Az önkormányzati választások évében egészpályás baloldali álhírkampány indult a miniszterrel szemben – írja a mandiner.hu.

"Gulyás Gergely 70 év felett eltörölné a nyugdíjat" – hazudott a politikusról a lap, rágalmazásért ítélte el őket a bíróság
Kép: MTI/Burzák Noémi

Többek között azt hazudták róla, hogy bejelentette, hetven év felett eltörölné a nyugdíjat. A bírósági meghallgatás során a vádlottak beismerő vallomást tettek, így rágalmazásért ítélték el őket, amivel szemben nem fellebbeztek.

A szóban forgó két portál az Amerikai Egyesült Államokban van regisztrálva, amerikai szervereket használ és olyan cikkeket jelentettek meg, amik szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter többek között azt nyilatkozta, hogy

a nyugdíjasok az évek alatt rendkívül meggazdagodtak a rengeteg félre tett pénzből, amit a kormánynak köszönhetnek, hiszen a nyugdíjat a kormány adja nekik (…), a magánvagyonuk átlagosan 12 millió forint, csak el van rejtve a párnacihába, meg a kolbászok közé a spejz ajtaja mögött. Kérném, hogy minden nyugdíjas legalább egy millió forinttal segítsen bele az államadósságba, mert tönkre megy az ország, ha nem lesz valami kitalálva!

Egy nappal később, ugyancsak ezen a portálon jelent meg a

Gulyás Gergely: 70 év felett eltörölném a nyugdíjat, mert nincs szükség rá. A felhalmozott vagyonukból vígan elélnek a hazai nyugdíjasaink, hiszen…

című írás.

A tárcavezető ilyen tartalmú nyilatkozatokat soha nem tett, egyértelmű álhírterjesztésről, rossz színben való feltüntetésről volt szó, épp ezért feljelentést tett 2019. decemberében.

Minap került sor az ügyek érdemi, összevont tárgyalására a Békéscsabai Járásbíróságon, amelyen a két vádlott távmeghallgatás útján vett részt.

A vádlottak beismerő vallomást tettek, ezért az irányadó büntetőeljárási szabályok szerint lehetségessé vált, hogy a bíróság bizonyítási eljárás nélkül érdemi határozatot hozzon.

A vádlottakat rágalmazásért elítélte a bíróság. Egyikükre 300 ezer forintos pénzbüntetést, míg a másikra 150 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a bíró.

A bíróság mind a két személy részére részletfizetést engedélyezett. A Mandiner úgy értesült, a vádlottak az ítéleteket tudomásul vették, fellebbezést pedig nem nyújtottak be ellene.

Forrás: mandiner 
Címlapkép: MTI/Burzák Noémi

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Ezen az alapon minden fideszest le kell csukni a töménytelen kitalált hamis hír terjesztéséért!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
Ezen az alapon minden fideszest le kell csukni a töménytelen kitalált hamis hír terjesztéséért!
verőce21
Kínjukban hazudnak a lipsik folyamatosan...
Nem kell már sokáig várniuk, hogy jól pofánverje őket a valóság...!
csak úgy....
@verőce21: Hááááá...Háááááááá...Hááá...! :)
Sámannus
Általában a suttogó kamenyizmusban ez egy kiváló indok. Vedd el attól aki homokért kefélt s sivatagban hogy megszülessél
verőce21
@csak húgy...: Fogd a hónod alá MZP kegyeltedet, még megmentheted a csúfos kudarcotoktól..., és húzzatok el, ahol senki nem talál rátok Paraszt!
csak úgy....
@verőce21: én orbánnak és neked drukkolok, te majom! :) már ezt sem veszed észre?
Ábel
@verőce21: Nem lipsik, hanem a fidesz segédcsapata.
Berklac
Micsoda katyvasz ez a cikk, szegény írója már nagyon bele bonyolódott a hazugságba , a végén már ki sem tudott belőle evickélni !
Hát ez a fidesz , szarosok gyülekezete !
Elad0tt 0rszág
@Berklac: Ezek a fideszes "szarosok" úgy elkenik a szátokat a választásokon, hogy még farhátat sem fogtok tudni venni, de meg is fogjátok érdemelni.
Yoda69
Kikerem magamnak a fideSS nevében.
Ok nem veszik el a nyugdíjakat az idősektől, hanem megölik az időseket.
Igy két legyet ütnek egy csapásra. A pénz is megmarad es gondoskodni sem kell róluk többet.
RonaGyuri
Karakteres és főleg jellemző

már magában az is, hogy ilyeneket le lehet írni, de a kettő együtt még jobban elmond mindent a hazai kultúráról is

