Megkezdődött a Tétényi-fennsíkon található illegális "sitt- és szeméttenger" eltakarítása – közölte Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely azt írta, a XXII. kerületi Tétényi-fennsík a főváros legnagyobb kiterjedésű száraz rétjeit magába foglaló terület, amely számos védett, ritka állat- és növényfaj otthona. Az elmúlt években, évtizedekben azonban sok hulladék került a területre.

Hosszú előkészítési, tervezési és engedélyezési folyamat után kezdődtek meg a több mint 4100 tonna szemét és sitt elszállítási munkálatai.

Továbbá elkezdődött a tereprendezés és rehabilitáció a Főkertnek és az FKF-nek köszönhetően – közölte.

Karácsony Gergely rámutatott, hogy a munkálatok időzítése nem véletlenül esik a téli, vegetációs időn kívüli időszakra, így ugyanis minimalizálható a természetvédelmi károkozás veszélye.

Az FKF és a Főkert mellett "hatalmas köszönet jár" a Fővárosi Vízműveknek is, ugyanis az általuk biztosított 70 millió forintos vízbázisvédelmi támogatásból valósulnak meg a természetvédelmi terület élőhely-rehabilitációs munkálatai – olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
csak nem a budapesti tiszták voltak azok?

:ddd
ómió
És lészen helyette "méhlegelő"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.