A Fidesz új jelölttel próbálja visszahódítani a csúnyán elbukott Dunaújvárost.

A Fidesz-KDNP a dunaújvárosi kórház főigazgatóját, dr. Mészáros Lajost szeretné indítani Fejér megye 4-es számú választókerületében – értesült az Alfahír. A jelöltés tényét Mészáros meg is erősítette a lapnak, valamint részletesen meg is indokolta a döntést, a nyilatkozatot azonban a megjelenés előtt letiltotta.

Dunaújváros és térsége nehéz terep a kormánypártok számára, a lakossága az elmúlt években többször is nyilvánvalóvá tette, hogy nem igazán támogatja a Fidesz-KDNP politikáját, ezért a kormánypártoknak hosszabb ideje problémát jelentett a megfelelő jelölt megtalálása. Legutóbb a 2020. februári időközi országgyűlési választáson kellett megküzdeni a HR-gondokkal. Akkor is hosszú titkolózás után, alig egy hónappal a választás előtt sikerült megnyerni a kormánypárti támogatással győző, de hivatalosan független iváncsai polgármestert a feladatnak. Molnár Tibornak azonban nem sikerült hoznia a körzetet.

Az időközi országgyűlési képviselő-választást az összellenzéki támogatású, jobbikos Kálló Gergely nyerte messze több 50 százalékos támogatottsággal.

A mostani, április 3-i választás összellenzéki jelöltje ismét Kálló Gergely lesz, a kormánypártok azonban eddig halogatták az újabb ellenfél nevének bejelentését.

Az Alfahír szerint a Fidesz a tudományos és kulturális élet számos, kiemelkedő alakját igyekezett maga mögé állítani, eddig sikertelenül. Végül a Szent Pantaleon kórház főigazgatója hajlandóságot mutatott arra, hogy elvállalja az indulást.

Mészáros Lajos 2020-ban azzal hívta fel magára a sajtó figyelmét, hogy nyilvánosságra került egy belső levele, melyben azt kérte az intézmény főorvosaitól és főnővéreitől, beszéljenek azokkal a munkatársakkal, akik az egészségügyi jogállásról szóló törvény ellen „Free EÜ” feliratú, facebookos profilképet raktak ki. A főigazgató akkor azt állította: azért szólta meg kritikus munkatársait, mert szerinte a terület átpolitizálása méltatlan magatartás a dolgozók részéről.

Forrás: Alfahír, 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@verőce21: nemzet érdekét képviselnék? Azok akik magyar adófizetők pénzén építenének kínai hitelből a kínai kommunista pártnak fizetős elitegyetemet a világ gazdag gyerkőceinek úgy hogy a területet a magyar diákoknak szánt kollégiumoktól vennék el? Hát ti nem vagytok százasok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Jobb volna ha a nemzet érdekeit képviselő választók/képviselők győznének, ez pedig csak a Fidesszel lehetséges a mai helyzetben... :)
human
@verőce21: nemzet érdekét képviselnék? Azok akik magyar adófizetők pénzén építenének kínai hitelből a kínai kommunista pártnak fizetős elitegyetemet a világ gazdag gyerkőceinek úgy hogy a területet a magyar diákoknak szánt kollégiumoktól vennék el? Hát ti nem vagytok százasok.
verőce21
@human: Nem ismered a tervet részletesen, azért írsz valótlanságot...! :)
csak úgy....
@verőce21: mert te ismered!? :) te elmebeteg.
human
@verőce21: Hát persze. Ezt nem cáfolta fidesz egyszer sem:
"A magyar kormány egy kínai állami óriásvállalattal szeretné megvalósítani a magyar felsőoktatás elmúlt évtizedeinek egyik legnagyobb beruházását, a sanghaji elitegyetem, a Fudan budapesti kampuszának építését – derül ki a Direkt36 által megszerzett kormányzati dokumentumokból.

