Márki-Zay Péter kora este jelentette be, hogy bejelent valamit, itt vannak a részletek:

A koronavírus miatt karanténban lévő politikus arról tájékoztatta Karácsony Gergelyt, hogy az ellenzék népszavazási kezdeményezéséhez 470 ezer aláírást gyűjtött össze az Egységben Magyarországért összefogás. Péntek reggel 9 órakor adják le az aláírásokat.

Tájékoztatása szerint a Fudan Egyetemre és az álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazási kezdeményezéshez bőségesen összegyűltek (235 ezer + 235 ezer) az aláírások. Vagyis bár ez összesen 470 ezer aláírást jelent, 235 ezren írtak alá az ellenzék két népszavazási kérdéséhez. Népszavazás kiírásához 200 ezer aláírás szükséges, Márki-Zay Péter bejelentése alapján ezt mindkét kérdés esetében teljesítették.

A 470 ezres „trükk” nem minden ellenzéki politikusnak ment át, a momentumos Orosz Anna 235 ezer aláírásról posztolt a Facebook-oldalán.

A két témában még Karácsony Gergely kezdeményezett népszavazást. Márki-Zay Péter szerint az aláírások összegyűjtése a főpolgármester politikai sikere. Mivel előbbi koronavírusos, így nem tud ott lenni az aláírások leadásánál, ezt Karácsony Gergelyék fogják megtenni péntek reggel 9 órakor. „Lélekben együtt leszünk” – jelentette ki a főpolgármester, aki nagyon boldog. Hozzátette: az, hogy sikerült összegyűjteni az aláírásokat, az ellenzék közös sikere.

Az ellenzéki összefogás két népszavazási kérdésben gyűjtött aláírásokat:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje csütörtökön kora délután már kitett a Facebook-oldalára egy bejegyzést, amelyben azt írta, hogy sorban gyűltek szerdán a népszavazási aláírásgyűjtő ívek.

„Hálával tartozunk azoknak a lelkes önkénteseknek, akik a faggyal dacolva egész nap az utcákon állva képviselték ügyünket. Köszönjük nekik, és köszönjük annak a rengeteg embernek, aki egy aláírással támogatta az ellenzéki egységet. Ez a népszavazás a kormányváltás előszobája, áprilisban közösen buktatjuk meg minden idők legkorruptabb kormányát, és olyan Magyarországot építünk, amely mindannyiunk közös otthona lesz”

– fogalmazott Márki-Zay Péter a közösségi oldalán.

Egy hete még 170 ezer aláírásnál tartott az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás. Akkor Márki-Zay Péter azt mondta: a népszavazási kezdeményezésük a két témában elvezet „a kormányváltásig”, az április 3-i választásokon ugyanis az eddigi legkomolyabb népszavazás lesz, amelynek szerinte az egyetlen kérdése valójában az, hogy Fidesz vagy nem Fidesz.

Az ellenzéki összefogás tavaly decemberben vette át a Fudan Egyetemre és az álláskeresési járadékra vonatkozó aláírásgyűjtő íveket.

Forrás: Index.hu 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Néhány napja még 170 ezer volt... Abba is hagyták az aláírásgyűjtést...
Most hatvanezret behazudtak adatbázisból...?
verőce21
Leégett a DK iroda a betüzesedett fénymásolóktól... :)
penege
emlékszem a nolimpiára összeszedet 262 ezer aláírásra... a végén 160 ezer volt érvényes.. :D majd kiderül
Németh István
Én Indiába akarok menni szemműtétre, persze Tb. által finanszírozottan és mindenféle Tb. költség vállalással! Garantálom, hogy Földanya táplálékot veszek magamhoz, és legfeljebb primőrként füvet rágok, hangyákat fogyasztok húsként, száraz levelet aszalt gyümölcsként, ön tisztulok és biciklivel járok, ha a családdal megyek lendkerekes autóval megyünk bárhova!
A szavazásra megesküszöm, hogy a számok valódiak, csak ami mögöttük van az valójában nincs! Egyébként minden stimmel!
Eladott Ország
@penege: @Németh István: Mi magyarok különlegesek vagyunk, mert hagyjuk hogy egy diktátor telepedjen a nyakunkra és kisajátítsa magának az országot. A magyar Kim Dzsongun. Szomorú ránk nézve, hogy ennyire birkák vagyunk, legalább a gyerekeinknek biztosítanánk szebb jövőt, hogy ezeket a tolvaj hazug csaló bandát elzavarjuk!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/179956188_1767446160130227_7657244936100859587_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=NS5oBVyZbhgAX_2aS_j&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_T-Cf7S0PgF_bqFDrow-IC_nvYXVBRBYS9eS8vPDXDvg&oe=62105E3D
ómió
Ilyen "vonakodva", nehezen állt rá az a 470000 efftárs?
Németh István
Olyan szerény ember ez az mz/X, hogy mindig, meg állandóan csak ledöbbenek, nyugodtan bejelenthette volna 15 millió magyar aláírást is! Na most ő volt már Indiában szemműtéten ezt tehát jól látja! Az usa-ból jött ott átesett egy agyműtéten tehát tutira vágja a számtant! Neki már valójában disznószíve van azért bírja jól a kiképzést és tud benyalnia gyurcsánynak a csont keretig! De a többit már tudjátok ugye >>@Eladott Ország: @ómió: @penege:@Pipás: értitek???
Yoda69
Gratulálok!
Most orbannal a labda, hogy hogy akadályozza meg az ellenzéki nepszavazast.
Németh István
Legyünk igazságosak, tényleg elnézhette!! A hibás szemműtét után 4,7 millicsi a frankó! tehát biztos a győzelem, csalás az legfeljebb a 0,47 szint lehet a valósság, vagy akörül van! Az meg minimális, az a néhány ezer tényleg nem számít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.