Egy-két héten belül megtapasztalhatjuk, hogy újra minden töltőállomáson 480 forintba kerüll a benzin és a gázolaj is – mondta az RTL Híradónak Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Akár 700 forintra is emelkedhet a benzin literenkénti ára
Fotó: Pexels

A plafon azonban messze van, ugyanis január 2. hetében 6 százalékkal, 86 dollárra ugrott az olaj ára. A járvány sem lassította a növekedést, sőt fokozódik a kereslet a világpiacon. Ennek következtében a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a nyersanyag hordónkénti ára akár a 150 dollárt is elérheti idén.

A 150 dolláros ár pedig nagyságrendileg 700 forintos hazai üzemanyagárat jelentene

– mondta az RTL Híradónak Molnár László, a GKI vezérigazgatója. 

Persze ha marad a kormány által meghatározott 480 forintos plafon, akkor (eleinte) nem az autósok, hanem a benzinkutak járnának rosszul.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára pedig őszintén reméli, hogy február 15-ével megszűnik a hatósági ár alkalmazása.

Az RTL Klub rákérdezett a kormány illetékeseinél, hogy meghosszabbítják-e az árbefagyasztást. Azt a választ kapták, hogy erről a február közepi világpiaci és egyéb körülmények, folyamatok alapján születhet majd döntés.

Forrás: rtl.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Nagy barom vagy te, fasiszta, szélsőjobbos, rágalmazó faszkalap. A románozás meg a mániád szintén. Néha megembereled magad, és képes vagy megjátszani azt, hogy tudsz értelmesen is társalogni, de ez csak a látszat, gondolom olyankor majd szétvet az ideg. Ennyire érzékenyen érintenek az áremelések? Nem futja majd benzinre meg kajára, vagy mi van? Majd csaltok az asszonnyal mint eddig is, gondolom nem mindenkinek szokott számlát adni. Az egész világon amúgy mennek a szigorítások a covid miatt, veletek mi lesz február 15 - től? A szokásos, majd csalással lesz oltottságitok?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsevik génjeid letiltják a disztingválóképességedet is? Neked az a bolsi, aki már 30-40 éve otthagyta a bolsevik tetübandádat? És az ki - hazudd már meg nekünk(!) - aki máig is ugyanabban a bolsi tetübandádban harsogja a "szent zsoltár" Internacionálétokat? Tudod: akiket még őket támogató "kommentjeiddel" is lépten-nyomon leszopsz! Ők kik, bolsiék elmebetege!? Vagy az agyadnak az a része, ami ezt azonosíthatná meg az általad olvasottak megértéséhez is kellene, az már rég elsorvadt? Az más!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:22
Bolsevikozzál csak ennyi eszed van.
Te belehülyültél,hogy megbukott a kommunista rendszer .
simmering73
@KisTehen: Te az inszeminátornak szóljál, hogy ne baszogasson annyit, Bimbó.
ómió
@kulabombaafityiszre: Nem találom a válaszodat, bolsiék idiótája", kik is a bolsi pártjaid (tudod: mára már "mutálódtak"!) tagjai manapság? Nincs hozzá eszed, vagy sosem is volt? Ezért tartozol közéjük?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 11:17
Ennyit tudtál kimondani az iskolában,hogy bolsi,bolsi,bolsi.
Elég hülye gyagyás lehettél.Biztos valami kisegítő iskolába jártál.
Azért hazudni tudsz bár eléggé silányul,mert még ahhoz is gyagyás vagy.
Na szóval miért örülne mzp ha 700 ft lenne a benzin?
Valami konktrétumot erre?
ómió
@kulabombaafityiszre: Csak nem szégyelled a tetves bolsiságodat, efftársék elmebetege!? Nem sikerült még másokra hazudnod, baromarc!? Hát, húzzál bele! És, hogy miért örülne Maki efftársad a 700 Ft-os benzinnek? Mert az árstopot (benzin, gázolaj, élelmiszer, rezsi) "ostobaságnak" tartja - így mondta(!) - "lemaradtál" róla, vagy csak az agyhúgyköved nem engedte értelmezned?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.