Az önkormányzati választások évében egészpályás baloldali álhírkampány indult a miniszterrel szemben – írja a mandiner.hu.

"Gulyás Gergely 70 év felett eltörölné a nyugdíjat" – hazudott a politikusról a lap, rágalmazásért ítélte el őket a bíróság
Kép: MTI/Burzák Noémi

Többek között azt hazudták róla, hogy bejelentette, hetven év felett eltörölné a nyugdíjat. A bírósági meghallgatás során a vádlottak beismerő vallomást tettek, így rágalmazásért ítélték el őket, amivel szemben nem fellebbeztek.

A szóban forgó két portál az Amerikai Egyesült Államokban van regisztrálva, amerikai szervereket használ és olyan cikkeket jelentettek meg, amik szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter többek között azt nyilatkozta, hogy

a nyugdíjasok az évek alatt rendkívül meggazdagodtak a rengeteg félre tett pénzből, amit a kormánynak köszönhetnek, hiszen a nyugdíjat a kormány adja nekik (…), a magánvagyonuk átlagosan 12 millió forint, csak el van rejtve a párnacihába, meg a kolbászok közé a spejz ajtaja mögött. Kérném, hogy minden nyugdíjas legalább egy millió forinttal segítsen bele az államadósságba, mert tönkre megy az ország, ha nem lesz valami kitalálva!

Egy nappal később, ugyancsak ezen a portálon jelent meg a

Gulyás Gergely: 70 év felett eltörölném a nyugdíjat, mert nincs szükség rá. A felhalmozott vagyonukból vígan elélnek a hazai nyugdíjasaink, hiszen…

című írás.

A tárcavezető ilyen tartalmú nyilatkozatokat soha nem tett, egyértelmű álhírterjesztésről, rossz színben való feltüntetésről volt szó, épp ezért feljelentést tett 2019. decemberében.

Minap került sor az ügyek érdemi, összevont tárgyalására a Békéscsabai Járásbíróságon, amelyen a két vádlott távmeghallgatás útján vett részt.

A vádlottak beismerő vallomást tettek, ezért az irányadó büntetőeljárási szabályok szerint lehetségessé vált, hogy a bíróság bizonyítási eljárás nélkül érdemi határozatot hozzon.

A vádlottakat rágalmazásért elítélte a bíróság. Egyikükre 300 ezer forintos pénzbüntetést, míg a másikra 150 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a bíró.

A bíróság mind a két személy részére részletfizetést engedélyezett. A Mandiner úgy értesült, a vádlottak az ítéleteket tudomásul vették, fellebbezést pedig nem nyújtottak be ellene.

Forrás: mandiner 
Címlapkép: MTI/Burzák Noémi

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Ezen az alapon minden fideszest le kell csukni a töménytelen kitalált hamis hír terjesztéséért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Málna: Ez az "ügy" 2019-ben nem lépte át az ország ingerküszöbét a hvg-t, 24.hu-t és a Mandinert kivéve. Most is csak a Mandiner írt bizonyítatlan híreket tárgyalásról, ítéletről, aminek egy célja van, az ellenzékre ráfogni a hazgságot. Az eredeti féknyúzt se tudja bemutatni senki. Se azt hogy az állítólag elítélt két embernek mi köze volt az egészhez. Az egész baromság nem ér annyit, amennyit eddig foglalkoztunk vele.
Málna
@Ludmilla: Nyugodtan érvelj csak, ha nincs igazam. Ja, hogy az már nem megy...
Málna
@nemkati:" Az egész baromság nem ér annyit, amennyit eddig foglalkoztunk vele." Hát, engem eddig sem a hír érdekelt, hanem az, ahogy reagáltatok rá. Legalább tanulnátok belőle. De nem. Legközelebb kezdődik minden elölről...
Clavigo
@ómió: Szia uram... Diploma,,Pécsröl,,okosban,,érdekel ?? Te kretén ..
ómió
@Clavigo: Szóval, a magadé onnét van, baromarc!? De - remélem - még az elmebajodat is tanusítja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.