Dr. Radványi K. Miklós, aki a volt amerikai elnök Donald Trump egyik kampányembereként is tevékenykedett, életrajza szerint az ELTE-n, a Johns Hopkins Egyetemen és a George Washington Egyetemen is diplomázott. Orrin Hatch szenátor külügyi tanácsadójaként is dolgozott. 

"Orbán azt hiszi, hogy ő a feltámadt Szent István király" – Amerikából üzentek a miniszterelnöknek
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A NER-t és Orbánt az amerikai blog- és médiatérben évek óta élesen bíráló magyar származású jogász-politológus-tanácsadó írása ezúttal a republikánusok, a demokraták és a függetlenek számára egyaránt nyitott portálon, a Newslooks.com-on jelent meg.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke arról álmodik, hogy ezt a kontinens földrajzi közepén fekvő kis országot méltatlanul nagy jelentőségre emelje az Európai Unióban, a NATO-ban és azon túl. Orbán Viktor lényegében azt hiszi, hogy ő a feltámadt Szent István király.

- kezdi írását.

Kitér arra is, hogy Orbán Viktor a Szatmárnémetiben azt állította, hogy

a Nyugat megerőszakolta Közép-Európa ezeréves határait és történelmét. Arra kényszerítettek bennünket, hogy védhetetlen határok között éljünk, megfosztottak bennünket természeti kincseinktől, elválasztottak bennünket erőforrásainktól, és halálsorra tették országunkat. Közép-Európát erkölcsi aggályok nélkül rajzolták át. Soha nem fogjuk elfelejteni, hogy ezt tették

Annak érdekében, hogy ez a mesterségesen létrehozott szavazóbázis őt és pártját támogassa, a kormány a Bethlen Gábor Alapon (BGA) keresztül hatalmas összegeket pumpált különböző projektekbe a jelentős magyar kisebbségekkel rendelkező szomszédos országokban. Bár a magyar kormány igyekezett eltitkolni a nyilvánosság elől a tényleges hozzájárulásokat, 2020-as információk szerint legalább 128 milliárd forintot, azaz 351 millió eurónak megfelelő összeget csatornáztak "nemzeti célokra" Szlovákiába, Romániába, Ukrajnába, Horvátországba, Szerbiába és Szlovéniába.

Ez az égbekiáltó szavazatvásárlási rendszer lényegében lehetővé tette Orbán Viktor és FIDESZ pártja számára, hogy szavazócsalás és nyílt bűnözés révén megőrizze abszolút többségét a magyar parlamentben.

- írta.

Az Amerikában élő jogász szerint Orbán Viktor víziója a "Nagy Magyar Királyság" lopakodó helyreállításáról azt a kielégíthetetlen étvágyát is szolgálja, hogy kifossza az ország vagyonát saját maga és csatlósai számára. Az évek során Orbán Viktor egyre merészebben és merészebben igyekezett meggazdagítani magát, családját és legközelebbi elvtársait a nemzet és az adófizető polgárok kárára.

A 2011-ben a magán társadalombiztosítási számlákon tartott 3000 milliárd forint elképesztő összegű szocializációjától kezdve az állami tulajdonú egyetemek legutóbbi átalakításáig, amelyeket bizalmi elvtársai vezetnek, Orbán Viktor és FIDESZ pártja vakon rabolta ki a magyar embereket.

- jelentette ki. 

Szerinte ugyanis Magyarországnak 1990 után nem volt problémás kérdés, hogy milyen külpolitikát kövessen. A NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozással az egymást követő kormányok kifejezték, hogy Nyugathoz és nem Kelethez kívánnak tartozni. Orbán Viktor azonban tekintélyelvű és korrupt kormányzása miatt páriává vált az Európai Unióban. Ennek a paradox helyzetnek megfelelően, amelyben Orbán Viktor elszigetelve találta magát, hozta meg egyedülálló és országa számára katasztrofális döntését. Fokozatosan felkarolta Oroszország, Kína, Törökország és a volt Szovjetunió muszlim államainak diktatórikus rezsimjeit. 

Ha azonban Orbán Viktor és FIDESZ pártja 2022 áprilisát követően is hatalmon maradna, Magyarországnak, mint tudjuk, mint demokráciának és mindkét szervezet konstruktív tagjának örökre vége lenne.

- zárta írását, amely teljes terjedelmében angolul ide kattintva olvasható.

