Csütörtökön érkezik széllel és felhőkkel a hidegfront, így záporokra is számítani kell, amik könnyen átfordulhatnak hózáporokba és havazásba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán túlnyomóan derült idő várható, a Tiszántúlon a késő délutáni, kora esti óráktól megvastagszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szelet a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban kísérhetik élénk lökések, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. Késő este +1, -5 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Napos, csapadékmentes szerda várható, utána viszont jön a hidegfront

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szerda az éjszaka első felében keleten fátyolfelhős, másutt derült égre számíthatunk. Éjjel északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Csütörtök hajnaltól lassacskán északnyugatira fordul és ismét erőre kap a szél. Hajnalban 0, -8 fokot olvashatunk le a legtöbb helyen a hőmérőkről az északkeleti tájakon lesz a hidegebb.

Csütörtökön egy hidegfront vastagabb, összefüggőbb felhőzete vonul át felettünk északnyugat-délkelet irányba, mögötte felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. A front mentén több helyen eshet, mögötte záporos csapadék valószínű: az esőt egyre inkább havas eső, havazás váltja fel. A délnyugati, majd az északnyugati, nyugati szél főleg az északi országrészben megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A kora délutáni órákban 1, 8 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

A népi bölcsesség szerint, ha Piroska napján fagy (ez kedd, január 18. volt), 40 napig el nem hagy – és a csütörtökön érkező hidegfronttal ez részben be is igazolódik, mert hidegebb levegő fog hazánk fölé áramlani a meteorológiai szolgálat videója szerint.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.