A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy internetes ismerősének segített öngyilkosságot megkísérelni.

Baráti szívességből akart gyilkolni a magyar férfi – vádat emeltek ellene

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a negyven év feletti férfi internetes chat alkalmazáson keresztül ismerkedett meg a tizennyolcadik éltévét még be nem töltött csömöri lánnyal – a sértettel – írják az ügyészség honlapján.

Beszélgetéseik során a lány tárta fel a férfi előtt, hogy családi okok és a baráti kapcsolatok hiánya miatt szeretne öngyilkosságot elkövetni.

A férfi ahelyett, hogy eltérítette volna a lányt a szándékától, felajánlotta a segítségét és több lehetőséget is felvetett.

Egyrészt a kézzel történő megfojtást, másrészt a szívműködésre ható, nyugtatók bevételét ajánlotta figyelmébe. A sértett a gyógyszereket választotta.

2019. november végén az elkövető és a sértett személyesen is találkozott Budapesten, majd a X. kerületi úgynevezett „terebesi erdőbe” mentek. Ott az elkövető több darab, vényköteles, erős altatót adott a sértettnek, aki azt bevette. A férfi megvárta amíg a gyógyszerek hatására a sértett szédülni, majd remegni kezdett, és végül eszméletét is elveszítette.

Ezután a férfi a lányt magára hagyta.

A bevett gyógyszerek nem okozták a sértett halálát, pár órán belül magához tért és elbotorkált a közelben lévő egyik bevásárlóközponthoz. Ott felfigyeltek a rossz állapotára és mentőt hívtak.

Csak a szerencsén múlott, hogy a sértett eszméletlen állapotában nyelve nem csúszott hátra, amely fulladását okozta volna. Ahogyan annak a közvetlen veszélye is fennállt, hogy a hideg november végi éjszakában teste visszafordíthatatlanul kihűl.

A Gödöllői Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Forrás: ugyeszseg.hu

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.