Egy összetett projekt költségei egyáltalán nem a kilométerek számától függenek, sokkal inkább meghatározó a nyomvonal kialakítása, a hidak, alagutak, műtárgyak és a csomópontok száma – mondta a Magyar Építőknek Zsilák-Makra András, a Dömper Kft. M85-ös építését felügyelő projektvezetője a még csak tervezett északi M0-s szakasszal kapcsolatban.

40 milliárd forint/km áron épül az M0 északi szakasza

Fotó: pixabay.com, illusztráció

A szakértő szerint megtévesztőek a sajtóban megjelent számítások, amelyek kilométeráron próbálják meg más projektekhez hasonlítani a brutálisan drágának tűnő északi M0-s szakasz költségvetését, a technikai paraméterek ugyanis különbözőek.

Az M0-s északi, 10-es és 11-es utakat összekötő szakaszára tavaly májusban írtak ki közbeszerzést, amire azonban csak egy ajánlat érkezett, ráadásul az is érvénytelennek bizonyult.

A projekthez kapcsolódó, Bicskéből Esztergomba vezető M100-asra viszont már hirdettek nyertest: a gyorsforgalmi út egy olcsóbb részét a Strabag vitte el, a drágábbat a mostanában közbeszerzésekben jeleskedő Dömper Kft. vezette konzorcium.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
ja meg a havernak szólni itt meg itt szerezzetek főld tulajdont mert... olyan audis borkais lett ám a mi észjárásunk is és? néha nem is ok nélkül
kissé felnőttem
@KisTehen: majd várd ki a soproni m85 tervei 1977 ben megvoltak 99% van ma kész akkor? arrol ment huza vona hol kedveznek a nyomvonallal és kinek kinek?? soroljam
RonaGyuri
a 70-es évek elején egy tanulmányomban leírtam, hogy az M0-ás 2000-ig nem fog elkészülni!! =))
kissé felnőttem
@KisTehen: bezzeg egy tóllvonással befolyásolni igen
jesz
érdekes, azokról a civil klanokról soha nem esik szó, akik sportot csináltak az északi rész ellehetlenítéséből...nem véletlenül nem kezdődött al a körgyűrű befejezése, ami egyre drágább lesz...ha nem köp bele a levesbe újból egy civil...
tudode
Hog mik voltak/lesznek:
.
----- Hiába ért véget, tovább égeti a közpénzeket az Orbán-Simicska háború
g7.hu/kozelet/20190320/hiaba-ert-veget-tovabb-egeti-a-kozpenzeket-az-orban-simicska-haboru/

((((…..)))) A Simicska-Orbán háború legdrágább áldozata
.
Az M4-esnek ugyanis nagyjából ez volt az a szakasza, ami áldozatul esett a Simicska-Orbán háborúnak. Az Abony és Fegyvernek közötti 28 kilométerre az első tendert még akkor írták ki, amikor a kormányfő és az egykori Fidesz-pénztárnok jó kapcsolatot ápoltak. A három részre bontott beruházáson 2013-ban egy rakat építőipari cég osztozott: nyertek munkát a nagy nemzetközi építők, mint a Strabag, a Colas vagy éppen a Swietelsky, de a legzsírosabb falat, a híd építése Simicska Lajos Közgépének jutott. Ez a tender második része volt, és az akkori állapot szerint a Közgép és a vele együtt dolgozó A-Híd 32,6 milliárdért építette volna meg a rájuk jutó mindössze 2,3 kilométeres szakaszt.”””” (((…))))
--------------------
.
Aki/knek ilyen barátai vannak, nincs szükségük ellenségre!
.
Punktum!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.