De volt, hogy az államtitkár irodájába igyekezett, egy üveg ital kíséretében.

A 444 folytatta a hétfőn megkezdett cikksorozatát a Völner-ügyről, amelyben az 1734 oldalas nyomozati anyagból és az abban szereplő telefonhívások lehallgatási jegyzőkönyveiből közölnek részleteket.

444: Schadl egyszer a minisztérium bejárata közelében adta át a kenőpénzt Völnernek

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Dunakanyar Művészeti Fesztivál sajtótájékoztatóján a Duna Event hajón Visegrádon 2021. június 21-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Mohai Balázs

A második cikkben a Telex cikke szerint arról számoltak be, hogy Schadl György, a bírósági végrehajtók elnöke nem volt szívbajos: egyszer a minisztérium bejárata közelében adott át hárommillió forintot Völner Pálnak (aki korábban miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár volt, de erről lemondott, mikor kibukott az ügy), máskor pedig az irodájában, egy üveg ital kíséretében zajlott az átadás.

A lap megjegyzi, a nyomozati anyagban szereplő lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Schadl és Völner egymás között nem féltek bizonyos neveket és összegeket elmondani, vagyis abban hihettek, hogy sérthetetlenek. Nincs nyoma annak sem, hogy figyelmeztették volna egymást, hogy inkább személyesen egyeztessenek.

Schadl az egyik lehallgatási jegyzőkönyv szerint ezt mondta egy munkatársának:

Figyelj csak! Írd már föl, hogy viszek egy hármast a barátunknak, akinek szoktam!

Egy másik alkalommal ezt mondta a telefonba:

Valami, valami szatyorral, meg valami piát tegyél már! Mindegy, hogy mit, csak valami viszonylag normális piát. Nem kell izé, mert nem az a lényeg, csakhogy legyen ott nálad, tehát.

A 444 közölte az egyik jegyzőkönyv alapján Völner véleményét az Emberi Erőforrások Minisztériumáról is (Völner az igazságügyi tárcánál dolgozott): 

Az Emmi egyébként egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek, csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező lusta ember

A Völner-ügy december 7-én derült ki a nagy nyilvánosság előtt, miután a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy Völner Pál fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forint közötti összegeket (összesen több mint 83 millió forintot) kapott Schadl Györgytől, a bírósági végrehajtók elnökétől azért cserébe, hogy elintézzen neki bizonyos dolgokat. Az ügynek 12 gyanúsítottja van, többen – így Schadl is – előzetes letartóztatásban van. Völner mentelmi jogát felfüggesztette a Parlament, azóta már ki is hallgatták. Völner szerint a Legfőbb Ügyészség indítványa zavaros, összefüggéstelen és az sem derül ki belőle, hogy mi miatt gyanúsítják.

A 444 hétfői, első cikkéből kiderült, hogy Völner egy rokona kapcsán arra kérte Schadlt – aki a Pécsi Tudományegyetem jogi karán oktatott –, hogy szóljon oda egy, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen oktató ismerősének ,hogy a rokonnal legyenek kíméletesebbek. A cikk szerint Rogán Antal kabinetfőnökének a PTE-n intézte el Schadl, hogy helyette valaki más vizsgázzon – ott az egyik érintettnek, egy tanársegédnek már fel is függesztették a vizsgáztatási jogát. A lap hasonló esetről számolt be Szegedről, ott azonban az egyetem egynapi vizsgálat után kijelentette, hogy nem történt semmi szabályellenes. A Pázmány még nem válaszolt a sajtó-megkeresésekre.

Forrás: 444.hu, telex.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ne kelljen sokat cipekednie a szerencsétlennek.
Sziszifusz
Sokat sejtetőnek tartom, hogy a Völner ügy aktáihoz még a nyomozati szakaszban, a közismerten kormánykritikus 444. hozzájuthatott. Abban mindenki biztos lehetett, hogy azok tartalmát közre adják. Ez volt a cél ? Ugyan miért ?
nezelodo
Nagyon jól ismerték ezt a "nejlonszatyros átutalást" azok a trafikmutyis haszonélvezők is, akiknek olyan vállalkozásuk volt amit potyán igénybe vehettek az ifjú demokraták, vendéglő, szálláshely, hajózás, nyomda, repülőgép és helikopter üzemeltetés, borászat, stb. Egyáltalán nem újkeletű ez a magatartás, holott ők sem tulajdonosai lettek az országnak, hanem megbízott vezetői.
jesz
El kellene zavarni ezeket, a pénzt meg elkobozni, ingatlanokat elvenni, zár alá helyezni...még MZP is kussol ez ügyben
Sámannus
Lekellet menni a lóvácskáért mert a talicskát mégsem hagyjuk a bót előtt no.
Béla333
"Schadl egyszer a minisztérium bejárata közelében adta át a kenőpénzt Völnernek"

Azért, mert ez a szegény Völner annyit dolgozott, hogy arra sem volt ideje, hogy biztonságos helyen gyűjtse be a kenőpénzeket.
Vagy valamiért annyira biztos volt a dolgában, olyan cinikus volt, hogy nem ez sem érdekelte.
tudode
A Völner valójában csak egy sneci a NER cápák között!
.
Nagyon bibám összeállításban tájékozódhat az ÉRDEKlődő állampolgár a NER cápáiról
.
---- "Orbán Sára új cége több fontos NER-vállalattal azonos telephelyen működik” Oligarchia
www.youtube.com/watch?v=-YHajjYkSw8
.
""" Budapesten található egy irodaház, amely bár első ránézésre nem tűnik különlegesnek, mégis az. Ugyanis ebbe az irodaházba van bejegyezve számos olyan cég, amelyek fontos szerepet játszottak a NER 12 éves történetében. Magántőkealapok, napelem-parkok, és még sok minden más kötődik ide, többek között Tiborcz István vállalkozásai. Ide jegyezte be új cégét tavaly decemberben Orbán Sára is, és bár erről a vállalkozásról még nem lehet sokat tudni, az biztos, hogy a telephelyválasztásban biztosra ment.""
-----------------------
.
Amelynek az a lényege, hogy minden út FELCSÚTRA vezet!
.
Amelyre nem volt példa a honfoglalás óta!
verőce21
Tudtuk már 30 évvel ezelőtt, hogy ez a jogásztúlképzés el fog lehetetleníteni minden gazdasági és társadalmi kapcsolatot az országban!

Mert saját létjogosultságukat kell igazolni és ezért beférkőznek a társadalom minden rétegébe...!
Józsipapa
jó véleménye volt az EMMI -ről;
" az egy trágyadomb "...
akkor az IM az micsota...
völner elvtársat mikor tartóztaják le ???
ómió
Megint összegyűlt az efftársi ráhazudnivaló?
magyar1
Ezért nem szabad milliós fizetéseket adni egy-egy vezetőnek, aki olyan úgyis belemegy a hatalmánál fogva elérhető csalásokba.
odst
„Az EMMI egyébként egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek. Csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező, lusta ember.”

hirklikk.hu/kozelet/orban-minisztereit-kerdezi-kasler-tragyadombjarol-az-mszp-tarselnoke/392627/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.