A cikksorozatunkban a 2022-es választások előtt, megpróbálunk mindent összeszedni ami hatással lehet az országgyűlési választások eredményére. Cikkünket azokból a témákból emeltük ki, amelyek a legnagyobb érdeklődést, és a legtöbb kommentet és más aktivitást eredményeztek az oldalon.

Elbukhat a Fidesz és Orbán 2022-ben: négy botrány a közelmúltból, amely padlóra küldheti őket

4 ok amiért bukhat a Fidesz idén. Több olyan eset is volt, mely felkavarta a politika és a közvélemény állóvizét, és így helyet kap a listánkon.

Hibás járványkezelés

A koronavírus teljesen megváltoztatta a mindennpajainkat, és több mint két éve a részünkké vált. A társadalmunk megosztott lett, és oltottakra oltatlanakra szakad. Január 11-én a koronavirus.gov.hu oldalon szomorú adatok láttak napvilágot:

Magyarországon a koronavírus már több mint 40 ezer áldozatot követelt.

Az ellenzék erre közleményben reagált, amelyben keményen bírálják a kormány járványkezelését.

Már 40 ezer ember hunyt el koronavírus következtében Magyarországon. Ez a szám is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány járványkezelése kudarcot vallott. Most, hogy az ötödik hullám elején járunk, tartanunk kell attól: az eddigieknél is nagyobb számban veszítjük el honfitársainkat. Felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal indítson oltási kampányt, bővítse a tesztelési kapacitásokat és biztosítson elegendő, megbecsült szakembert a kórházakban

– kezdődik az írás, amelyet több ellenzéki politikus is posztolt a közösségi oldalára.

Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy nincs érdemi járványkezelés, de még felvilágosítás sem, nem tesztelnek eleget, a lakosság pedig semmiféle transzparens tájékoztatást nem kap. A kormány szinte mindent egy lapra tett fel, méghozzá az oltásra. Ám mintha megtorpant volna az oltakozás a jelenlegi adatok szerint 6 325 143 oltásnál járunk. Ez a szám, mintha alig nőne, hiszen például augusztus 13-án  5 millió 669 ezer volt. Innen is látható, hogy mintha folyamatosan csökkenő tendenciát mutatna az oltások száma. 

Ám, ha mindent egy lapra tettek fel, akkor megléphették volna a kötelező oltást, mint a sokáig Magyarország víruslaborjának kiáltott Ausztriában. Ez viszont idáig nem történt meg.

Az emberek pedig egyre kevésbé veszik figyelembe a korlátozásokat, és mintha megtanultunk volna együtt élni a járvánnyal, annak ellenére, hogy ismét meredeken emelkedik a fertőzöttek és a halottak száma.

A csirke far-hát ügy és az árbefagyasztások

Az inflációs nyomás  a szakértők szerint is fokozódik, mert az üzemanyagár befagyasztása hamarosan újra jól fog jönni, hiszen a GKI szerint a Brent-olaj hordónkénti ára a 150 dollárt is elérheti idén.

Eddig ezt jövőre várták, ez hatalmas csapás, hiszen így elérhetünk a 650-700 Ft-os árszintre, ott viszont már nem lehet fenntartani a befagyasztást, mert az országra nézve katasztrofális hatással lenne. Bezárnának a kutak, utcára mennének az emberek.

Ezek mind látszatintézkedések, amelyekkel az elszálló inflációt akarták megfogni.

De ugye az nem sikerült, hiszen decemberben 7,4%-kal emelkedtek a fogyasztói árak, ez meghaladta a 7,1%-os várakozásunkat is.

Az inflációs meglepetés fő oka az élelmiszerek gyors drágulása, ezt pedig az energiaárak, és az alapanyagárak felől érkező termelői árnyomás hajtja, de valószínű, hogy a növekvő inflációs várakozások és áremelési szándékok miatt is könnyebben tudott ez utat törni a fogyasztói árakba.

Az emberek érzik azt, hogy minden többe kerül, és az élet egyre nehezebben megfizethető. De közben azt látják, hogy a KSH szerint minden rendben, hiszen 200 ezer a minimálbér, és 430 ezer az átlagfizetés. Jó kérdés, hogy elhiszik-e ezt.

Pár napja már kifejtették, hogy az árbefagyasztás is könnyen vezethet a bukáshoz, amennyiben a csirke far-hát ügyet vesszük alapul. 

Hatalmas haszna nem lesz, hiszen pár száz forintos költségekről beszélhetünk abban az esetben, ha a KSH statisztikát vesszük alapul, és azt, hogy mennyit vásárolnak ezekből a termékekből a magyarok.

Ám, a dolog olvasata ennél sokkal komplexebb, hiszen a boltosok már a kiskapukat keresik, és a termelőknek sem tetszik az, hogy a nagy multik inkább a külföldi beszállítókhoz fog nyúlni.

