Egy hónapra elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak a letartóztatását, akit a múlt év végi budafok-tétényi gyilkossággal gyanúsítanak – írja az Index.hu a Fővárosi Törvényszék nyomán.

Letartóztatták a férfit, aki megfojtotta, majd a Dunába dobta áldozatát
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A gyilkossággal gyanúsított, szintén 33 éves férfi az áldozat állítólagos szexuális közeledéséve indokolta, hogy december 27-én egy bőrövvel, hirtelen felindulásból megfojtotta őt, majd holttestét a Dunába dobta

– közölte korábbam Latorovszky Gábor az MTI jelentése szerint.

A férfi teljes körű, tényfeltáró beismerő vallomást tett az ügyben. Korábban már állt bíróság előtt hasonló bűncselekmény miatt, emellett pedig több folyamatban lévő eljárás is folyik ellene – írja az Index.hu.

A bíróság hétfőn elrendelte a férfi letartóztatását. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese ismertette: a gyilkosság áldozata, a 33 éves érdi férfi eltűnését édesapja január 5-én jelentette be.

A rendőrség az áldozat eltűnésének bejelentése után kilenc nappal megtalálta a holttestet a főváros XXII. kerületében a Duna-parton, az iszapba süllyedve.

A két férfi ugyanott dolgozott október óta. A nyomozás adatai szerint a bűncselekmény környékét egy közeli munkásszállón kínált szálláslehetőség miatt keresték fel.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.