Erősen megnövekszik a felhőzet észak felől, több hullámban fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék.

Az esőt előbb a hegyekben, délután pedig már síkvidéken is havas eső, hózápor válthatja.

Akár 1-2 centiméter hó is eshet, amely elsősorban a magasabban fekvő helyeken marad meg. Hajnaltól a nyugatira, északnyugatira forduló szél megerősödik, olykor viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet délután +4 fok körül alakul, késő estére -1 fok köré hűl le a levegő.

Havas eső, hózápor is jöhet a hétvégén – erre kell felkészülni

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Északkeleten havas eső, havazás lesz jellemző, másutt pedig az esőt, havas esőt délutántól észak felől egyre nagyobb területen váltja fel hózápor. Rövid idő alatt pár centis hótakaró is kialakulhat.

Pénteken felhőátvonulásokra lehet számítani, az ország nagyobb részén több órára is kisüthet a nap. Helyenként előfordulhat hózápor. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. A legmagasabb hőmérséklet 0-4 fok között várható.

Szombaton a Dunától keletre általában gyengén felhős időre számíthatunk, több órás napsütéssel. A Dunántúlon, különösen a nyugati határvidéken erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Nyugat-Dunántúlon többfelé várható havazás, másutt csak hószállingózás. Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. Hajnalban -8 és -2 fok, délután pedig -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a Dunántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet, másutt azonban időnként megnövekedhet. Délután országszerte változóan felhős idő lesz, több-kevesebb napsütéssel. A Dunántúlon több helyen, valamint északkeleten és keleten szórványosan előfordulhat hószállingózás, havazás. A Duna-Tisza közén a legkisebb az esély csapadékra, késő délután, este pedig számottevő csapadék már sehol sem várható. Az északias szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -8 és 0 fok között várható.

Forrás: OMSZ

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.