A közgazdászok szerint könnyen lehet, hogy fordítva sül el a puska.

Az emberek azt fogják látni, hogy ennyi ilyen ember van? Elkezd bennük motoszkálni a gondolat, hogy ennyit ért 12 év kormányzás, hogy számít az a 10-20 forint egy kiló csirke far-hátnál. És akkor gondolkozni kezdenek.

- nyilatkozta lapunknak szombaton egy közgazdász. 

A társadalom helyzetét remekül reprezentálja ez a lépés. A választások előtti osztogatás inkább tűnik kétségbeesett kapkodásnak, mint reális válságkezelésnek. Az gáz és az áram egyre drágább az egész világon.

Nem mehetünk szembe a trendekkel, mert akkora lesz az államadósság, hogy ha megint nyernek a ciklus közepén csődöt fognak jelenteni.

- reagált az energetikai árrobbanásra.

Hiába próbálnak csodafegyverekkel választást nyerni azok mostanra elavultak, és vagy az ország gazdasági stabilitását akarják megőrizni, vagy mindent feláldoznak annak az oltárán, hogy a gazdasági folyamatokat nem szem előtt tartó embereket megnyerjék.

A Völner-ügy

Bombaként robbant a hír, hogy a legfőbb ügyész hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsította a Fidesz-kormány államtitkárát, amely szépen lassan gyűrűzik egyre tovább. Annyira, hogy már egyre több kormánypárti politikus is belekeveredett. 

Tízmilliós nagyságrendű kenőpénz elfogadásával gyanúsították meg Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium azóta lemondott államtitkárát az elmúlt évek egyik legsúlyosabb kormányzati korrupciós botrányában. A Magyar Bírósági Végrehajtó Karhoz kapcsolódó, összességében százmilliós nagyságrendű visszaélés-sorozat beletáthatatlan következményű lehet. Próbálták megfogni, de kiszökött a szellem a palackból. 

Schadl György egyetemi vizsgákat "húzott elő a kalapjából" Völner Pál egyik rokonának és Rogán Antal kabinetfőnökének.

Konkrétan kamerák alatt zajlott Schadl és Völner utolsó, huszonegyedik olyan találkozója, amikor az ügyészség gyanúja szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetője kenőpénzt adott át a lemondott államtitkárnak.

A két férfi ugyanis az Igazságügyi Minisztérium Nádor utcai épületének bejáratától néhány méterre, biztonsági és térfigyelő kamerák előtt találkozott egymással.

Ám van még itt egy titokzatos figura, azaz a "Gazda" ugyanis a nyomozati anyag szerint Schadl rendszeresen bevonta ügyleteibe régi ismerősét, R.-t is, aki egy nyolc osztályt végzett, szakképesítés nélküli férfi, és akit egyszer már felfüggesztett börtönre ítéltek sikkasztásért. 

Mint kiderült 2015 és 2021 között kétszer is átvilágították a korrupciógyanúba keveredett Völner Pált, de mégsem találtak semmit, ami miatt büntető eljárás megindítását kezdeményezték volna.

Homoszexuális = Pedofil

Még nyáron írtunk arról, hogy valami megváltozott most a foci Eb körül, valami más lett, és valami kellemetlen keserűség lepi el az ember száját. De hogy jutottunk el idáig?

Orbán, a saját háza mellé is épített egy kisebb stadiont, de jött a vírus, és annak ellenére, hogy a Puskás Akadémia FC labdarúgóklub először a 2013–2014-es szezonban szerepelt az NB I-ben, 2017 óta újra ebben a bajnokságban játszik, mégsem tudott meccsre menni!

2016-ban Magyarország döntetlent játszott Portugáliával, 2 góllal verte Ausztriát tömegek lepték el az utcákat, örömünnep volt. Végre mi is megtapasztalhattuk azt, hogy milyen az amikor a magyar válogatott jól szerepel.

Múlt év februárjában februárban Gulácsi Péter felszólalt a gyűlölet ellen

Én kiállok a szivárványcsaládok mellett!

A szivárványcsaládok melletti kiállás azután indult el, hogy az Országgyűlés két éve december 15-én megszavazta az Alaptörvény módosítását, azaz szigorította az örökbefogadás szabályait, és törvénybe foglalta, hogy az anya nő, az apa férfi.

El is kezdődött az Eb. Magyaroszágon egyedülállóan teltházas meccsekkel és meglehetősen jó hangulattal, tényleg úgy nézett ki, hogy Orbán álma valóra válik, és mi leszünk a legboldogabbak, ha a magyarok annyira jól fognak szerepelni ebben az igen csak nehéz csoportban amennyire csak tudnak.

De nem ez történt.

