A Fidesz ugyan márciusban lépett ki az EPP-ből, de a függetlenek közé került Járóka a helyén maradhatott, a mandátuma most jár le.

Ismét Járóka Líviát jelöli a Fidesz az Európai Parlament alelnökének

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Járóka 2017 óta az EP alelnöke, 2019-ben újraválasztották a jelenlegi képviselő-testület megalakulásakor, akkor még az Európai Néppárt színeiben. A Fidesz márciusban lépett ki az EPP-ből, de a függetlenek közé került Járóka a helyén maradhatott, mandátuma most jár le.

A lap szerint Járóka főként a szélsőjobb voksaira számíthat, mivel a lengyel kormánypártiakat tömörítő euroszkeptikus csoport inkább a saját jelöltje megválasztásáért harcol.

Az Európai Parlament előző elnöke, David Sassoli január 11-én halt meg egy súlyos betegség után. Az új elnököt és alelnököket kedden, illetve szerdán választja meg az EP plenáris ülése.

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@Horizont: Hogy, hogy mi van? Nyomoznak, de nincs elég mozgósítható, megfelelő ember, mert az Ördög Ügyvédje és más esetek lekötik őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
A Fidesz ugyan márciusban lépett ki az EPP-ből,
Pontosítanám :Kibaxták mint macskát xarni.
Úgy tíz év késéssel.
Nyírfa
Nem tartom valószínűnek, hogy az EP igényt tartana rá. Ha jól emlékszem, problémák voltak vele Brüsszelben is. Az pedig, hogy szélsőjobb szavazatokra számít, többszörösen is megvetésre méltó.
Tegnap néztem az RTL-en a XXI.század Keleti nyitás alcímű műsorát. Orbánék egy az egyben átemeltek mindent a Horthy hatalomra kerülése utáni időkből. Még annyi fáradságot sem vettek, hogy leporolják. Ezek a "fiúk" még a politikai törekvéseket is plagizálják. Üres fej, gátlástalanság, ennyi a fidesz.
namihami
@Nyírfa: 11.10: És ha ehhez a History Channel sorozátában Hitler életútját és a náci párt hatalomrajutását és gyakorlását is nézed, akkor láthatod, hogy a Mi Vezérünk bizony a hitleri érából is gazdagon merített. A propaganda (a gőbbelsi hangnem és hitleri hangsúly) szinte ikertestvére az orbáni retorikának.
simmering73
"A fideszes Járóka Lívia utolsó helyen végzett az Európai Parlament alelnöki posztjáért folyó versengés első fordulójában, ezért inkább visszalépett"
ellenszel.hu/2022/01/18/a-fideszes-jaroka-livia-utolso-helyen-vegzett-az-europai-parlament-alelnoki-posztjaert-folyo-versenges-elso-fordulojaban-ezert-inkabb-visszalepett/
Béla333
A Fideszes mocskok már nemkívánatos személyek az Uniós szervezetekben! Eltűrt - jó esetben.
Mert muszáj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.