Egy-két héten belül megtapasztalhatjuk, hogy újra minden töltőállomáson 480 forintba kerüll a benzin és a gázolaj is – mondta az RTL Híradónak Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Akár 700 forintra is emelkedhet a benzin literenkénti ára
Fotó: Pexels

A plafon azonban messze van, ugyanis január 2. hetében 6 százalékkal, 86 dollárra ugrott az olaj ára. A járvány sem lassította a növekedést, sőt fokozódik a kereslet a világpiacon. Ennek következtében a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a nyersanyag hordónkénti ára akár a 150 dollárt is elérheti idén.

A 150 dolláros ár pedig nagyságrendileg 700 forintos hazai üzemanyagárat jelentene

– mondta az RTL Híradónak Molnár László, a GKI vezérigazgatója. 

Persze ha marad a kormány által meghatározott 480 forintos plafon, akkor (eleinte) nem az autósok, hanem a benzinkutak járnának rosszul.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára pedig őszintén reméli, hogy február 15-ével megszűnik a hatósági ár alkalmazása.

Az RTL Klub rákérdezett a kormány illetékeseinél, hogy meghosszabbítják-e az árbefagyasztást. Azt a választ kapták, hogy erről a február közepi világpiaci és egyéb körülmények, folyamatok alapján születhet majd döntés.