Június 15-én Magyarország – Portugália meccsen három gólt lőttek a portugálok elképesztően gyorsan, ám ennek ellenére, a csapat meglehetősen jól bírta. Ám ez előtt pár nappal már Orbán egyetértett azzal, hogy a magyar válogatott nem térdel le.

A magyar ember csak a Jóisten, a hazája és a szerelme előtt térdel le

- mondta a miniszterelnök akkor.

Szerinte alapvetően rabszolgatartó országok találták ezt ki, de a rabszolgatartó múltból származó terheket az érintett népnek magának kell feldolgoznia; azon országok, amelyek nem voltak rabszolgatartók, ebben nem tudnak segíteni.

A magyar-portugál meccs napján érkezett az a jogszabály, ami rég váltott ki olyan heves reakciókat mint a Kocsis–Selmeczi-féle pedofíliaellenes törvény.

Ráadásul az eredeti indítványhoz a törvényalkotási bizottság olyan módosításokat nyújtott be, amelyek tudatosan összemossák a homoszexualitást a pedofil bűnözők elleni szigorúbb fellépéssel.

Ez után hamarosan tüntetések kezdődtek Pesten, ameddig a magyar közélet leginkább a homofób törvénnyel, az egyetemmel és a fokozódó kánikulával volt elfoglalva addig a csapat a legjobb tudása szerint készült fel a kegyetlen ellenfélre a világbajnok francia válogatottra, aki gyilkos trióval állt ki a magyarok ellen.

Nyáron München főpolgármestere, Dieter Reiter szégyenteljesnek nevezte az UEFA keddi döntését, miszerint a városi stadion nem kaphat szivárványos megvilágosítást a magyar válogatott elleni meccs idejére.

Az egész világ szinte a magyarok ellen fordult a kormány miatt, az EU országok jelentős része elítélte a törvényjavaslatot, és tiltakozásul még az FC Barcelona és a Volkswagen is szivárványos logóval tiltakozik az UEFA döntése ellen.

Az új magyar törvény csak világosan rögzíti, hogy a gyermekek szexuális neveléséről kizárólag a szülő dönthet. Az iskolai nevelés nem állhat ellentétben a szülő akaratával, az legfeljebb csak kiegészítő lehet, formáját és tartalmát pontosan meg kell határozni, és a szülők egyetértéséhez kell kötni. A szülők joggal várják el azt is, hogy olyan felületeken, amelyeket gyermekeink korlátozás nélkül használnak, se pornográfia, se öncélú szexualitás, se homoszexualitás, se nemváltoztató programok ne legyenek elérhetőek. Ezeket a korlátozásokat is sebészi pontossággal meg kell határozni. Felfogásunk szerint a felnőtt szabad embernek nem valamiféle világi hatóság előtt kell számot adnia az életéről, hanem a Jóisten ítélőszéke előtt, ha annak eljön az ideje

– írta ezzel kapcsolatban Orbán a Szamizdat 10. néven megjelent cikkében. 

Alig 10 nappal ezelőtt azt mondta:

lesznek támadások a családokat védő intézkedések miatt Brüsszelből, de ezeket ki tudják védeni, mert vannak európai jogszabályok, "amelyek a mi jogainkat is garantálják", és az elmúlt időszakban, "tíz-egynéhány évben a magyarok bebizonyították, hogy nem vagyunk gyávák, nem száll inunkba a bátorságunk, kiállunk a gátra és megvédjük a saját érdekeinket; itt is ez lesz majd".

Hangsúlyozta:

Magyarország szabad ország, ahol a felnőttek maguk választhatják meg életformájukat, ám el kell ismerni a szülők azon jogát, hogy ők mondják meg, hogyan akarják nevelni gyermeküket, például olyan érzékeny kérdésben, mint a szexualitás.

Ám az egészben a leggroteszkebb az volt, amikor arról beszélt, hogy

a homoszexualitás is jelen van a világban „aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita

Orbán hozzátette azt is, hogy minden szülő joggal tart igényt, hogy ha az iskolában akarják szokatlan dolgokkal szembesíteni a gyerekeinket”, akkor dönthessen úgy is, hogy ebből nem kér.

Mind a négy ügy súlyos, és mind a négy mellé fel lehetne még sorakoztatni ügyeket, de az elhibázott járványkezelés, a befagyasztott árak, a homofóbia, és a Völner ügy is mind-mind az ellenzék malmára hajtja a vizet.

Azt azonban nem lehet tudni, hogy ők hogyan fognak ezekkel játszani.

