Megoldás Mozgalom néven alapított pártot, és indulni készül az áprilisi országgyűlési választásokon Gattyán György magyar milliárdos, akit főként erről az elhatározásáról kérdezett a Telex. Gattyán politikai szerepvállalását a kezdetektől fogva gyanúsnak véli az ellenzék, mert úgy hiszi: a vagyonos férfi indulása a Fidesz érdeke lehet. Gattyán ezeket a vádakat most is cáfolta, hangsúlyozva például, hogy a választáson való indulását nem egyik napról a másikra döntötte el.

Megszólalt Gattyán György Orbán Viktorról – "A Fidesz által kiépített hatalmi struktúra nem működhet tovább"

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A jelenlegi állás szerint semmit nem szeretnék csinálni a Fidesszel

– állítja Magyarország egyik leggazdagabb embere, aki Megoldás Mozgalom néven alapított pártot, amellyel először az ellenzéki tömörüléssel törekedett volna partnerségre, de ma már azt mondja: ez lezárt ügy, nincs miről tárgyalni. Gattyán György szerint semmiféle szerepe nem volt a Fidesznek a magyar politikai életbe történt bejelentkezésében, és nincs is semmilyen kapcsolata a NER-rel.

Nekünk nincs kapcsolódási pontunk a NER-hez

- hangsúlyozta a Telexnek adott interjúban.

Arra a felvetésre, hogy akkor miért nem vettek részt az ellenzéki előválasztáson, a milliárdos azt mondta, a pártja jogilag december 24-én lett bejegyezve, egyébként pedig nem szeretne közösséget vállalni senkivel:

Volt és van egy olyan szemléletmódunk, hogy nem szeretnénk a 30 éves, terhelt múltat tovább görgetni. Az ellenzéki összefogásban, és nyilván a Fideszben is van egy olyan 30 éves múlt, amellyel mi nem akarunk közösséget vállalni.

Hozzátette:

Szakmai alapon volt, ezért is kezdtünk a digitalizációval. De ez nem azt jelenti, hogy én be tudnék állni akár Orbán Viktor, akár Gyurcsány Ferenc mögé – ha neveket akarunk mondani.

Gattyán György az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével, Márki-Zay Péterrel sem kíván tárgyalni. Mint mondta, ez egy lezárt ügy. „Nézzük meg, ki mennyit ér el a választáson, és az eredmények fényében április 4-én majd lehet tárgyalni bármilyen szakmai vagy koalíciós együttműködésről és annak feltételeiről” – mondta.

Egy szakmai partnerség mindenképpen működhetett volna. Az ellenzéki összefogás szempontjából azt gondoltam, nagyon fontos, hogy mennyire tudnak, fognak ők egymás között hatékonyan működni. És tőlem teljesen függetlenül látszik, hogy ez jelenleg kicsit káoszos, ami egyre jobban erősítette bennünk azt az irányvonalat, hogy lehet, még szakmailag sem tudunk együttműködni. 

A Megoldás Mozgalom (Memo) elnöke elmondta azt is:

A valóságban ez már régóta nem one-man-show, még ha a nyilvánosságban eddig elsősorban valóban az én szereplésem volt is leginkább a téma. Itt ül mellettem dr. Szatmári Péter, a programtanácsunk elnöke, a héten már ő is, de Huszár Viktor is nyilatkozni fog – ő a digitalizációs elképzeléseinkről elsősorban –, Borsányi Gábor pedig a sport- és életmódprogramunkat ismerteti majd a nyilvánosságban is. Igazából most indulunk el.

Hozzátette:

Dr. Szatmári Péter, a Kodolányi János Egyetem rektorhelyettese a programtanács vezetője, és vannak már munkacsoportjaink is, éppen ma alakul meg a női munkacsoport a beszélgetésünkkor.

Az interjúban Gattyán azt állította, hogy nincs személyes kapcsolata Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem pedig kormányzati szereplőkkel. Orbánnal például csak egyszer találkozott, de az sem mostanában történt, hanem pár évvel ezelőtt, a Prima Primissimán. 

Mi tényleg civilek vagyunk, és a cégeink is gazdasági alapon működnek, távol a politikától. Szerintünk pont erre van szüksége Magyarországnak.

Azzal kapcsolatban, hogy szerinte az ellenzék ugyanazt csinálná kormányon, mint, amit jelenleg a Fidesz, azt mondta:

Nem ez a legegyszerűbb, hogy beleülnek, és ugyanúgy fenntartják belőle a pártapparátusaikat? Mi ezt nem akarjuk. Mi szolgáltató államban gondolkodunk, és olyan megoldásokat keresünk, amelyek nem a pártalkalmazottak hosszú távú megélhetését biztosítják, hanem amiket egy délután alatt meg lehet csinálni. Az én elképzelésem szerint ezekre a rendszerekre így nincs szükség: a megválasztott képviselők persze végezzék a dolgukat a fizetésükért, amit a magyar adófizetőktől kapnak, nekem nem kell fizetés, csak az, hogy rendbe lehessen rakni a magyar költségvetést. És első lépésben rendbe lehet és kell rakni.

A webkamerás üzletét megalapozó ötletről az interjúban elmondta:

egy női magazinban olvastam, majd másnap bejelentettem – autókereskedést üzemeltettünk akkor –, hogy én többet nem jövök, és internetes, digitális felületekkel kezdek el foglalkozni. Tehát a döntés maga egy pillanat. Az, hogy az ember előtte mennyit latolgat, az nyilván habitustól függ. 

Forrás: Telelx.hu, HVG.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nils Holgersson
Ja! S akkor jöhet egy pesti strici, aki majd jobban csinálja?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
A gattyán egy nagy szar, szaros lesz aki neki nyal!
Németh István
Ej gattyán-gattyán úgy rúgnálak gatyán, hogy repülnél bambán! repkednél egyre körbe körbe, s bé pottyannál a szaros gödörbe!
Lepényleső
...roppant aljasnak volna mondható,ha ez a fydes rendezésében hallható,- ami nem kizárható?
Nils Holgersson
@KisTehen: Ha az elmúlt 32 évet tekintem, összességében a magyar parlament épülete megfelel eme kritériumnak!
ómió
Viszont - micsoda szerencse(!) - ezt nem expornókirályok dönthetik el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.