Az erről szóló minisztériumi előterjesztés szerint a kormány által 540 milliárdosra becsült építkezés jelentős részben kínai alapanyagokból, kínai munkával, nagyrészt kínai hitelből valósulna meg, amit Magyarország fizetne. A dokumentumok szerint a kínai kivitelezőnek attól sem kell tartania, hogy nyílt versenyben másik cég nyeri meg a beruházást. A kormányzati dokumentumok szerint ugyanis „a kivitelezés kizárólagosan kínai projektként valósítható meg”, a jogi szabályozást illetően pedig „szükséges elérni azt a pontot, amelynek eredményeként a beruházással összefüggő folyamat már nem állítható le”.
444.hu/2021/04/06/kinai-hitelbol-keszul-a-magyar-felsooktatas-oriasberuhazasa-a-kormany-mar-oda-is-igerte-egy-kinai-cegnek
human
@verőce21: Orbán Viktor hazaárulós és hazaáruló minden cinkosa!!!

"14 milliárdnyi állami ingatlant és közpénzt ad a kormány a Fudan-alapítványba"
atlatszo.hu/kozpenz/2021/09/01/14-milliardnyi-allami-ingatlant-es-kozpenzt-adott-a-kormany-a-fudan-alapitvanyba/
verőce21
@human: Akkor most "a magyar adófizetők pénzéből", vagy "kínai hitelből" épülne a campus?
Mert nem mindegy...mit zagyválsz...!
csak úgy....
@verőce21: a kínai hitelt, nem a magyar adófizetök pénzéböl törlesztik,te észlény?!
csak úgy....
@verőce21: amit ellop,elbax a fidesz,az mind a magyar adófizetök pénze!
ómió
Márpedig efftársi körzetben efftársi "befutó" lesz! Ő biztosítja nékik, amire vágynak, az "efftársilag garantált gázáremelést"!
verőce21
@csak húgy...: (10:20) butavagy Paraszt!
verőce21
A Fudan campus "túlnyomórészt kínai hitelből" épülne. A hitel törlesztése a befolyó tandíjakból történne. Így a magyar népnek tulajdonképpen ingyen van!
Magyarország hozzájárulása, csupán a telek biztosítása. A Fudan-telek egy része csak a tervezett egyetemvárosnak...

Sőt, a projekt több ennél, mert egy pénzügyi örökmozgó! A hitel visszatörlesztése (~15 év) után is termeli a GDP-t akár egy (több) évszázadig, így egy rendkívül innovatív és jövedelemtermelő beruházás!
csak úgy....
@verőce21: szaros a szád farkasom,te fideszéknek a leg nagyobb baromságaira is az áldásod adod!? :) ki a tökömnek van szüksége európában egy komcsi kínai egyetemre? -csak nem elökerested a régi pártkönyved? :) -különben paraszt a kurva anyád,de ezt már többször megbeszéltük..
verőce21
@csak húgy...: Paraszt vagy, nemcsak hülye és buta...!
csak úgy....
@verőce21: ez az idióták leg olcsóbb védekezése,hogy másokat butáznak, hülyéznek,parasztoznak! :) mesélj még farkasom...
verőce21
@csak húgy...: (13:21) "leg olcsóbb" védekezés a támadás - te buta paraszt?!
csak úgy....
@verőce21: próbáltam szótagolva ,hogy számodra érthetöbb legyek,te gondolkodásra képtelen írástudó! :) - frankón lecsúszott veled a családotok,farkasom..
human
@verőce21: írod:
" Akkor most "a magyar adófizetők pénzéből", vagy "kínai hitelből" épülne a campus?
Mert nem mindegy...mit zagyválsz...!"

Te tényleg ennyire buta vagy?
Egyrészt közvetlenül fizetünk önerőt bele valamint kölcsönt veszünk fel amit visszafizetünk kamattal együtt. Mindezt közpénzből! Vagy azt hitted majd Orbán fizeti a 700 ezer forintos megtakarításából?
verőce21
@human: Az önerőnk a telek, a hitelt pedig halasztva, a tandíjakból fizetik...

A hitel lejárata után, pedig egy pénztermelő gép!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.