Forrás: rtl.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Nagy barom vagy te, fasiszta, szélsőjobbos, rágalmazó faszkalap. A románozás meg a mániád szintén. Néha megembereled magad, és képes vagy megjátszani azt, hogy tudsz értelmesen is társalogni, de ez csak a látszat, gondolom olyankor majd szétvet az ideg. Ennyire érzékenyen érintenek az áremelések? Nem futja majd benzinre meg kajára, vagy mi van? Majd csaltok az asszonnyal mint eddig is, gondolom nem mindenkinek szokott számlát adni. Az egész világon amúgy mennek a szigorítások a covid miatt, veletek mi lesz február 15 - től? A szokásos, majd csalással lesz oltottságitok?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyurka80
A gki-s (kádár) közgazdász még soha nem talált el semmit.
Medvepapa
Amúgy dübörög a magyar gazdaság. Csak az ilyen és ehhez hasonló rémhíreket vagy Gyurcsány vagy Soros kezdi terjeszteni. Csak azért, hogy a vezir bukja a választást. Ja és a magyar forint is erős csak rosszul számolják. Képesek lesznek bemagyarázni. Majd minden 22 órás Esti krónikába addig beolvasni míg a tudatlan, tájékozatlan el nem hiszi. Hogy rohadnának már meg.
rokker33
Jó az árbefagyasztás így valamennyire korlátozni lehet a mohó benzinkutasok lopását!Nehogy már 550 =700 forint legyen 1 liter üzemanyag!Egy szalámi nélküli szalámis szendvics ami majdnem üres az meg 1000 forint...1 db ! 250ml Red Bull Benzinkúton 699 ft a boltban 400=450 !!!Pofátlanság...
division
@rokker33: Ne vegyél kaját meg italt benzinkúton. Kényszerít rá bárki is? Szerinted mennyiért kajál meg az ember egy 5 csillagos szálloda éttermében, vagy más előkelő helyen? Legutóbb 20 ezret fizettem egy normálnak mondható ebédért. Akinek nincs pénze, menjen kisboltba, Tescóba, Pennybe főleg akciós időszakban, vagy olcsó étterembe amikor éhes.
Yoda69
@rokker33: Vedd meg a redbullt a kinaiaktol online, ott csak 299
simmering73
Akik a benzinkutak shopjaiban vásárolnak azok meg is érdemlik.
rokker33
@division: van pénzem és Ausztriában többe kerül az üzemanyag, mint Magyarországon,de nem is az a lényeg hogy üres a szendvics, hanem az hogy milyen áron adják és hogy mennyi hasznuk van rajta!Egyáltalán miért kell 2x 3x drágábban adni bármit is csak azért mert benzinkúton veszed és nem boltba???Miért kerül 3=400 forintba fél liter ásványvíz, mikor a boltban az 1,5 literes 120 ft ért adják?Érted 300% profittal dolgoznak és még fel vannak háborodva hogy nem gazdaságos!!
rokker33
@Yoda69: engem nem érdekel hogy mennyibe kerül van rá pénzem és Én Ausztriában veszem 1.50 euróért! Az a baj, hogy 300% haszon mellett a benzinkutasok panaszkodnak, nah ez pofátlanság...
ómió
De, hisz', ez lenne Maki efftársék egyik leghőbb vágya!
kulabombaafityiszre
@ómió: Meséld már el gyagyás ezt mikor hol mondta?
Eladott Ország
@rokker33: @ómió: ma, 08:43 ♦ Ausztriában az átlagkereset : nettó:€2740 ; bruttó: €4451
hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_orsz%C3%A1gok_%C3%A1tlagfizet%C3%A9s_alapj%C3%A1n
Nem mindegy, hogy a benzinár és a rezsiköltség, a nettó fizetés hány %-át teszi ki, mert az is a legnagyobb nálunk, mint az infláció és az összes többi. Ott az árakat sem kellett befagyasztani. Az árakat legutoljára Ceaușescu fagyasztotta be az 1970-es éveben, és Lenin a hadikommunizmus idején.
“Oroszország előre megy nem hátra” Lenin 1922- A diplomás kommunista!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/271668925_1261567614323143_2466661376269524148_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Y5gZZqylpXMAX-LcZaP&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_jwVrtp1SXCWVS7wXbEHZRClLsCFHyxP4LiyrbnteQ0g&oe=61EC4A8D
ómió
@kulabombaafityiszre: A kóros agyfogyatkozásoddal úgysem értenéd!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:27
Hazudozol itt össze-vissza,nyomorult szerencsétlen.
kulabombaafityiszre
@rokker33: ma, 08:43
Vezesd már le ezt a 300%-os hasznot,mert kíváncsi lennék rá.
Esetleg csak a szád jár,mert azt sem tudod mit beszélsz?
division
@rokker33: Én benzinkútra csak akkor megyek, amikor tankolok. Azért benzinkút a neve:-)) Amúgy meg amikor nyári szezonban kimész egy strandra ott is fel vagy háborodva az árak miatt? Vagy elég, ha egy üdülőhelyen végig sétálsz a standoknál, és látod mi mennyi. Ez mindig is így volt, ezeken sosem háborgott senki aki ott volt, hanem kígyózó sorokban vásárolt mindenki.
rokker33
@Eladott Ország: miből gondolod hogy Ausztriában 2700=3000 az átlag kereset? Nem egy osztrák barátom van aki 2000 alatt keres! Itt sem kolbászból fonják a kerítést! @kulabombaafityiszre: Hát ha ugyan azon az áron szerzik be a benzinkutak ,mint a boltok, de 3=4=5x áron adnak mindent, akkor kicsit több a profit is nem? @division: Én szoktam benzinkúton vásárolni mikor megyek haza,mert nekem nem drága, de attól még megvan a véleményem és pofátlanul drágán adnak mindent a bolti viszonyokhoz képest.Mikor a Balatonon nyaraltunk mi magunknak főztünk kaját az italokat alapanyagokat a boltban vettük és esetleg csak egy két lángost ettünk meg, na nem azért mert csórók vagyunk csak egyék meg ők a 2000 forintos gyrosukat az 1500 ft os rántott húst 500 forintos lángost stb!Mi jobbat ettünk fillérekből!
division