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Ugyan kiragadva a szövegkörnyezetből, de az alábbi bizony tény:

...Nyugateurópaiak..."Arra kényszerítettek bennünket, hogy védhetetlen határok között éljünk, megfosztottak bennünket természeti kincseinktől, elválasztottak bennünket erőforrásainktól, és halálsorra tették országunkat. Közép-Európát erkölcsi aggályok nélkül rajzolták át."...
simmering73
"Orbán Viktor lényegében azt hiszi, hogy ő a feltámadt Szent István király."
Megérett Szent Ilonára.
Nessy
@jesz: A Trianonhoz vezető úton a mi jobboldali politikusaink is sok hibás döntést hoztak. Mint ahogy a világháborúk esetében, mindkét alkalommal. Félő, hogy ma ismét nem éppen jó lóra tesz O.V. Ameddig a menekültek esetében tűzzel, vassal irtaná a muszlimokat, addig a keleti barátai muszlim állama nem probléma számára. Lelkesen komcsizik, de Oroszország, Kína esetében ez nem probléma. Ki érti ezt?
Németh István
@simmering73: @Nessy: Valami nem stimmel nálatok! István és különben szent az én vagyok! Az Orbán Viktor a nemzetvezére egy úttal Polihisztor módjára irányítja az országot! A nyugat meg tök be van szarva >> az ORBÁNI RENDSZER KISUGÁRZÁSA NAGY VESZÉLYT JELENT A KAPZSI ÉS KORRUPT MOSLÉKOK SZÁMÁRA >> akiknek; csatlósaik, nyalósaik a gyurcsány és a bandája, akik az országunkat gond nélkül kiárusítanák a saját zsebükre!
verőce21
Rossz kontaktusba helyezi R. doktor Orbánt, de oda Ámerikába megfelel ez a szint...!

Szent István királyunk nem volt európai formátumú politikus semmiképpen. Sínre tette a magyarokat a kereszténységgel, ezzel elévülhetetlenül eldöntötte a magyarok sorsát. Ennyi az érdeme és ez nem kevés!

De nála voltak nagyobb, európai formátumú uralkodói Magyarországnak! Ha csak mindjárt III. Bélát, az Anjoukat, vagy akár Mátyás az igazságost, stb. említjük..., közelebb járna a hasonlata a doktor úrnak a valósághoz...! :)
Sámannus
Hogy egy klasszikust idézzek lesz@rom orbánt.
justhpeter
Semmi újat nem tudtam meg Orbánról. Eddíg sem volt semmi reményem arra, hogy Orbán képes önmagát kontrollálni, cselekedeteit akár utólag is megváltoztatni, a korrupt, tolvaj rendszerét konszolidálni
134.bátor
Tűpontos elemzès.! Mielőtt habzó szájjal fröcsögni kezdenènek a fideszesek" Donald Trump egyik kampányembere" îrta e sorokat
Béla333
Ahhoz hogy feltámadhasson meg is kell ám először halni...
kissé felnőttem
egy évezredben sem lehetne a kettőt összehasonlitani
orsos vendel
@verőce21: Akkor ezt az orsost, ki lehet iktatni, de gyorsan !!!
csak úgy....
orbán egy elmebeteg ,sajnos a hívei szintén...
Nyírfa
@jesz: 17.02

Csakhogy ennek a ténynek tények az előzményei.
simmering73
@Németh István: A fidesz-kdnp moslékkoalícióra gondoltál, csillagszemű? Egyetértünk.
tothjani
A fasiszták – Hitlertől Mussoliniig – meg voltak győződve saját felsőbbrendűségükről és arról, hogy a vágyaik valamiféle isteni sugallatból erednek, ezért próbálták megvalósítani őket, és lecserélni a tényleges igazságot az általuk kreált, szerintük megfelelő “szent igazságra”. Ebben gyökerezik a mai populisták gondolkodása is, és ezért hajtogatják sokszor a teljesen nyilvánvaló, ám nekik nem tetsző dolgokra is, hogy “fake news” és “álhír”. (Federico Finchelstein, argentin történész)
kereső
A zárómondat nem csak ténymegállapitás, hanem figyelmezetetés is, mindazoknak akik még nem tudnák:/hinnék:
"Ha azonban Orbán Viktor és FIDESZ pártja 2022 áprilisát követően is hatalmon maradna, Magyarországnak, mint tudjuk, mint demokráciának és mindkét szervezet konstruktív tagjának örökre vége lenne.")NATO,EU)
Gauntlet
Aki Orbánra szavaz, az ország halálára szavaz!
Punktum!
Rockxy
Dr. Radványi Ká Miklós!
milyen demokráciáról beszélsz?
ja, ködösítesz.
Eladott Ország
"Szent István korában olyan sem volt, hogy a közbeszerzéseket kizárólag a csókosok kapják, s ebből kifolyólag a miniszterelnök és családja, valamint baráti köre pofátlan mértékben gazdagodjon. Ha az uralkodó ilyet tapasztalt volna, azonnal leváltja az illetőt, karóba húzza, felnégyeli és mellékbüntetésként ezer más módon fejezi ki nemtetszését. És az sem volt mindennapos, hogy a kormány egyik minisztere következmények nélkül kijelenthesse, hogy a miniszterelnök és a főpolgármester közötti megállapodás, amely a főváros fejlesztését szolgálja, csak akkor érvényes, ha a választáson a miniszterelnöknek kedves személy győz. Ha Szent István ilyet hallott volna, bekéreti Gulyás Gergelyt, és azonnali hatállyal forró ólmot önt a fülébe, majd érdemei elismerése mellett, megrendült egészségi állapotára való hivatkozással elküldi őt az édes anyukájába."
kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2019/09/Orban_tron_comicstyle.jpg
lusta
@KisTehen: Buta bocika, Morawiecki meg Tusk tanácsadója volt.
Eladott Ország
Orbán irodája 4 milliárd forintba került, azaz: 4 ezer millió forintba . Ha ez a puritán, akkor milyen lenne a pazarló? A jelenlegi helyén nagyobb luxus van mint egy nálunk sokkal gazdagabb/nagyobb ország vezetőjénél. Tán az ország életszínvonalához kéne a vezetőknek is alkalmazkodni.

