Zöldpárti és balliberális európai parlamenti (EP-) képviselők egy csoportja levélben fordult az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalához, és a magyar választásokba való beavatkozást sürgetik.

Varga Judit teljesen kiakadt, hogy az EBESZ be akar avatkozni a 2022-es választásokba

Fotó: MTI/Varga György

Mindezt Varga Judit igazságügyi miniszter írta meg csütörtöki Facebook-bejegyzésében. 

A politikus kifejtette, az EP-képviselők levele „természetesen tele van hazánkat érintő csúsztatásokkal és nemtelen bírálatokkal”. Tapasztaltuk, Brüsszelben már hónapokkal ezelőtt kezdetét vette a magyarországi választási kampány – fogalmazott. Szerinte az európai baloldal célja egyértelmű, befolyásolni akarják a szavazás eredményét.

A levelet kiadó EP-képviselők azonban elfelejtik, hogy az EBESZ az elmúlt években mindig küldött megfigyelői missziót Magyarországra, „nincs ebben semmi különös, ez bevett szokás” – mutatott rá Varga Judit. 

Hozzátette, ahogy az elmúlt években, úgy most is egy szabad és demokratikus választásról győződhetnek majd meg a nemzetközi szervezet küldöttei.

A miniszter szerint az mindenesetre beszédes, hogy „2006-ban nem aggódott ennyire a demokráciáért az európai baloldal, mint most”. Így fogalmazott:

Ne legyenek kétségeink: a bürokraták minden lehetséges platformon próbálkoznak majd és minden lehetséges eszközt be fognak vetni azért, hogy befolyásolni tudják a választások kimenetelét.

A miniszter arról is beszélt, hogy „mi azonban itt leszünk, éberek maradunk és nem fogjuk hagyni, hogy a magyarok döntésébe bárki is beleszóljon külföldről!”

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Libuci! Nem "beavatkozik", de figyeli a kezeteket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
A "trükkök százait" kéne bevetnetek, Judit! Akkor "ebeszék kusikáltak", mint "objektum a fűben"!
Peller Anikó
@Macskaszem: "Az fél, aki bűnös.
Az ellenzéknek nincs félnivalója. Javaslom, külön figyeljenek az informatikára, mert mióta Lölő tulajdonolja, kódolva van benne a fidesz győzelem."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok