélet árán,- az lelkét kétségbe nem taszítván?)
ómió
Csak nem a Böszme bizalmi emberét kellett volna választani?
kereső
Rogán bizali embere! Akkor most már rend lesz a végrehatói pályázatoknál?
kissé felnőttem
@kereső: ja igérni én is ki mit kér én megigérem aztán szarkupac lesz vagy uborka a kolostori lányolnak egyben vagy gyalultan azt nem tudom igérni mást akár? orbán nekünk is tette

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.