A propeler.hu főoldali kínálójában egymás alatt olvasható két hírbeküldés az elmúlt éjszakai termésből:
Egyfelől; a szerki jóvoltából: „Az önkormányzati választások évében egészpályás baloldali álhírkampány indult Gulyás Gergely miniszterrel szemben – írja a mandiner.hu.” A cikk állítása szerint a Békéscsabai Járásbíróságon a bíróság bizonyítási eljárás nélkül érdemi határozatot hozott és elítélt két meg nem nevezett portált, mert azok azt híresztelték, hogy: a miniszter „bejelentette, hetven év felett eltörölné a nyugdíjat”, mert „a nyugdíjasok az évek alatt rendkívül meggazdagodtak a rengeteg félre tett pénzből, amit a kormánynak köszönhetnek, hiszen a nyugdíjat a kormány adja nekik”!
Nos persze az eltörlés egy bőv9letes marhaság, de az „álhír” azon része, hogy ártunkj és qurmányunk szerint menyit köszönhetnek a nuggerek nekik szerves része a kormány propagandájának.
Például az m1 csatornában is folyamatosan ezt sulykolják! Na jó több más hasonló baromsággal együtt.
Mint például a másik cikk beszémolója szerint, amiben idézik a 130 milliárd adófizetői forintból fenntartott köztévé elemzőjének, Bende Balázsnak eheti bejelentkezését aminek az a címe, hogy „Klímabarát-e az atomenergia?”.
Többek között olyanokat sikerült összehordania, hogy: „ magyarok nem fognak fázni, atomunk van, és bővítjük is, gáz is van, legalább 15 évre elég, lesz bőven mindkettőből”, majd „Persze a magyar baloldal nem véletlenül támadja mindent, hiszen nekik aztán semmit nem köszönhetünk mindebből. Így inkább arra szavaznak, sőt, arra kényszerítenének mindannyiunkat, hogy az ő politikai érdekeik miatt inkább éhezzünk és fázzunk, és azt is jó drágán. Ne hagyjuk!”!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Omnipotencia vs. elegendő kohéziós erő-e az Orbán takarodj?

b1hvg.blog: „A Fidesz már meg sem próbál úgy tenni, mintha párt lenne”

A derék Gulyás mester szavaiból pl. legutóbbi kormányinfon az derült ki, hogy „A Fidesz … egyértelműen nem pártként, hanem teljhatalmú uralkodó erőként definiálja magát a politikai palettán, és ezen belül is a miniszterelnök, mint egyszemélyi döntéshozó tűnik fel.”!
Ez persze – még ha igencsak egyértelmű és határozott – lehet, hogy csak látszat. Azonban az taxatíve elhangzott a Fidesz választási programját firtató kérdésre, hogy: „a Fidesznek nincs, és nem is lesz választási programja, mert egy kormánypártnál a tettek beszélnek, és a választók ebből következtethetnek arra, hogy mire számíthatnak a jövőben.”
Ezt követően a blogger egy ikonikus Németh Szilárd és egy másik Gulyás idézettel segítette a jobb megértést.
Ő sem, ahogy a derék magyar média sem tekint úgy – egyébként a közös programról sem nagyon sokadoznak – az ellenzéki tömörülésre, mint kormányzati alternatívára. Sőt igazából kétségüket fejezték ki hangsúlyozván: Orbán eltávolítása a hatalomból kevésnek látszik!
Nos a dolog úgy áll, hogy valóban nem elégséges, de feltétlenül szükséges feltétel ahhoz, hogy ne az Orbán folytatjukja lenyen a meghatározó irány! =))
odst
Érdekes, én erről a hírről (is) most hallok először. Természetesen egy fideszes által.
Ha láttam volna is korábban, olvasatlanul tovább lépek, mert nyilvánvalóan baromság.