Ám legyünk biztosak abban, hogy ahogy közeledünk a választásokhoz fokozatosan fognak kihullani a csontvázak a szekrényből mind a két oldalon!

a.k.a Harvey Frank

Cikkünk véleménycikk, mely nem feltétlenül tükrözi a Propeller.hu szerkesztőségének és munkatársainak az álláspontját.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Arra szavazok, hogy a botrányok kevésbé érintik meg a fideSS-szavazókat, hiszen eddíg is botrányról botrányra lendítette át magát a NER és a szavazóik változatlanul azon az oldalon álltak, hogy egyszer rájuk is süt majd a nap és részesülnek a NER csodáiból, függetlenül attól, hogy rendszeresen ugyanaz a kör volt a nyerő. Ugyan a csirke far-hát ügy jelzés értékű, de ameddig nem érzik a saját bőrükön, hogy tartósan a "fizetős" oldalon lesznek, addíg nem fogják komolyan venni a gazdasági ellehetetlenülésüket, hiszen eddig is megvoltak a bűnbakok. Lásd Soros, az EU, a migráncsok és az LMBTQ.
Ám egyszer elfogynak a csalinak bedobott "támogatások", romlanak az anyagi viszonyok és akkor eljön az ébresztő ideje.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
“Hogy hol tartanánk, ha az elmúlt közel 12 évben egy valóban hozzáértő, lelkiismeretes és tisztességes kormány vezette volna az országot, arról legfeljebb csak elképzeléseink lehetnek. Hogy mekkora erkölcsi rombolást végeztek azon felül, amennyi pénzt kiszivattyúztak a közösből, azt ember nem tudná megmondani. Amit viszont mindezeken túl még mindig nem értek, az az, hogy egy esetleges bukta után mi lesz itt? Mi lesz például Orbánnal? Jó, tudjuk, még 30 évig fogja osztani az észt, de ha mégsem, és tényleg oda kerül, ahová való, akkor hogyan tovább? Visszavonul a felcsúti parasztházba és bajuszt növeszt? Vagy mint Rákosi, száműzetésben tölti hátralevő éveit, Putyin vendégeként Oroszországban? Vagy Berlusconihoz hasonlóan mérgezi tovább a levegőt, és orgiákat rendez a hatvanpusztai gigabirtokon? Ha ez az ember ezt megússza, akkor ne nagyon várjunk csodát egy estleges kormányváltástól. Ha ez a bűnszervezet nem lesz felszámolva, akkor itt semmi nem fog változni. Ha ezt a szennyest nem dobjuk ki, és nem mondunk mindörökre nemet arra, amit Orbán művelt, visszaélve a kétharmaddal, akkor ez az elmúlt legcikibb évtized továbbra is ott fog bűzölögni a magyar közélet szemétdombján. Ahogy terroristákkal nem egyezkedünk, úgy bűnöző politikusokkal sem. Remélem, senki nem fogja annyival megúszni, mint amennyivel eddig megúszta Simicska, Kaleta, Szájer, Borkai, Balog, Rogán, Kósa, Bayer, és sorolhatnám reggelig. Nincs bocsánat az elmúlt 12 évre. Nincs magyarázat arra, amit tettek és folyamatosan tesznek ellenünk. De ha ennek ellenére mégis futni hagyják ezt a bagázst, akkor az ellenzék is csak egy levegőbe beszélő, megalkuvó banda. Egyszerűen nem szabad hagyni, hogy Orbán nevessen a végén. "
Ne hagyjuk hogy Orbán nevessen a végén.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/07/orbannevetes.jpg
magyar1
@Yoda69: A fejlett világ már azt jelenti manapság, hogy elhülyültek gyülekezete. Ahol ilyen vezetők vannak mint az eu-ban, ott nem lehet normális életről beszélni sem. Ennél a Szovjetunió is jobb volt.
A pcr tesztek is úgy szarok ahogy vannak, már arról is el lehet képzelni, hogy manipuláltak. Színház az egész világ és csaló. A pénz a mozgatórugója mindennek a tudásnak és a vakcinának is.
Yoda69
@magyar1: Huh, ez aztán "komoly" életfelfogás. Szerintem neked fogalmad sincs mi van a vilagban. Jartal mar egyaltalan kulfoldon?
A PCR-tesztek amiket a kinaiaktol vettek lejarva felaron, azok tenyleg szarok, viszont szarra kerestek rajta magukat szijjjartoek es orbanek.
Aki Én
Azt kellene már látni végre, hogy annak az 1-1,5 millió hithű fideszesnek hiába mondunk bármit, van egy párezres érdek-fideszes, a többit meg elcsalták eddig is, ahogy azt láthattuk.
Mert csalás a köztévé, a határon túliak szavaztatása, a korlátlan közpénzmennyiség, a hazudozás, félrevezetés...
SÍva
Csak négy? És hol van a botrány a Bróker Marcsikát kisérgető Kósával kapcsolatban? Marcsikát bezárták Kósáról meg megfeledkeztek!
Sámannus
Akkor még tovaris Feketéről sem beszéltünk, akinek oda szegelik a tárgyakat, hogy ne tudjon lopni. Beismerte hogy soxor is csinált ilyet. Kicsi korában nem is hallott ilyenről. azt elhiszem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.