Egy nagykanizsiai férfi, Ferincz Jenő két hozzátartozóját is elveszítette a járványban. 

Orbán Viktort és a magyar kormányt perli be egy férfi, mert az édesanyját és a húgát is elvesztette koronavírusban

Fotó: JALAA MAREY / AFP

A férfi húga a zalaegerszegi kórházban, a Szent Rafael Kórházban hunyt el koronavírusban, édesanyja pedig a Kanizsai Dorottya Kórházban halt bele a vírus szövődményeibe. A férfi minderről a keddi Népszavának mesélt, hozzátéve, hogy a történtek miatt beperli a kormányt.

Ferincz Jenő szerint a zalaegerszegi intézmény nem engedte meg, hogy búcsút vegyen a húgától, mert mire bement az intézménybe, a nőt már átszállították a patológiára.

Oda be sem léphetett, és az édesanyjára is egy másik intézményben, egy üvegablakon át vethetett egy utolsó pillantást.

A Népszavának nyilatkozott a Társaság a Szabdságjogokért (TASZ) Magánszféra projektjének szakértője, aki azt mondta: a végstádiumban lévő betegekre nem vonatkozik látogatási tilalom. Vissy Beatrix hozzátette: amikor látszik, hogy a folyamat visszafordíthatatlan, akkor a hozzátartozókat azonnal értesíteni kell. A Covidban elhunytakra szerinte valóban szigorú előírások vonatkoznak, ám ez nem lehet kizáró ok.

Ferincz Jenő nemcsak testvére, hanem édesanyja ügye miatt is jogi csatákat kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány ellen. Azt mondta: kétséges, hogy édesanyjának megfelelő védelmet nyújtott-e a kínai vakcina, amivel beoltották.

Forrás: hvg.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: A gyógyszergyártókat sem jelentheti fel senki, mert a mellékhatás listán szinte minden szerepel, még egy esetleges halál is. Aki elszív napi egy doboz cigit, és meghal tüdőrákban, szintén nem tehet semmit, mert ott van, hogy súlyosan káros az egészségre, de ezt a listát még lehetne sorolni. Még a sok zsíros ételtől is meghalhatsz, ahogy attól is, ha sokat sportolsz intenzíven, szóval nincs itt semmi látnivaló. Ahogy@Emmersson71: is írta, ez egy próbaper, aminek semmi értelme, főleg mert bizonyítani sem lehet.
Pálinkás Pál
@division: no akkor gyorsan nézz utána hány dohánygyár bukott pert...azt mér nekem írod ezt a baromságot?...azzal kezdtem hogy jogilag esélytelen, mert a birka aláírta hogy kéri az oltást...ja..és ne keverd össze a dolgokat...vagy veled aláíratnak bármit ha fogászhoz mész, és adnak egy injekciót?...vagy fáj valamid és kapsz egy fájdalomcsillapító szurit?...igaz hogy nem?...és a műtétnél sem azt íratják alá hogy tiéd a felelősség, hanem azt hogy nem erőszakkal vágtak fel...nos röviden ennyi...ja..és nézd csak meg, gyógyszergyárak is fizettek már hatalmas kártérítéseket...most nem fognak...bebiztosították magukat előre, a politikusok meg rábólintottak némi baksisért...
magyar1
@ómió: Na ezért kell aláírni, hogy saját felelősségére vette fel a vakcinát, mert ért hozzá, tudja mik a következménye - igaz?:)
ómió
@magyar1: Mert, ugye, a kormány az "ért hozzá", igaz!? Az orvosszakma meg, ugye, amelyik létrehozta, 528-szor ellenőrizte, a társadalmak "megóvására", no meg saját profitját biztosítandó a kormányoknak és mindenkinek - más nem lévén - "melegen ajánlja", az röhöghet a markába! Igaz?
magyar1
@ómió: Orbánt is megvezetik ilyen ügyekben mert ő nem virológus, nem ért hozzá, ahogy sok mindenhez sem, a tanácsadók és a szakma jelöltjeire támaszkodik. Az orvosszakma is elbújhat akkor amikor emberekkel kísérletezik és profitra hajt.
ómió
@magyar1: Hát, ezért "kopogtat téves ajtón" a feljelentő, még akkor is, ha az elkeseredettsége maximálisan megalapozott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.