@rokker33: Én ha már nyaralni megyek a családdal megadom a módját, nincs filléreskedés:-))
Pálinkás Pál
@division: " Legutóbb 20 ezret fizettem egy normálnak mondható ebédért."...összedobta neked szülinapodra az udvartakarító brigád?...
division
@Pálinkás Pál: Csak nem nyugszol velem kapcsolatban, paraszt gyerek? Szar érzés mi, hogy senki nem áll már veled szóba.
Pálinkás Pál
@division: velem?...mit ittál?...a magadfajta hülyékre meg nem vagyok kíváncsi...
division
@Pálinkás Pál: Mégis engem szólítottál meg, pedig levegőnek nézlek már egy ideje. Nyilván zavar, hogy semmibe veszlek, de fogadd el, és ne szólj hozzám a továbbiakban te szélsőjobbos eltartott konteó király.
Pálinkás Pál
@division: azért írtam rád mert nagy a pofád büdös román...a honi nyugdíjasoknak nagy pénz húszezer forint, te meg itt futtatod magad?...majd költheted a pénzedet az oltások okozta egészségromlásotokra a családban..akkor nem fogsz annyiért ebédet zabálni...
division
@Pálinkás Pál: Nagy barom vagy te, fasiszta, szélsőjobbos, rágalmazó faszkalap. A románozás meg a mániád szintén. Néha megembereled magad, és képes vagy megjátszani azt, hogy tudsz értelmesen is társalogni, de ez csak a látszat, gondolom olyankor majd szétvet az ideg. Ennyire érzékenyen érintenek az áremelések? Nem futja majd benzinre meg kajára, vagy mi van? Majd csaltok az asszonnyal mint eddig is, gondolom nem mindenkinek szokott számlát adni. Az egész világon amúgy mennek a szigorítások a covid miatt, veletek mi lesz február 15 - től? A szokásos, majd csalással lesz oltottságitok?
Pálinkás Pál
@division: te ostoba állat, mi változik szaros?...máshogy hívjátok a rabszolga igazolványotok...már múltkor mondtam neked barom, nem 95-ös benzinnel járok...ergó engem nem érintett a 480-as árstop...ami a bárcát illeti te f sz...párszor már azt is mondtam neked...te leszel gondba...mi lesz a 4. oltással?...azt pofáztad elég a 3...most szarba lehetsz, ha a főni megkér rá...te ,mint lojális vezérürü...rohansz majd családostól...vakcináért...de majd biztos megmagyarázod...
division
@Pálinkás Pál: Nem jársz te semmivel, max. biciklivel, vagy ülsz a 4 fal között. Oltási nélkül eleve nem mehetsz majd sok helyre, remélhetőleg komolyan fogják venni a meglétét. Itt már nem lehet azt csinálni, mint az elején, hogy egy oltás, és már küldték is a védettségit, itt kell a három, de minimum a kettő. 4. oltást nem fogok felvenni, sem én, sem a családom (a gyerekek a 3. - at sem), most ki kell várni, hogy jöjjön a tavasz, nyár, és majd utána látjuk, mi változik. Akinek van 3 oltása és nem beteg, idős, azoknak már csak akkor kell oltatni, ha jön egy újabb variáns, és az arra legyen specifikus. Akit most a 3 oltás nem véd meg a kórházba kerüléstől, azt egy 4. sem fog, főleg ha Pfizert vagy Modernát kapott.
Pálinkás Pál
@division: ócska a dumád...a világ ébredezik...ne csak a királyi tévét nézd..Spanyolország náthaként fogja kezelni a covidot..elegük van a zsidó hisztiből...
ómió
@Eladott Ország: Most azzal "domborítasz, diplomás kommunista", hogy eleitek 45 év alatt 50 év lemaradást "vívtak ki" nekünk a "rothadó kapitalizmus mögött"? Csak nem már ezt is a "Zorbánra" kell hazudnotok? Ha ezt nem "vívjátok ki" nekünk, akkor talán itt se kéne az árstop és fizethetnéd - lenne miből - a többszörös árat! Persze agyalágyultságodnak ezt Márki efftársad nyilván így is "biztosítaná"!
ómió
@kulabombaafityiszre: Ne izgulj, bolsiék elmebetege! Nem utánozom le a hazudozásaidat! Megmarad az nektek, efftársi privilégiumként!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:52
ómió
De, hisz', ez lenne Maki efftársék egyik leghőbb vágya!
kulabombaafityiszre
@ómió: Meséld már el gyagyás ezt mikor hol mondta?
Tehát amig nem mondod meg mikor hol mondta,addig egy kis nyomorult hazudozó senki vagy.
Ilyen egyszerü.
ómió
@kulabombaafityiszre:Még mielőtt a kis gyagyás hazudozó, nyomorult senki mivoltodat másra hazudnád, bolsiék elmebetege, lapozd vissza Maki efftársadnak azt a "homíliáját", amiben a rezsicsökkentést "ostobaságnak" és "nehezen megszüntethetőnek" titulálta! Persze csak, ha van hozzá még egy kávéskanál eszed! Na, ilyen egyszerű!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 13:25
tudtál válaszoltál a kérdésemre szellemi fogyatékos?Nem.
Akkor hazudtál.Hiába vered a taknyod,csak beleugattál a levegőbe.
Még a gyagyás szót is tőlem loptad amivel kifejeztem szellemi képességeidet
Sámannus
Majd behozzuk a csirkefarháton mint a pinty!
ómió
@kulabombaafityiszre: A lopás a ti bolsi elmebetegségetek velejárója, baromarc! Ne félj, nem nyulom le tőled ezt az efftársi szokást sem! Látom, visszalapozni se vagy képes, bolsiék elmebetege, pedig Maki efftársad - mint minden efftársának - számodra is rengeteg megnyugtató zsebelési módozattal áll rendelkezésre! Miközben alig várod ezeket, még "áttekinteni" se vagy hajlandó őket? Mi ez az efftársi mazochizmus elmebetegséged részéről?
kulabombaafityiszre
@ómió:ma, 08:40
Erre még mindig nem válaszoltál,honnan vetted hogy mzp legfőbb vágya a 700 forintos benzin ár.
Hol mondta,mikor mondta?Amíg erre nem válaszolsz addig csak egy kis szar hazudozó,lopós kis senki vagy.Ráadásul gyagyás is ezzel a szellemifogyatékos érveléseddel.

