A fideszes politikus szerint az ifjúság kezdi magát áldozatként pozicionálni.

Navracsics Tibor: "A fiatalok mára fiatal nyugdíjasokká válnak, akik az államtól szociálpolitikai juttatásokat várnak"

MTI/Vasvári Tamás

Navracsics Tibor az európai ifjúságpolitika zsákutcájáról beszélt egy hétfői kerekasztal-beszélgetésen, és elmondta, hogy

a fiatalok „mára fiatal nyugdíjasokká válnak”, akik az államtól olyan szociálpolitikai juttatásokat várnak, amelyekből akkor is meg tudnak élni, ha éppen nincs munkájuk, nem fejezik be az egyetemet, ha kiégnek és „társadalmi elidegenedés áldozatává válnak”.

A fideszes politikus – egykori miniszter és uniós biztos – az európai „áldozati kultúráról” is beszélt, szerinte „az ifjúság kezdi magát áldozatként pozicionálni”.

A „The future is in your hands – Európa jövője a fiatalok kezében” című beszélgetésen részt vett Varga Judit igazságügyi miniszter is, aki Navracsics szavaira úgy reagált, hogy „a liberális mainstream okozta káoszban az örök dolgokhoz kell visszanyúlni”.

„Én csak a családokban, a nemzeti identitásban, csak a gyökerekben látom a megoldást”

– mondta Varga Judit.

Forrás: 444.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

VESZ-ÉSZ
Gondolom a Fidesz által kinevelt véglényekről lehet itt szó,mint Hollik István, Gulyás Gergely,Tompika meg a többi élősködő,akik csak a tébolyult Orbán csecsén tudnak megélni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
navrasics már csak tudja...egy vagyonért lógatta a tökét brüsszelben, most meg itt osztja az észt? Tett-e valmit annak érdekében, hogy a fiatalság ne érezze magát úgy, ahogy ez a nagyeszű vizionálja?
ómió
25 év alatt SZJA-mentességet kaptak, csak "dógozni" kéne! Vagy az már smafu?
SÍva
a fiatalok „mára fiatal nyugdíjasokká válnak”, akik az államtól olyan szociálpolitikai juttatásokat várnak, amelyekből akkor is meg tudnak élni, ha éppen nincs munkájuk, nem fejezik be az egyetemet, ha kiégnek és „társadalmi elidegenedés áldozatává válnak”.Kikről beszél ez? Talán a rejtett erőforrások integrálhatatlan részéről? Akik havonta csak a segélyt várják és a munka helyett fosztogatni mennek? Nincs már olyan hét, hogy ne hallanánk az általuk elkövetett gyilkosságokról. "Ha éppen nincs munkájuk akkor szerintem jogosan várhatnak el segítséget azokkal szemben akik mire dolgozniuk kellene már büszkélkednek 3-4 gyerekkel és tartják a markukat.
kissé felnőttem
hát ti igérgettetek nekik pénzt paripát adómentességet füt fát virágot és szebb jővöt , vagy már elfogyott az igéret is, üres a kassza ? fidelitaszos mióta nem diplomázott kb 18 éve tán mert ??? 45 éves korig eltartja magát a diákhitelből :szép aktiv munkásélet ugye? aztán lesz 2 millás havi nyugdija is? na ennek lesz ám nagy a böjtje.3000 milliárdot eltapsoltátok ja ?
Namely
@Horizont: "a fiatalok „mára fiatal nyugdíjasokká válnak”, akik az államtól olyan szociálpolitikai juttatásokat várnak, amelyekből akkor is meg tudnak élni, ha éppen nincs munkájuk, nem fejezik be az egyetemet, ha kiégnek és „társadalmi elidegenedés áldozatává válnak”.
Pedig sajnos ez a helyzet. Ezért van az, hogy pl a belváros tele van olyan nyugati fiatalokkal, akik otthon munkanélkülin vannak, anyu-apu hozzáad egy keveset és itt hatalmas belvárosi lakást bérelve élnek, mint hal a vízben.
Ha pedig elvenné tőlük ezt valaki, akkor meg megy a rinyálás, hogy abból nem lehet megélni.
Itt:
hát a mobil az létminimum. A kocsi is az (há' fagyasszák má' be a benzinárakat, nem?). A nyaralás is az. Legyen ingyenes az utazás.

"A fideszes politikus – egykori miniszter és uniós biztos – az európai „áldozati kultúráról” is beszélt, szerinte „az ifjúság kezdi magát áldozatként pozicionálni”."
És ezt egyes nem fiatalok is maguknak érzik, pl olyan kommentelők, akik szerint diktatúra van, hogy el vannak nyomva, hogy nekik hajjjjj, de rossz, pedig ha rossz is nekik, az azért van, mert nem vitték semmire.

És akiknek valóban rossz, azokra ezek az "áldozatok" kb 99+%-ban tesznek nagy ívben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.