Viszont itt van 100 hazugság a fideszédmiából, ami alkalmas tömegek megtévesztésére, mert "komoly" lapokban, oldalakon jelennek meg:

444.hu/2018/10/24/a-fideszes-mediabirodalom-100-hazugsaga

És mennyire komoly?
Annyira, hogy még azután is elhiszik a fideszesek, miután megtudják, hogy kamu az egész.
What the f...!? - adódig egyből a kérdés, de a fideszes szektások már csak így tolják.
Macskaszem
Szerintem ez inkább irónia volt, de a fidernyákok magukra vették az inget, merthogy nagyon is illett rájuk. Amúgy a fideszes sajtóban állandóan ordas hazugságok jelennek meg az ellenzékről, rengeteg pert vesztenek, és rengeteg kártérítést fizetnek ill. fizetünk miattuk, de ezt természetesen nem hozzák címoldalon, csak éjjel 2-kor az apróbetűs részen.
odst
A széktásoknak ez kell:

"A hívek idővel saját józan eszüket egyre inkább behelyettesítik a Orbán uruk igéivel, például csak ülnek a nyomor közepén ... Saját véleményt már szinte nem is hallani tőlük, a világot Orbán uruk szemén keresztül kezdik látni, kétségkívül kényelmes állapot ez. Nem kell önálló véleményt formálni, nem kell gondolkozni, sőt nem is szabad!"
nemkati
@verőce21: @Pegero: @Elad0tt 0rszág: A probléma ezzel csak az, hogy ilyen cikk nem létezik. De nyugodtan linkeljétek be ide, ha találnátok ilyet.

Öröm nézni, hogy a fideszesek hogy őrjöngenek és vinnyognak, mert nagyon érzik a vesztüket. A Mandiner is mutathatna valami bizonyítékot feljelentésről, tárgyalásról, ítéletről ami ezt a nemlétező ügyet és nemlétező hírt érinti.
vacsi
"A vádlottakat rágalmazásért elítélte a bíróság. Egyikükre 300 ezer forintos pénzbüntetést, míg a másikra 150 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a bíró.

A bíróság mind a két személy részére részletfizetést engedélyezett"