@ómió: január 18., 09:36
De, hisz', ez lenne Maki efftársék egyik leghőbb vágya!
ómió
@kulabombaafityiszre:Még mindig nem érted a korábban részedre küldött választ, bolsiék elmebetege!? És az agydonor számodra - amivel majd megérthetnéd - még mindig késik? Akkor, a non-stop értetlenkedés helyett inkább várd ki a sorodat, bár te, mint bolsi latrinabúvár, alá is merülhetnél addig! Csend is lenne és egy bolsi bűzforrással is kevesebb!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 14:25
Bolsizol itt amikor a gazdád,mihály pártjában van a volt mszmp központi bizottság jelentős része.
Tudod a kommunisták akiket most imádsz.A gazdád meg egy tősgyökeres komcsi párttitkár ivadéka.
A kérdésemre még mindig nem válaszoltál gyagyás.Na menjél szopj le egy mszmp-s komcsi véresszájú fidernyákot.
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsevik génjeid letiltják a disztingválóképességedet is? Neked az a bolsi, aki már 30-40 éve otthagyta a bolsevik tetübandádat? És az ki - hazudd már meg nekünk(!) - aki máig is ugyanabban a bolsi tetübandádban harsogja a "szent zsoltár" Internacionálétokat? Tudod: akiket még őket támogató "kommentjeiddel" is lépten-nyomon leszopsz! Ők kik, bolsiék elmebetege!? Vagy az agyadnak az a része, ami ezt azonosíthatná meg az általad olvasottak megértéséhez is kellene, az már rég elsorvadt? Az más!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:22
Bolsevikozzál csak ennyi eszed van.
Te belehülyültél,hogy megbukott a kommunista rendszer .
simmering73
@KisTehen: Te az inszeminátornak szóljál, hogy ne baszogasson annyit, Bimbó.
ómió
@kulabombaafityiszre: Nem találom a válaszodat, bolsiék idiótája", kik is a bolsi pártjaid (tudod: mára már "mutálódtak"!) tagjai manapság? Nincs hozzá eszed, vagy sosem is volt? Ezért tartozol közéjük?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 11:17
Ennyit tudtál kimondani az iskolában,hogy bolsi,bolsi,bolsi.
Elég hülye gyagyás lehettél.Biztos valami kisegítő iskolába jártál.
Azért hazudni tudsz bár eléggé silányul,mert még ahhoz is gyagyás vagy.
Na szóval miért örülne mzp ha 700 ft lenne a benzin?
Valami konktrétumot erre?
ómió
@kulabombaafityiszre: Csak nem szégyelled a tetves bolsiságodat, efftársék elmebetege!? Nem sikerült még másokra hazudnod, baromarc!? Hát, húzzál bele! És, hogy miért örülne Maki efftársad a 700 Ft-os benzinnek? Mert az árstopot (benzin, gázolaj, élelmiszer, rezsi) "ostobaságnak" tartja - így mondta(!) - "lemaradtál" róla, vagy csak az agyhúgyköved nem engedte értelmezned?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.