A fideszes képviselő, Bartos Mónika összesen 18 millió forintnyi fizetést vehetett fel arra, hogy elősegítse a magyar diákok külföldi nyelvtanulását, bár kinevezése óta egyetlen tanulót sem indítottak útnak a járvány miatt – írja a 24.hu.

Havi félmilliót vesz fel fizetés gyanánt a külföldi nyelvtanulásért felelős biztos, bár a program el sem indult
Fotó: MTI/Kovács Attila

Ennek ellenére tavaly, amikor már leállították az az évi programot, meghosszabbították a politikus megbízatását.

Lassan három éve veszi fel miniszteri biztosi fizetését Bartos Mónika fideszes képviselő, aki a „9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével és koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátásért”, azaz a külföldi nyelvtanulási programért felel – írja a 24.hu.

A lap szerint

eddig egyetlen magyar diák sem utazott ki nyelvet tanulni e program keretén belül, és nemrég bejelentették, hogy a járványhelyzet miatt erre az évre is lefújják azt.

Orbán Viktor miniszterelnök a programot még 2019  februárjában hirdette meg,

amely körülbelül 140 ezer diáknak biztosítana ingyenes lehetőséget kéthetes külföldi nyelvtanulásra a nyári szünetben. 

Bartos Mónikát 2019 áprilisában nevezték ki két évre miniszteri biztosnak havi félmilliós fizetésért, amelyet az 1,7 millió forintos képviselői illetményén felül kap.

A diákok a tervek szerint először 2020 nyarán mehettek volna világot látni nyelvtanulás céljából, de akkor a programot elmosta a világjárvány.

2021-ben tovább romlott a helyzet, esély sem volt rá, hogy tömegével utazhassanak a magyar fiatalok külföldre. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ennek ellenére 

2021 áprilisában, a második hullám csúcsán egy évvel meghosszabbította Bartos miniszteri megbízatását, amely jelen állás szerint idén április végéig szól.

A lap szerint a hosszabbítás azért is volt furcsa, mert egy 2020. decemberi kormányhatározatban már lemondtak a 2021-es megvalósításról is, azzal, hogy a nyelvtanulási program legkorábban 2022-ben indulhat el.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Azok vartyognak, akik tönkretették Magyarországot?
ómió
Vírusszünet miatt efftársilag szigorú fizetésfelvétel stop van? Talán még a városházi "jutalékokat" is minden efftárs visszautasítja?
lusta
Itt az ideje észrevenni a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk működési mechanizmusát. Nem véletlenül stabil 2-2,5 milliós tábora van. Ennek a tömegnek jelentős része és rajtuk keresztül még egy rahedli ember közvetlen haszonélvezője a maffiaállam működésének. A semmiért kapják a pénzt, a vagyont, a vagyongyarapodást. Április után nagyon sok ember esetében a megélhetésük kerül veszélybe, míg mások megélhetése továbbra is biztosítva lesz, mert a börtönben lesz fedél a fejük felett és a csirke far-hát bevásárlásától is mentesülnek.
Rizikó
Azok vartyognak, akik tönkretették Magyarországot?
jesz
az egyéb juttatások az igazi bevétel.
Béla333
Lopnak, csalnak hazudnak és az ország csak hanyatlik... Még egy ciklus a maffia vezetésével és már Bulgária is le fog minket előzni színvonalban.
Magyarország előre megy, a csirkefar hátra...
csak úgy....
@Rizikó: ne túlozz shiki! még nem is tudod a titkosítások miatt,hogy fideszék mekkora károkat okoztak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.