A sajtó emiatt nem tudja a Miniszterelnökség ajtaja előtt állva kérdezni az érkező politikai és egyéb potentátokat.

A Telex cikke szerint november 26-án teljes hosszában zárták le az I. kerületi Színház utcát a budai várban, ebben az utcában található Orbán Viktor miniszterelnök hivatala, a Miniszterelnökség épületegyüttese – valamint Rogán Antal munkahelye is. 

Építkezésre hivatkozva zárták le Orbán hivatala előtt az utcát – másfél hónapja nincs nyoma a munkának

A várbeli Színház utca  Google Street View 2014-es felvételén

Fotó: Google Street View

A cikk szerint a közterület lezárást a Várkapitányság Nonprofit Zrt. akkor a következőkkel indokolta a 444-nek: "Érdemben megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának daruállítással is járó szerkezetépítési szakasza”, emiatt „a kivitelező kérte az organizációs terület módosítását”.

Gulyás Gergely miniszter december elején a Kormányinfón már arról beszélt a Telex kérdésére, hogy építőanyagok lesznek az utcán, építési munkálatok fognak zajlani, és nehéz lesz a bejutást biztosítani, ezért a lezárás. 

Ehhez képest – hívja fel a furcsaságra a figyelmet a lap – január 17-ig (amikor is a cikk készült, amely 18-án jelent meg) semmi nyoma sem volt annak, hogy valamilyen extra építkezés zajlana a Színház utca volt karmelita kolostor felőli oldalán. A szolgálati autók, a hivatali dolgozók, az ide érkező vendégek zavartalanul közlekedhetnek az utcában, ahogy erről egy fotót is közölt a lap, amely szerint az utóbbi hetekre ez a kép jellemző. 

A Karmelitával szemben áll a volt Honvéd Főparancsnokság épülete, amely már régóta, hónapok óta fel van állványozva. Az épület másik oldalán a cikk szerint valóban zajlik az építkezés, de ez nem befolyásolja a Színház utca forgalmát. 

A Telex a terület lezárása előtt a helyszínen arról forgaott, hogy milyen furcsa figurák – a kormánysajtó prominensei, házi politikai elemzők, olyan országgyűlési képviselők, akik nem kormánytagok, de a pártban magas poszton vannak, stb. – tűnnek fel Orbán Viktor várbeli munkahelyén.

A Telex megkérdezte a Várkapitányságot, hogy miképp is áll az építkezés – amire hivatkozva lezárták az utcát –, ezt a választ kapták: Az előkészítő munkák után 2021 novemberében megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának következő szakasza. A munkálatok zavartalan lebonyolításához a kivitelező kérésére forgalomtechnikai átalakítást kellett végezni. Az építkezéshez szükséges északi daru felállítása már befejeződött, jelenleg a déli daru szerkezetállításán dolgozunk. Az épület Szent György téri oldalánál nagy mennyiségű földet és törmeléket kellett kitermelni, majd elszállítani. Megkezdtük a torzóépület tetőzetének bontását és a zsaluzás kialakítását.”

Forrás: telex.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Félnek a tüntetésektől. Fordított esetben kordont szokott bontani a bátor vitéz!:

2007.02.02. 10:48
"A Fidesz tíz perc alatt szétkapta a Kossuth téri kordont"
"Orbán vezette a munkát"
index.hu/belfold/fid070202/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Nyúl Béla (alias Orbán Viktor) fél a nép "szeretetétől".
ómió
@Aki Én: Minek a lezárás? Hogy "alkalomadtán" az ilyen agyatlanok, mint te, nehogy a fejüket is elveszítsék!
Németh István
@surdilloFUJT: nyasdgem! a többit már tudod!
Németh István
@simmering73: @ómió: @solidedge: sajnos más véleményen vagyunk! De nem ez a baj, hanem az hogy nem az ésszerű dolgokon jár az agyatok, hanem hogy minél nagyobb hülyeséget mondjatok! Az sem baj, hogy minősítetek, az helyet, hogy működne az eszetek!
persze ha nincs eszetek akkor igyatok ecetet! > Ismeritek a nótát; sej haj Boldizsár, bolbi, boldi Boldizsár, megittad az ecetet mégsem jött meg az eszed, stb, no hát ti is így jártatok!
solidedge
@Németh István: Ha ezt az ellenzék tenné egészen más lenne a véleménye. A lényeg, hogy elkötelezte mgát Orbán mellett (amivel demokráciában nincs semmi baj) és aki nem mellette áll ki annak elment az esze. Ez már viszont baj, mert megbélyegzi a másképp gondolkozókat nem is akármilyen alpári hangnemben. De nem lehet csodálkozni, a főnöke is próbál elnyomn minden más véleményt.
evacica
Mi van Vitya tele a gatya?! Gyáva vagy és félsz, persze a saját lelkiismeretedet ha van ilyen te ismered! Van miért?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.