Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Dózsa György úti tragédia egyik okozója, a szombathelyi börtönben jogerős büntetését töltő M. Richárd sztrókot kapott.

M. Richárd lebénult a sztrókja után, elmarad a tárgyalásVarga Bea bírót hallgatja az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt. Fotó: MTI/Mónus Márton

Elmarad M. Richárd pere, akinek állapota nem teszi lehetővé, hogy megjelenjen a bíróságon, erről beszélt a Borsnak a Dózsa György úti gázolás kapcsán elhíresült férfi ügyvédje – írja a 24.hu.

M. Richárdot december végén szállították a rács mögül a Tökölről Berettyóújfaluba telepített rabkórházba, miután sztrókot kapott.

Dr. Jován László most közölte,

védence bal oldala kezdetben teljesen lebénult,

a jogi védelmet ellátó szakember ezzel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg óvatosan, mindenféle konkrétumot kerülve, hogy az állapota javul, de lassú felépülés előtt áll.

Mivel egy stroke esetén az első óra a legfontosabb, egyértelmű, hogy minden ilyen pácienst a lehető legközelebbi egészségügyi intézménybe szállítanak, Richárddal azonban a szombathelyi kórház helyett egészen Berettyóújfaluig zötyögtek

– adott hangot aggályainak az ügyvéd

M. Richárd jelenleg is a Hajdú-Bihar megyei rabkórházban lábadozik, jelenleg képtelen megjelenni a bíróságon, ezért egy másik, folyamatban lévő büntetőpere is megtorpant.

Mint ismert, borzalmas baleset történt 2017 májusában a Dózsa György úton. Egy Citroën kanyarodni akart, amikor összeütközött egy egyenesen, nagyon gyorsan haladó Mercedesszel. Az utóbbi járművet M. Richárd vezette. A csattanást követően az egyik autó a közeli trolimegállóba csapódott. A szakértő megállapítása szerint a két halálos áldozatot követelő baleset elkerülhető lett volna, ha a Citroën vezetője nem vágja le a kanyart, illetve, ha M. Richárd nem hajt akkora sebességgel.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: MTI/Mónus Márton

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Azert megneznem azt hogy mennyire van lebenulva az, aki hetente otszor jar konditerembe.
jesz
@Yoda69: hmmm...ez hozzátartozik a körülötte lévő sok talányhoz...amihez készséggel asszisztálnak...vajon miért?
134.bátor
Isten nem ver bottal. Feltève,ha igaz...
Medvepapa
Ha már a magyar igazságszolgáltatás nem tudott ítélkezni, megtette helyette a élet.
Emmersson71
Azért, ha egy beteg emberről beszélünk, aki komoly traumát élt át, talán illene kulturáltan szólni...
Mondom, egy beteg emberről, nem erről a retek féreg gyilkosról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.