Komoly büntetés!
Toller Béla
Olyan ez, mint a francia ellenálló-vicc ! Jön az alagút, egy cuppanás és a német tiszt kap egy hatalmas pofont. A baloldal kapott egy fricskát, az aljas, elvetemült, nemzetközi baloldal ! (A viccben a lány az anyját méltatja, lám a német kikezdett vele a sötétben, de megkapta, ami jár, az anya ugyanezt gondolja a leányáról, a francia meg méltatja önmagát - és ez a fideszre hajaz - csettintettem egyet és lekentem egy pofont a németnek). Hozzáteszem, a német férfias szolidaritással veszi tudomásul, hogy az a mihaszna francia megcsókolta a lányt, de ő kapta helyette a pofont ...
nemkati
@sgl: Az is végtelenül ostoba aki féknyúz oldalakat nézeget, és az ott levő írásokat komolyan veszi. Csak a Mandiner ír erről, a két weblapon pedig abszolút semmi nincs. Nem is beszélve a két "elítéltről", akik nincsenek is megnevezve, csak valami fantom személyek. Ide vezet a fidesz hazugsággyára, az ostobák elhiszik, hogy az ilyen hírek valódiak és az ellenzék állításai.
VESZ-ÉSZ
Azt megértem,hogy a fideszes hülyék nem értik az iróniát,dehogy ezért valakit megbüntetnek az márt kissé komikus vagy inkább tragikus,mert hát a hazai bíróság nem viccel.
simmering73
Ez a vicckategória, viszont a fidesztudatú hívőknek fontos, hogy feltöltődjenek vele, mint a duracell nyuszi. Engem jobban érdekelne, hogy miért nem marhagulyás lett a családi tótumfaktum miniszter. Mi hibája van ennek a deli legénynek?
Csizmás Kond
...hogy melyik lap ?...hát az ámerikás magyaroké aminek itt közöttünk is van egy álhírbeküldője.
ómió
Még ennyit se bírtak ráhazudni? És a vádlott efftársak kiléte "titkosítva"?
namihami
A hazugság és a rémhírterjesztés csúnya dolog. Csak arra vigyázzanak, nehogy a tárgyalásra menet alatt kiessen a zsebükből a Fidesz tagkönyv.
Baker
@sgl: A Fidesz ugyanúgy üzemeltet álellenzéki oldalakat, mint ahogy támogat álellenzéki kamupártokat.
Néro
Nem kell azt eltörölni törlődik az értéke magától Fityma Siker Siker és Sikereknek köszönhetően.
Aztán pont olyan lesz mintha nem is lenne.
Oszt jónapot.
Eladott Ország
Kézi vezérlés. Szenvedélyünk a hazudozás...Átnevelőtábor kiképzői: Eljött az az idő, amikor nem csupán a leszakadó vidék nem jut hiteles információkhoz, hanem senki más sem. Akkor beköszönt a Mészáros-Habony-Kancsal Mariska médiakorszak, de legalább nem kell tovább aggódni a demokrácia és szabadságjogok állapotáért, mert hamar elfogjuk felejteni ezeknek a szavaknak még a jelentését is.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2015/12/media-manipulation.png
Az igazság mennyi idő alatt szakítja át a gátat. Igazság – média – emberek
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/179321386_5594340630608489_8485042534710270201_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=825194&_nc_ohc=3Y0QHZ9dB7oAX-bYTLS&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT9D-ZITPsPIEMjEjwuAvHRvxz3N7uVACrQl6HsHnBoKxg&oe=620AE382
Clavigo
@ómió: Neked szól a fitymaszpropaganda,,kiscsíra.. ,,meg a " @kistehén " barátnődnek..
Eladott Ország
@Németh István: ma, 12:19 ♣ A médiatanács tagjai: A fizetésük 1 forintját sem érdemlik meg….Hankiss Ágnes ( időközben elhalálozott a kedves elvtársnő) Orbán rokon , ahogy a Vitéziek is : lásd a 25 évesen vezérigazgató volt a BKK-nál Vitézi Dávid . Orbán nem hagyja a ROKONOKAT az út szélén ! Sürgős lenne börtönbe dugni , és elkezdeni a vizsgálatát . Azóta Karas Mónika helyére Koltay András jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát nevezte ki Áder János a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének. Orbán keresztapa - Don Vétó- utasítására, hogy további kilenc évig rothassza-aláássa a demokráciát!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/166761877_276526060872560_6015424054831348895_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=825194&_nc_ohc=tG7ic4bU9qUAX-DxLAV&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-qHdJx6VI0x3sF8_X3n7meotoeGx8y2pxlycZEbaM_5Q&oe=6207F9A8
Angol tudósok megállapították , egy fideszest könnyebb teherbe ejteni, mint gondolkodóba.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/69380725_1205297216345687_2748371747626549248_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=EjwDuWsPzK0AX_VJ5uv&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_-8Ws4jF3VyWumwjCxFVKKkTfPxp25ShCh8J5EEgfyeg&oe=6207F1CF
kissé felnőttem
ajaj mennyire igaz családbarát farhát barát kétvállon a döglőtt disznó csak ja ami kimaradt 150-170 milliót gyűjtöttek össze a magyar nyugdijasok???
elárulom a módját : 1965 julius- auguszt. szept. okt . 4,60 filléres órabérből, nov 24- ig attól pedig a seregben BM Hőr 170 FT/ havi zsold épp ez volt alacsony, na nem is kértem 27 hónapot belőle csak harmadoltam. igy most 150 millánál vagyok ja nem ettem nem ittam a fogason aludtam rezsit sem kellettem semmire fizetni. Szesell szigetekre majd gyalog tán elindulnák , de süppedős az ut és bizonytalan a visszatérésem, de ha mégis minden petákot félretettem vona 35 millát sem tenne ki .Hogy hozott ki a cikk firkásza 150-170 milliót.Tán a képviselői bértábla volt nála? és 12 év távlata ezt viszont én nem számolhattam a magaméba + állami támogatás + unios támogatás,termelői támogatás + családi pótlékok? Abból megint kimaradtam. Hát érdekes kalkulátorja lehetett .és NAGY hazug az iromány.
Elad0tt 0rszág
@nemkati: Választások után majd visszatérünk erre, rendben? Aztán majd meglátjuk, kik fognak vinnyogni, meg farhátat enni jövő évtől...
nemkati
@Málna: Csak előbányásztál valamit erről? A 24.hu azért írta a cikket, mert az egyik kamuoldal neve hasonlít az övékre, bár a 24-en kívül semmi nem egyezik. Ti meg itt igyekeztek az ellenzékre tolni mindent, holott csak a vak nem látja, hogy az ilyen kamu hírek a Fidesznek kedveznek, lehet egy jót mocskolni az ellenzéken. Azt mondd meg, a mandineren kívül kinek van tudomása a bírósági ítéletről, és a "két elítélt" személyéről? (ja, nekik róluk sincs)

