Kétmilliárdért vette meg Orbán Viktor barátja a 3,6 milliárdos mátrai szállodát, hogy aztán továbbpasszolja Tiborcz Istvánnak. Az adósságok eltűntetése igazi csapatmunka volt, a Quastor-kisbefektetők kártalanítása kevésbé volt fontos, mint hogy jó áron kerüljön NER-tulajdonba a hotel.

Gyorsan tisztára söpörték az utat Orbán Viktor vejének szállodavásárlása előtt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A négycsillagos mátraházi Lifestyle Hotel megszerzésének részleteit vizsgálja meg a 24.hu írása, amelyet az mfor.hu ismertet.

Mészáros Lőrincéknek nem jelentett gondot az adósság, sem a bűnűgyi zár alól való feloldás sem. Az ügylet vége az lett, hogy a Quaestor-cégeknek nagyjából 1,5 milliárd forinttal tartozó szálloda adósságát 80 millió forintért értékesítették, így ennyivel kevesebb jutott a csődbe ment cégcsoport ügyfeleinek kártalanítására – és ennyivel több maradt Mészáros, majd a tőle a hotelt megszerző Tiborcz István zsebében.

A szálloda a BDPST Zrt., azaz Tiborcz István tulajdonába kerüléséről még októberben adott hírt a sajtó, de a 24.hu által most megszerzett dokumentumok arról tanúskodnak, hogy az ügylet kedvező kimeneteléhez a Quaestor felszámolóinak jóindulata is kellett.

A szálloda ugyanis két Quaestor-cégnek is tartozott körülbelül másfél milliárd forinttal. Ezt az adósságot – amelynek visszafizetése esetén akár a Quaestor-csőd károsultjainak részbeni kártalanítása is megtörténhetett volna – azonban a felszámolók kevesebb mint 6 százalékos áron, körülbelül 80 millió forintért értékesítették, összegzi a 24.hu az eredményt.

Forrás: mfor.hu/24.hu

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nincs egyébről szó, mint
.
---- .Emlékeznek még Kaya Ibrahimra? És Josip Totra?
index.hu/belfold/2018/08/08/azt_mondta_elloptak_az_utlevelet_de_utolag_ezt_ketlem/
.
""""A Fico Kft.-t 1990-ben egymillió forint törzstőkével alapította a Fidesz. Azóta pártközeli vállalkozások sokasága jött létre, vezetőségükben ugyanazokat az ismert neveket találni. Van viszont két olyan cég is, amelynek bejegyzett tulajdonosa egy létező horvát személy, aki e tényről mit sem tud.""" (...)
------------------
.
Mesterségük címere az átverőSHOW!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@namihami: Igen, úgy, hogy a quaestor károsultakat gyakorlatilag kisemmizte TI nagykorú állampolgár, aki történetesen Magyarország miniszterelnökének veje.A gyomor meg forog
ómió
Ez ennyire "nyilt adásvétel" volt, vagy csak az efftársi ráhazudósdi dübörgött? És ez még amellett is kérdés, hogy jól tudjuk, csak egy 5 milliárdos Motimot volt anno etikus 700 millióért "megvásárolni"!
namihami
@kereső: 20.01: Áááááá, én nem hiszem. Az Orbán és veje nem olyan. Azok becsületes, tisztakezű, utolsó forintjukat a szegényeknek felajánló és a végtelenségig korrekt emberek. Az egész család csupa karthauzi szerzetes...
csipetke
Már sok éve csinálja ezt a ner, miért pont most változtatnának?Pénztáros lölő 10 milliárd körüli összegért vette meg a mátrai erőművet,gyorsan kivett belőle 11 milliárd osztalékot,és eladta az államnak 17. 44 milliárdért. Ezek ezt csinálják 12 éve,adnak vesznek, a lényeg,hogy a ner,és a hozzátartozó sz@rháziak gennyesre keressék magukat,hogy közben az ország elszegényedik,mert így,ilyen módon fosztják meg az értékeitől,az a kutyát se érdekli. A kis pöcs,a nemzeti töklámpás vejkó harmincegynéhány évesen benne van a száz leggazdagabb magyarban,a nemtom hány milliárdos vagyonával,amit csalással,ügyeskedéssel, miniszterelnöki segédlettel szerzett. 13 milliárdba fájt az adófizetőknek az elios zrt OLAF által felderített sok genyó dolga,ami miatt nem büntetést fizettünk,hanem az országnak járó EU-s pénzből 13 milliárddal kevesebbet kaptunk. Gondolom,ezzel a 13 milliárddal is gazdagabb lett a kis pöcs,az ország meg ennyivel szegényebb..
Clavigo
Lölőnek ez az értelmes feje,arca...!! :):) Hihetetlen...:)
csipetke
@Clavigo: 14:51 Jajjjmámégúnyolódsz?Egy ideje tudjuk,hogy okosabb Zuckerbergnél...De lehet,hogy még az elkényeztetett rettenet bamba kutyámnál is...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.