A Demokratikus Koalíció közösségi oldalán Ráczné Földi Judit tartott sajtótájékoztatót, amelyben felhívta a figyelmet arra, hogy a KSH statisztikái szerint csak az elmúlt egy évben 12%-kal drágult a temetkezés, éppen a járvány és a világrekorder magyar halálozás idején.

A DK szerint világos üzenet a Fidesztől, hogy ma üzlet a halál Magyarországon
Fotó: dkp.hu

Felháborító: a kormány nyerészkedik a világrekorder halálozáson azzal, hogy meghagyta a temetkezések 27%-os áfáját! Ez világos üzenet a Fidesztől, hogy ma üzlet a halál Magyarországon.

- olvasható a bejegyzésben.

Közleményükben azt írják:

Míg 2020-ban 189 ezer forintot kellett fizetni a legegyszerűbb temetés elengedhetetlen tételeiért, addig tavaly év végén ugyanezért már 212 ezer forintot. Ebből a 212 ezer forintból közel 50 ezer forint csak az áfa. Ha úgy számolunk, hogy a járványban elhunytak családjai mind a legolcsóbb temetést választották, akkor is azt kapjuk, hogy az állam közel kétmilliárd forintot keresett a gyászoló családokon a temetkezések 27%-os áfájával. Persze tudjuk, hogy ez a szám a valóságban nyilván ennél is sokkal magasabb

- fogalmazott Ráczné Földi Judit.

Az államnak ez nyilván jó üzlet, több pénz lesz így stadionra, lopásra, hiszen a kudarcos járványkezelés miatt Magyarországon az egyik legmagasabb a járvány miatti halálozás. Nincs ezen mit szépíteni, a kormány nyerészkedik a világrekorder halálozáson azzal, hogy meghagyta a temetkezések 27%-os áfáját. A DK szerint ez világos üzenet a Fidesztől az országnak: ahogy ma üzlet az egészség, úgy üzlet a halál is, méghozzá magának a Magyar Államnak. Éppen ezt a gonosz, kapzsi és szívtelen kormányzati logikát kell leváltanunk április 3-án az országgyűlési választáson

– jelentette ki Ráczné.

Nem elég, hogy a kormány elhibázott járványkezelése miatt tavaly 18 percenként halt meg egy magyar, a kormány még alaposan meg is adóztatja az elhunytak végső búcsúztatását. Az a kormány tartja a markát, amely a kudarcos járványkezeléssel, az elégtelen teszteléssel és a működésképtelen kontaktkutatással ilyen helyzetbe hozott minket. Előbb veszélybe sodorták az embereket, majd cinikus módon legalább kétmilliárd forintnyi áfát vasaltak be a gyászoló családokon

– tette hozzá a politikus.

Forrás: dkp.hu, Facebook
Címlapkép: dkp.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@KisTehen: Hazugságon kérődzöl boci? Vigyázz, mert kólikás leszel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A mocskos tolvaj maffiózók uralkodása alatt vezették be a "szociális temetés"-t:

"A Belügyminisztérium hétfőn bejelentette, hogy a temetési költségek csökkentésére bevezetnék a szociális temetés fogalmát. A feltétel az lenne, hogy az eltemettető vagy az általa felkért személy vállaljon személyes közreműködést a temetési munkáknál, például öltöztesse fel az elhunytat, ássa ki a sírhelyet, végezze el a ravatalozást, a búcsúztatást, engedje le a koporsót és hantolja be a sírt."
24.hu/fn/gazdasag/2013/05/16/jon-a-temetkezesi-mutyi/

Miközben ezek szárazra lopják az országot! Gyomorforgató!
kereső
@KisTehen: Hazugságon kérődzöl boci? Vigyázz, mert kólikás leszel.
Nessy
Az, hogy évről évre drágább egy átlagos temetés, annak semmi köze a védőoltáshoz. Hasonlóképpen drágul a kolumbárium, a sírhely hosszabbítása is! Fizessen, aki tisztességesen akarja eltemetni a hozzátartozóját, az elhunyt nyughelyét meghosszabbítani!
magyar1
Ez nagyon durva, hogy 27 %-os áfa van ezen is. A curva anyjukat akik még a halálból is pénzt csinálnak, erre aztán 5-nél többet nem szabadna tenni.
Amúgy semmi köze a covidhoz, sokkal több a rákbeteg halálozás és egyéb más, influenza pld.
jesz
Ammondó vagyok, hogy az új kormány is 27% áfával indítja az első száz napját.
Rockxy
a dekásnak ebben igaza van, de csendben van arról, hogy ők se akarnak jót nekünk.
Sámannus
Nincs kétség, hogy háború folyik az országban. A maffia egy nemzet életére tört.
colibri
A 27%-os áfa a temetkezési számlában csak az egyik tényező, ami az állam zsebébe vándorol. Legalább ugyanilyen legalja gyakorlat, amit a temetkezési vállalkozó csinál, hogy olyan tételeket, sorokat hoz a számlában, ami mögött semmilyen konkrét munka, vagy szolgáltatás nincsen. És ezekre a tételekre, ami több tízezerre rúg, jön még a 27% áfa. Őket senki nem ellenőrzi. Csóró családtag csak otthon ámúl és bámúl amikor kezébe veszi a számlát és olyanokat lát rajta, ami a világon nem történt és annál sokkal nagyobb a fájdalma, hogy utólag reklamálja meg a már kifizetett horribilis számlát.
kereső
@bakcsubakka: Én ezzel "kezelnék "minden hazudozót.Kezdhetnénk orbánnal, hiszen tudjuk mitől fúvódott fel.
ómió
Az "efftársi oltáspártiságotok" szerint ezt már annak kell hazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.