Mondom, már az is végtelenül nevetséges, hogy valaki kamu oldalakat olvasgat, de hogy komolyan is veszi, az mutatja az illető elmeállapotát.
Aronka
Valójában a németek akarják eltörölni a nyugdíjakat 70 felett.
Aronka
@nemkati: Mivel a Fidesz az egyetlen tisztességes párt ilyen félig hihető báromságokat önmagáról nem terjeszt. Álhirpotálok a ballipcsi oldalra jellemző mint hirklikk, Népszava, Nyugati fény, 444 vagy 25 de a hvg is idetartozik. ELKELÉPESZTŐ!!!
nemkati
@Aronka: Ez nagyon mulatságos. :))))
"a Fidesz az egyetlen tisztességes párt"
12 éven keresztül az összes lehetséges bűnt elkövették a hazugságon, lopáson keresztül a gyilkosságig. Ha egy párttól fényévekre van a tisztesség, az a Fidesz.
Málna
@nemkati: Eddig az volt a bajod, hogy ez a cikk, amiről szó van, nem is létezik. Megcáfoltalak, erre most már más a bajod. Össze-vissza hadoválsz. Mindegy, mi a helyzet, a Fidesz a hibás. Már ne is haragudj, de ez nevetséges.
Ludmilla
@nemkati: Mit vársz Málnától?Vak komondor..
magyar1
@Aronka: De akkor a németek nyugdíjat sem akarnak fizetni? A nyugdíjba vonulás előtt mindenkinek illik éhen halni mi?
ómió
@Clavigo: A bolsipropot, nagycsira, könnyen abszolváltad, hiszen hazudozóaljból születtél! Ez nálad genetika, mint az efftársaidnál!
nemkati
@Málna: Ez az "ügy" 2019-ben nem lépte át az ország ingerküszöbét a hvg-t, 24.hu-t és a Mandinert kivéve. Most is csak a Mandiner írt bizonyítatlan híreket tárgyalásról, ítéletről, aminek egy célja van, az ellenzékre ráfogni a hazgságot. Az eredeti féknyúzt se tudja bemutatni senki. Se azt hogy az állítólag elítélt két embernek mi köze volt az egészhez. Az egész baromság nem ér annyit, amennyit eddig foglalkoztunk vele.
Málna
@Ludmilla: Nyugodtan érvelj csak, ha nincs igazam. Ja, hogy az már nem megy...
Málna
@nemkati:" Az egész baromság nem ér annyit, amennyit eddig foglalkoztunk vele." Hát, engem eddig sem a hír érdekelt, hanem az, ahogy reagáltatok rá. Legalább tanulnátok belőle. De nem. Legközelebb kezdődik minden elölről...
Clavigo
@ómió: Szia uram... Diploma,,Pécsröl,,okosban,,érdekel ?? Te kretén ..
ómió
@Clavigo: Szóval, a magadé onnét van, baromarc!? De - remélem - még az elmebajodat is tanusítja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.