Nagy garral be lett jelentve, hogy kérhető a negyedik oltás, ám az orvosok még nem kapták meg a szakmai eljárásrendet, ennek hiányában viszont saját felelősségre nem nagyon vállalják be az oltások beadását.

A Népszava cikke szerint megint nem sikerült azokat tájékoztatnia a kormánynak egy rendelkezésről, ami leginkább őket érinti. Most a negyedik oltásról és az orvosokról van szó, a lap szerint ugyanis a doktorok semmiféle tájékoztatást nem kaptak arra vonatkozóan, hogy kiket lehet beoltani. 

A páciensek már kérik a negyedik oltást, az orvosoknak viszont még nem szólt a kormány, hogy kinek adhatják be

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a közvetlenül az oltópontokon jelentkező embereket vagy beoltják a negyedik oltással, vagy nem, ez a tapasztalat. A Népszavának megszólalt egy fővárosi oltópont vezetője, aki azt magyarázta, hogy

szakmai eljárásrend hiányában nem tudunk felelős döntést hozni, az orvosaink pedig így nem vállalták a felelősséget.

Gulyás Gergely miniszter a legutóbbi Kormányinfón jelentette be, hogy a negyedik oltást az orvossal való konzultáció alapján bárki megkaphatja, és azt is megígérte, hogy még azon a héten megjelenik az erről szóló szabályozás. 

Orbán Viktor miniszterelnök viszont egy nappal később a szokásos rádiós szózatában már arról beszélt, a negyedik oltást a harmadik oltás után négy hónappal lehet beadatni, hat hónappal a harmadik vakcina után pedig a kormány ajánlja is ennek beadatását. Ugyanakkor viszont a regisztrációs oldalon még nem lehet az újabb dózisra jelentkezni, a kormányzati vakcinainfós levélben pedig még szó sem esett a negyedik oltásról. 

A Népszavának nyilatkozó orvos arra is kitért megszólalásakor, hogy elmondta, még nyomtatványt sem kaptak a negyedik oltás igényléséhez, de a páciensek már jönnek és égnek a telefonvonalak. Mint elmondta, telefonon kért iránymutatást a kormányhivataltól, ahol viszont mindössze annyit tanácsoltak neki: ne bonyolítsa túl, aki kéri a negyedik oltást, annak adják be.

Forrás: nepszava.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
látom akad hülyéből utánpótlás...nyomatjátok magatokba az eredeti " vírus " ellen " kifejlesztett " vakcinát..holott még a covid-tálibok is elismerik, a mostani mutánsok köszönőviszonyban sincsenek az alap vírussal..és erre akarjátok kötelezni az embereket?..nyugodtan felfordulhat az összes, aki az erőszakos oltás mellett van..
csipetke
...és ki a nyavalya csinálná meg a hiányzó szakmai eljárásrendet? A két belassult idős ember,nyunyó néni,vagy kásler?Ők dísznek rondák,másra meg nem jók, csak viszik a nemkevés közpénzt. Sajnos ebben a kormányban igen kevés olyan ember van,akinek a posztjához illene/kellene bizonyos végzettség,de orbánnál nem is az volt a cél,hogy az illető értsen ahhoz a bizonyos szakterülethez. Többek közt ezért (is) csúsztunk a gödörbe.Nem véletlenül vagyunk Európa majd'legutolsó országa,szegényországa. A halottak számában viszont egészen elöl járunk,köszönhetően a végletekig lepusztított egészségügynek
magyar1
Ha a páciens aláírja, saját felelősségre miért ne adják be?
magyar1
Én meg aláírtam, hogy nem kérem. Hagy döntsem már el én hogy akarok meghalni, ennyi ésszel az eutanáziát is bevezethetnék. Van aki nem akar szenvedni.
simmering73
Pedig tele volt vele a média. 65 feletti krónikusok. Ezeknek a rövidtávú memóriájával komoly gondok vannak. Vagy csak szimplán hazudnak?
ómió
De szólt! Előbb konzultáljanak a háziorvosukkal!
ómió
@ómió: Mármint a páciensek! És, hogy kinek beadható, azt inkább az orvosnak kell tudnia, semmint a kormánynak.
simmering73
@ómió: Ma délelőtt fel lett hívva a háziorvos. Azt mondta, hívjam a jövő héten, mert semmi ajánlást nem kaptak még erre vonatkozóan.
simmering73
Én nem értem az oltásellenesek hisztériázását. Kötelező az oltás? Nem. Aki akarja oltat, aki nem, nem. A f@szt kell ezen ennyit vergődni.
ómió
@simmering73: És az orvos az ajánlásokat a kormánytól szokta kapni? Nem az orvosszakma ajánl a kormánynak, hogy az mit tegyen normává, netán szabállyá "oltakozásilag"?
Nessy
Eljárás rend hiányába az orvos felelőssége, mikor és mit ad be a paciensnek negyedik oltás címén! Ergo, ha nem azt a vakcinát, hanem más tipusut kell adni, mint az előző volt, de ezt senki hivatalosan nem mondja meg, nem írja le, és probléma lép fel, akkor gondatlan veszélyeztetés miatt az orvos lehet felelős. Nem ér rá az operett törzs, meg a többiek, akiknek ez a feladata? Szóljanak a külügyérünknek, és a főnökének, a két fő virológusnak! Majd ök döntenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.