Az Európai Unió egyetlen tagországában sem kérik ki olyan gyakran az állampolgárok véleményét, mint teszi azt a magyar kormány, ami hiteltelenné teszi a demokrácia helyzetét érő bírálatokat – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tárca közleménye szerint a Századvég Alapítvány hétfői rendezvényén.

Szijjártó beintett az EU-nak: nem kell háromfajta wc

Fotó: Facebook

A tárcavezető " válságok kora – Az Európa Projekt kutatás eredményei 2021-ben című konferencián hangsúlyozta, hogy a kormány a legfontosabb kérdésekben rendre társadalmi konzultációt hirdet, és annak eredményét be is építi a döntéshozatalba – írja az MTI:

Kiemelte: az EU-ban "elnehezülni látszik" az egymás közötti kommunikáció, nincsen érdemi párbeszéd, "általában csak kioktatás, leckéztetés zajlik", aminek egyik oka az lehet, hogy a felek eltérő jelentést tulajdonítanak egy-egy alapvető kifejezésnek.

Magyarországon azt tartják demokráciának, hogy az országot az emberek felhatalmazása alapján, az akaratuknak megfelelően kormányozzák. A brüsszeli szótárban azonban mást értenek a kifejezés alatt, az már inkább a szélsőséges liberalizmussal jelent egyet – húzta alá.

"Olyan rendszert értenek alatta, ahol nem számít a kultúra, a vallás, a hagyomány vagy az örökség. Egy országot akkor minősítenek demokráciának, ha minimum nem vitatják azt, hogy a férfiak is szülhetnek, illetve ha a sajtó legalább 100 százalékban liberális álláspontot képvisel. Ezt mi inkább ideológiai hegemóniaként fogalmaznánk meg"

- mondta.

Szijjártó Péter ezt követően arról beszélt, hogy ennek tükrében nem meglepő, hogy az Európai Unió jelentősen meggyengült és húsz év alatt 21 százalékról 18 százalékra csökkent a részesedése a világ gazdasági teljesítményéből. A blokk szerinte emellett képtelen a határai megvédésére vagy jelentős szabadkereskedelmi egyezmények megkötésére, továbbá energiaellátási válság is sújtja.

"Az ideológiai hegemónia nyomán lehetetlenné válik, hogy az EU józan észre alapuló, pragmatikus válaszokat adjon a kihívásokra"

- vélekedett, hozzátéve, hogy pedig ezeket akár a maga javára is fordíthatná a közösség.

A külügyminiszter szerint a magyar válaszok számos olyan területen kiválóan működtek, ahol a brüsszeli intézkedések kudarcot vallottak, ezért öt ajánlást fogalmazott meg.

"Védjék meg a határokat, ne engedjenek be mindenkit, és lehetőleg ne helyezzenek nyomást másokra, hogy elkövessék ugyanazt a hibát, mint ők" – ismertette az első "receptet", rámutatva, hogy a migráció párhuzamos társadalmak kialakulásával, s így a biztonság romlásával járt Európa nyugati felében.

"Ne küzdjenek a természet törvényei ellen: az anya nő, az apa férfi. Nem kell háromfajta wc, nem kell három rubrika a formanyomtatványokon"

- folytatta. Ugyanakkor leszögezte, hogy 18 éves kora felett természetesen mindenki úgy él, ahogy akar, azt szeret, akit akar.

Szijjártó Péter ezután kitért arra, hogy "nem ideológiai kérdés, hogy melyik energiaelőállítási fajta zöld vagy fenntartható", majd ennek kapcsán emlékeztetett, hogy több közép-európai ország is nukleáris energetikai kapacitásai bővítését tervezi.

Negyedik pontként a koronavírus-vakcinák ügyének apropóján kijelentette, hogy "nem kell és nem is szabad mindenből politikai, pláne ideológiai kérdést csinálni, főleg nem akkor, amikor emberéletek mentéséről van szó".

Végezetül pedig arról beszélt, hogy az EU-nak el kell hagynia a kettős mércét.

"Ha beengeded a bevándorlókat, nem szólsz az iszlamizáció ellen vagy hitet teszel a nyitott társadalom eszméje mellett, akkor gyakorlatilag bármit megtehetsz"

- fogalmazott.

Forrás: MTI

Címlapkép: Facebook

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
A nemzeti inzultáció kérdései egy demokráciában fel sem tehetők! Elfogultak, irányítottak.
Az eredmény ellenőrzésére nincs mód, azt a kormány bemondására kéne elfogadni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Nem kell háromfajta WC? Hiszen annyi minimum van,- annak akinek nem más takarítja azt is,
- mint itt nagyon soknak,akik fegyveres védelemmel nagyokat álmodnak,miközben fosztogatnak?
durbincs
@csak húgy...: @Horizont: @kereső: @kula: @jesz: úgy szopik ez mint csak maguk ? - a csille kenőcsből ?
durbincs
@percsi: mert ez maguk szokása bányás ? ,+ térdig gumicsizmába tűrve a barikák hátsolábát ? karámok rémei ? mint [email protected]+: @teuton: @Emmersson71: @RonaGyuri: @kissé felnőttem: @Horizont: @Néro: ? mert nekik szabad ,?
durbincs
@kissé felnőttem: @Néro: @sgl: @Aki Én:@Nessy: @kula: csak mert magukat agyplasztikázták lent bányába 50IQ-ra ?
de mit szól ehez @justhpeter: @Istenakinincsen: @Horizont: @RonaGyuri: @human: @simmering73: @Gauntlet: ?@surdilloFUJT: @lusta: @simmering73: + ez @peterkelemen: a dögkutlakó ?
durbincs
@3dwhite: mert maga csilléket-töcsköl lent a bányába 50IQ-val ? azért a többségnek itt fent ,a duplája álltalába megvan ?
de ez má csak nembaj @3dwhite: ? Lehet nem kellet volna megállnia annál a szerény 2 bányaeleminél ? nem @3dwhite: ?ezek maguk bányások ? @jesz: @Horizont: @Emmersson71: @kissé felnőttem: @Béla333: @odst: @134.bátor: ?@csak húgy...: ?
durbincs
@Horizont: mert a maga agya vetekszik a 100 éves leépült nénikékkel ? Mondjuk intelligenciája + sose volt ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.