Áll a király új erkélyén
Onnan néz le Pestre
Minél nagyobb a hatalma,
Úgy hájasabb a teste.
És mióta befészkelt.
Az egykor dicső Várba,
Pont úgy néz le a népére,
Mint juhász néz a nyájra,

scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/130871548_1694504614087599_4477621757376302195_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ZTNm6npYejcAX-yKpEM&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT8L4OnZfsysbaErXsoFxFC0Szz_QfFer5HgYJKFHt57yg&oe=620DDD20
tudode
Csak a címre!

Számtalan jelég mutatta már azt, hogy a képzelőereje, általános állapotának megfelelően, határtalan, mivel
.
Azt is elképzelte már, hogy
.
---- Orbán: Minden magyar turulba születik
nol.hu/belfold/orban__minden_magyar_turulba_szuletik-1336025
------------------
.
Azt is, hogy
.
------Amennyiben Jézus valóban Bicskén született volna
kereszteny.mandiner.hu/cikk/20141001_daniel_peter_amennyiben_jezus_valoban_bicsken_szuletett_volna
--------------
.
---- Miért beszélhet Orbán Viktor kipcsak vérű magyarokról?
24.hu/tudomany/2019/10/17/orban-viktor-kipcsak-turk-torok-kun/
----------------
.
Három a magyar iGAZSÁG, egy a ráadás, súlyosbbítva hazáját csupasz vaLÓJÁVAL!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 18:26 ☺ "Magyarország erős és büszke ország." 297 € mimimálbér , 85 € minimálnyugdíj , családi pótlék 36 € havonta és minden nagyon szép, minden nagyon jó, és mindenki elégedett ...
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/118600562_934143367065571_3685617079595625970_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=7s-r1VDv8coAX9PhOwT&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_ySwfzBgltiHlJM0svKM5FRqrWW0QRWWpSjtZHWOiyow&oe=620ADF11
Jegyezzük meg ezt a napot, mert még sokat fogunk beszélni róla. 2022. január 13. A nap amikor a magyar kormány bejelentette a csirkefarhát árának rögzítését. Indul a csirkefarhát turizmus! Jönnek majd az osztrákok! Hát hogy a kutya is ehessen valamit óccsón’.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/271935053_471684797675851_8866641521562679257_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=ziw9szxAVLMAX9mkjNx&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT9e6hTdSYR9IL6R3jGa1nM5JU91uZUWGI_73PN1b1IT-A&oe=61ECE9A5
Hatósági ár? Viktor öcsém kleblemre.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/271825608_472644974384583_471113861190867126_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=w0KkvaZWL-0AX9v6Mwk&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT9PFueBSIeHL6MoAMbrPNis_Fj88hR6lToQA37_mXJu4A&oe=61EBCCA1
Lepényleső
Dolfi is hasonlókat képzelt magáról,de ő nem küldött üzenetet Graz-ból?
Málna
@kereső: Ettől a zárómondattól vált végképp hiteltelenné az egész mondandó. Ez csak egy kampánybeszéd.
Aki Én
@Málna: Nincs ebben semmi ,,hit,, kérdés.
Mindig rácsodálkozom mennyire nem ismeritek a gazdátokat.
Málna
@Aki Én: Még ha Orbánon is múlna, akkor sem szólna örökre. A politikában nincs olyan.
terlasz
@Málna: Fordítási hiba. Tudjuk, itt az "újságírók" magyarul sem tudnak.
Toller Béla
@Eladott Ország: A fidesznek sohasem volt kétharmada, s azavazatok alapján, Csak a szavazatok összesítése és ezzel együtt történő kiértékelése alapján ! Trumpot is 8 millió szavazattal győzték le kis arányban ...
ómió
Amerikából, efftársak, nem "üzentek", hanem ráhazudták! Épp, ahogy ti idehaza szoktátok!
nezelodo
Ha István reinkarnációjának hiszi magát, akkor most a Sipos Bözsi kormányoz, ahogy egykor a Sarolt?
kissé felnőttem
a lánc szakitó játék" királyunk királyunk adj katonát!! magamat vagy rongyos bakát ?
magadat te rongyos király ! "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.